Kuřecí prsa Diana

Kuřecí prsa Diana

Hodnocení receptu
Průměr: 3.9 ()
Do 30 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1551 kcal
Bílkoviny 73 g
Cukr 91 g
Tuky 86 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Pokud kuřecí prsa nevyužijete na rizoto, připravte si tenhle luxusní steak s vychytanou chutí a vůní, v nichž se snoubí šalotka, dijonská hořčice, worcester, brandy a smetana.

Suroviny

olivový olej 1 PL
máslo 1 PL
kuřecí prsa 2 ks
nejlépe s kůží, mohou být i s kostí
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
šalotka 2 ks
nadrobno
česnek 1 stroužek
nadrobno
vývar kuřecí 70 ml
hořčice dijonská 1 ČL
worcesterská omáčka 1 ČL
brandy 30 ml
smetana ke šlehání 70 ml
petrželka 1 PL
nahrubo nasekaná + na ozdobení
citronová štáva 1 ČL
Na kaší
brambory 300 g
varný typ B nebo C, oloupané, nakrájené
máslo 2 PL
mléko 70 ml
parmazán 2 PL
strouhaný

1 Brambory uvařte v osolené vodě doměkka. Slijte, prošlehejte s máslem a horkým mlékem. Promíchejte s parmazánem, osolte a opepřete. Uchovejte horké.

2 Troubu předehřejte na 180 °C. V pánvi na středním plameni rozehřejte máslo s olejem. Kuřecí řízky osolte, opepřete a opékejte 2–3 minuty po každé straně dozlatova. Položte na plech kůží nahoru a dejte na 5 minut do trouby dopéct.

3 Do uvolněné pánve vsypte šalotku a opékejte ji 1 minutu. Přidejte česnek a míchejte 30 sekund. Přilijte vývar, přidejte hořčici, worcester, brandy a smetanu a přiveďte k varu. Nechte bublat 2–3 minuty, až se omáčka zredukuje na polovinu a zhoustne. Vmíchejte petrželku a dotáhněte citronovou šťávou, případně osolte. Podávejte s dopečeným kuřetem a připravenou bramborovou kaší.

Apetit magazín

  • Suroviny

Jak uvařit dokonalou cibuládu

Cibulové zavařeniny skvěle ladí s pečeným či grilovaným masem, sendviči i sýry. Potřebujete na ně jen pět levných surovin: cibuli, olej, ocet, cukr a sůl. Jak se z obyčejných přísad stane neobyčejná lahůdka?  ...
  • Tipy redakce

Srdečně vás zveme na 10. Apetit piknik a 1. Dny Apetit

Máme skvělé zprávy pro všechny gurmány – závěr června se ponese v duchu skvělého jídla. Už v sobotu 19. června se potkáme v pražské Grébovce na Apetit pikniku. Sobotou také odstartuje týdenní on-line festival Dny Apetit plný slev, dárků a...
  • Tipy redakce

7 nej piknikových vychytávek aneb Bez košíku na piknik nelez

Také už se nemůžete dočkat Apetit pikniku? V naší redakci jdou přípravy do finále. Pojďte si s námi ukrátit dlouhou chvíli a naplánujte si, co všechno si letos vezmete na piknik (i co si z něj odnesete). Takhle vám čekání uběhne rychleji a...
  • Poradna

Jak zahušťovat bez mouky?

Potřebujete zahustit omáčku nebo polévku, ale do mouky se vám nechce? Řešení je jednoduché, víme, čím ji nahradit! Pokrm přitom bude mít stejnou konzistenci a bude ještě lahodnější.  ...

Obchod Apetit