Kuřecí prsa Diana

Kuřecí prsa Diana

Hodnocení receptu
Průměr: 3.9 ()
Do 30 minut Velmi snadné pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1551 kcal
Bílkoviny 73 g
Sacharidy 91 g
Tuky 86 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pokud kuřecí prsa nevyužijete na rizoto, připravte si tenhle luxusní steak s vychytanou chutí a vůní, v nichž se snoubí šalotka, dijonská hořčice, worcester, brandy a smetana.

Suroviny

olivový olej 1 PL
máslo 1 PL
kuřecí prsa 2 ks
nejlépe s kůží, mohou být i s kostí
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
šalotka 2 ks
nadrobno
česnek 1 stroužek
nadrobno
vývar kuřecí 70 ml
hořčice dijonská 1 ČL
worcesterská omáčka 1 ČL
brandy 30 ml
smetana ke šlehání 70 ml
petrželka 1 PL
nahrubo nasekaná + na ozdobení
citronová štáva 1 ČL
Na kaší
brambory 300 g
varný typ B nebo C, oloupané, nakrájené
máslo 2 PL
mléko 70 ml
parmazán 2 PL
strouhaný

1 Brambory uvařte v osolené vodě doměkka. Slijte, prošlehejte s máslem a horkým mlékem. Promíchejte s parmazánem, osolte a opepřete. Uchovejte horké.

2 Troubu předehřejte na 180 °C. V pánvi na středním plameni rozehřejte máslo s olejem. Kuřecí řízky osolte, opepřete a opékejte 2–3 minuty po každé straně dozlatova. Položte na plech kůží nahoru a dejte na 5 minut do trouby dopéct.

3 Do uvolněné pánve vsypte šalotku a opékejte ji 1 minutu. Přidejte česnek a míchejte 30 sekund. Přilijte vývar, přidejte hořčici, worcester, brandy a smetanu a přiveďte k varu. Nechte bublat 2–3 minuty, až se omáčka zredukuje na polovinu a zhoustne. Vmíchejte petrželku a dotáhněte citronovou šťávou, případně osolte. Podávejte s dopečeným kuřetem a připravenou bramborovou kaší.

Apetit magazín

Chutné rizoto k obědu i k večeři
  • Jak na to

Chutné rizoto k obědu i k večeři

Risotto (rizoto) má původ v severní Itálii, je krémové a vařené ve vývaru. Postupem času recept procestoval celý svět a dostal mnoho podob. Některé jsou tomu původnímu na míle vzdálené, přesto jimi nepohrdneme. Pojďme se podívat, jakou...
K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít
  • Novinky a zajímavosti

K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít

Podzim je obdobím dýní. Nejenže jsou oblíbenou podzimní dekorací, a to zejména na Halloween, ale v kuchyni z nich můžete připravit spoustu výtečných pokrmů. Uvařit si můžete skvělou dýňovou polévku, omáčku, dýni lze zavařit nebo zapéct v...

Obchod Apetit