Nepečený cheesecake s jahodami s čokoládovo-mandlovým korpusem je naprosto neodolatelným letním dortem. Tento sladký dezert si můžete připravit, když nemáte k dispozici troubu nebo máte chuť na něco osvěžujícího. Skvěle se hodí i jako letní odpolední svačina, když je ovoce šťavnaté a sladké. Mimo sezónu ho můžete připravit také z mražených jahod nebo z jiného ovoce, například z malin, borůvek nebo třešní.
Suroviny
Postup
Korpus nepečeného cheesecaku: Čokoládu nasekejte a rozpusťte ve vodní lázni. Smíchejte s rozpuštěným máslem a smetanou. Mandle nasucho opražte na pánvi a nechte vychladnout. Pusinky rozdrobte na malé kousky. Spolu s mandlemi je přidejte k čokoládě a důkladně promíchejte. Směs vlijte do dortové formy o průměru 23–26 cm vyložené pečicím papírem. Uhlaďte a nechte 1 hodinu odležet.
Náplň: Na ztuhlý čokoádový korpus rozložte několik jahod. Želatinu namočte do studené vody. Z citronů nastrouhejte najemno asi 2 lžičky kůry. Vymačkejte 3 lžíce šťávy. Šlehačku ušlehejte do tuha. V míse smíchejte sýr s jogurtem, citronovou kůrou a moučkovým cukrem na hladkou hmotu. Nabobtnanou želatinu nechte opatrně rozpustit v rendlíku, smíchejte s citronovou šťávou a 4 lžícemi sýrové směsi. Poté smíchejte se zbytkem směsi a šlehačkou. Připravenou náplň vlijte na připravený korpus pokladený jahodami, uhlaďte a uložte do lednice alespoň na 3–4 hodiny, aby cheesecake ztuhl.
Dokončení: Poté, co cheesecake ztuhne, připravte želé z jahodového sirupu a vody podle návodu na obalu. Poměr sirupu a vody zvolte podle vlastní chuti, výsledný objem by ale měl být 500 ml. Nechte ho zchladnout, ale ne ztuhnout. Na vychlazený cheesecake naaranžujte zbytek jahod a přelijte je zchladlým želé. Uložte do lednice alespoň na 4 hodiny.
Zdroj: Moje Gotowanie