Sůl a pepř patří k sobě! Jejich chutě jsou základní a nechybějí téměř v žádném receptu. Poznejte všechny odstíny jejich chutí.
Suroviny
1 Všechny přísady až po ocet vložte do hrnce, zalijte 2,5 litry vody a přiveďte k varu. Vložte kuře prsíčky dolů a znovu přiveďte k varu. Zmírněte oheň na střední a vařte 20 minut. Odstavte, přiklopte dobře těsnící poklicí a nechte 1 hodinu stát. Pak kuře opatrně vylovte a položte na plech. Nechte ho zchladnout na pokojovou teplotu a pak ho dejte na 1 hodinu do chladničky.
2 Na pepřovou směs podrťte oba druhy pepře a pak je ještě mírně podrťte při promíchávání se solí. Odložte.
3 Kuře naporcujte na 12–14 kousků a poprašte moukou. V hlubokém rendlíku rozehřejte vrstvu oleje dosahující 3/4 výšky nádoby na 180°C na speciálním teploměru (bez teploměru správnou teplotu poznáte tak, že kostička světlého pečiva zezlátne za méně než 20 sekund). Kuře smažte po dávkách 3–4 minuty dozlatova. Osušte na vrstvě papírových utěrek a pak obalte v polovině pepřové směsi. Podávejte se zbývající pepřovou směsí a chilli omáčkou.