Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kuřecí prsa Diana
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.1/5 Počet hodnocení: 15
Do hodiny Velmi snadné pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1551 kcal
Bílkoviny 73 g
Sacharidy 91 g
Tuky 86 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pokud kuřecí prsa nevyužijete na rizoto, připravte si tenhle luxusní steak s vychytanou chutí a vůní, v nichž se snoubí šalotka, dijonská hořčice, worcester, brandy a smetana.

Související recepty

Suroviny

olivový olej 1 PL
nejlépe s kůží, mohou být i s kostí
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
nadrobno
česnek 1 stroužek
nadrobno
vývar kuřecí 70 ml
hořčice dijonská 1 ČL
worcesterská omáčka 1 ČL
brandy 30 ml
petrželka 1 PL
hladkolistá, nahrubo nasekaná + na ozdobení
Na kaší
varný typ B nebo C, oloupané, nakrájené
mléko 70 ml
strouhaný

Postup

1

Brambory uvařte v osolené vodě doměkka. Slijte, prošlehejte s máslem a horkým mlékem. Promíchejte s parmazánem, osolte a opepřete. Uchovejte horké.

2

Troubu předehřejte na 180 °C.

3

V pánvi na středním plameni rozehřejte máslo s olejem. Kuřecí řízky osolte, opepřete a opékejte 2–3 minuty po každé straně dozlatova.

4

Položte na plech kůží nahoru a dejte na 5 minut do trouby dopéct.

5

Do uvolněné pánve vsypte šalotku a opékejte ji 1 minutu. Přidejte česnek a míchejte 30 sekund. Přilijte vývar, přidejte hořčici, worcester, brandy a smetanu a přiveďte k varu. Nechte bublat 2–3 minuty, až se omáčka zredukuje na polovinu a zhoustne.

6

Vmíchejte petrželku a dotáhněte citronovou šťávou, případně osolte. Podávejte s dopečeným kuřetem a připravenou bramborovou kaší.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/2

Apetit magazín

Floating Island: Lehký jako obláček, sladký jako sen
  • Zajímavosti

Floating Island: Lehký jako obláček, sladký jako sen

Floating Island, neboli île flottante, patří mezi nejvíce elegantní dezerty francouzské kuchyně. Nadýchaná sněhová pusinka plující na hladině jemného vanilkového krému… zní to povědomě? Ano, možná tento dezert znáte jako ptačí mléko. A i...