Pokud kuřecí prsa nevyužijete na rizoto, připravte si tenhle luxusní steak s vychytanou chutí a vůní, v nichž se snoubí šalotka, dijonská hořčice, worcester, brandy a smetana.
Suroviny
Postup
Brambory uvařte v osolené vodě doměkka. Slijte, prošlehejte s máslem a horkým mlékem. Promíchejte s parmazánem, osolte a opepřete. Uchovejte horké.
Troubu předehřejte na 180 °C.
V pánvi na středním plameni rozehřejte máslo s olejem. Kuřecí řízky osolte, opepřete a opékejte 2–3 minuty po každé straně dozlatova.
Položte na plech kůží nahoru a dejte na 5 minut do trouby dopéct.
Do uvolněné pánve vsypte šalotku a opékejte ji 1 minutu. Přidejte česnek a míchejte 30 sekund. Přilijte vývar, přidejte hořčici, worcester, brandy a smetanu a přiveďte k varu. Nechte bublat 2–3 minuty, až se omáčka zredukuje na polovinu a zhoustne.
Vmíchejte petrželku a dotáhněte citronovou šťávou, případně osolte. Podávejte s dopečeným kuřetem a připravenou bramborovou kaší.