Suroviny
krůtí stehna
2
ks
šalotka
16
ks
česnek
2
rajče
1
krájená, lze nahradit sušenými
vývar kuřecí
250
ml
bobkový list
3
ks
tymián
sůl
pepř
olivový olej
Postup
1
Maso osolíme a opepříme.
2
Na pánvi, kterou je možné použít v troubě, rozpálíme olej a stehna ze všech stran dozlatova opečeme.
3
Maso odložíme a ve výpeku asi 10 minut restujeme šalotky (nebo normální cibulky nakrájené na čtvrtky).
4
Minutu před koncem vložíme plátky česneku a necháme ho rozvonět.
5
Zalijeme vývarem, přidáme bobkový list, krájená rajčata, osolíme a opepříme.
6
Do tohoto základu vrátíme stehna, poklademe je čerstvým tymiánem (pokud nemáme, použijeme sušený) a hodinu pečeme přikryté při 220C.
7
Potom odstraníme pokličku, troubu stáhneme na 180C a pečeme další hodinu.
8
Podáváme s bramborovou kaší.
Foto ilustrační, zdroj: Commons.Wikimedia.org