Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kuřecí prsa Diana
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.1/5 Počet hodnocení: 15
Do hodiny Velmi snadné pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1551 kcal
Bílkoviny 73 g
Sacharidy 91 g
Tuky 86 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pokud kuřecí prsa nevyužijete na rizoto, připravte si tenhle luxusní steak s vychytanou chutí a vůní, v nichž se snoubí šalotka, dijonská hořčice, worcester, brandy a smetana.

Související recepty

Suroviny

olivový olej 1 PL
nejlépe s kůží, mohou být i s kostí
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
nadrobno
česnek 1 stroužek
nadrobno
vývar kuřecí 70 ml
hořčice dijonská 1 ČL
worcesterská omáčka 1 ČL
brandy 30 ml
petrželka 1 PL
hladkolistá, nahrubo nasekaná + na ozdobení
Na kaší
varný typ B nebo C, oloupané, nakrájené
mléko 70 ml
strouhaný

Postup

1

Brambory uvařte v osolené vodě doměkka. Slijte, prošlehejte s máslem a horkým mlékem. Promíchejte s parmazánem, osolte a opepřete. Uchovejte horké.

2

Troubu předehřejte na 180 °C.

3

V pánvi na středním plameni rozehřejte máslo s olejem. Kuřecí řízky osolte, opepřete a opékejte 2–3 minuty po každé straně dozlatova.

4

Položte na plech kůží nahoru a dejte na 5 minut do trouby dopéct.

5

Do uvolněné pánve vsypte šalotku a opékejte ji 1 minutu. Přidejte česnek a míchejte 30 sekund. Přilijte vývar, přidejte hořčici, worcester, brandy a smetanu a přiveďte k varu. Nechte bublat 2–3 minuty, až se omáčka zredukuje na polovinu a zhoustne.

6

Vmíchejte petrželku a dotáhněte citronovou šťávou, případně osolte. Podávejte s dopečeným kuřetem a připravenou bramborovou kaší.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/2

Apetit magazín

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?
  • Zajímavosti

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?

Vánoce bez másla? To si snad ani neumíme představit! Je základem dokonalého cukroví, zjemní slavnostní pokrmy a dodá jim tu správnou chuť. Ale víte, jak poznat to opravdu nejlepší? Prozradíme vám, jak technologie výroby ovlivňuje jeho...