0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kuře se sečuánským pepřem a solí

Kuře se sečuánským pepřem a solí

Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1178 kcal
Bílkoviny 50 g
Sacharidy 193 g
Tuky 13 g
Vláknina 21 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Sůl a pepř patří k sobě! Jejich chutě jsou základní a nechybějí téměř v žádném receptu. Poznejte všechny odstíny jejich chutí.

Suroviny

jarní cibulka 6 ks
na špalíky
chilli paprička 1 ks
dlouhá, červená, roupůlená
zázvor (čerstvý) 100 g
na plátky
5 ks
kořínek z koriandru lze vynechat / nahradit snítkami nati
česnek 1
příčně rozpůlená
pepř 1 PL
pepř mletý 1 PL
kuličky
badyán 5 hvězdička
250 ml
mirin lze nahradit čínským vínem na vaření (šao sing)
krupicový cukr 55 g
balzamikový ocet 125 g
lze nahradit černým rýžovým
kuře 1 ks
cca 1,8kg
mouka rýžová
lze nahradit hladkou, na poprášení
rostlinný olej
na smažení v hluboké vrstvě
chilli omáčka
podle chuti k podávání
Na pepřovou směs
pepř mletý 1 ČL
pepř 2 ČL
sůl mořská 1.5 PL
vločková

1 Všechny přísady až po ocet vložte do hrnce, zalijte 2,5 litry vody a přiveďte k varu. Vložte kuře prsíčky dolů a znovu přiveďte k varu. Zmírněte oheň na střední a vařte 20 minut. Odstavte, přiklopte dobře těsnící poklicí a nechte 1 hodinu stát. Pak kuře opatrně vylovte a položte na plech. Nechte ho zchladnout na pokojovou teplotu a pak ho dejte na 1 hodinu do chladničky.

2 Na pepřovou směs podrťte oba druhy pepře a pak je ještě mírně podrťte při promíchávání se solí. Odložte.

3 Kuře naporcujte na 12–14 kousků a poprašte moukou. V hlubokém rendlíku rozehřejte vrstvu oleje dosahující 3/4 výšky nádoby na 180°C na speciálním teploměru (bez teploměru správnou teplotu poznáte tak, že kostička světlého pečiva zezlátne za méně než 20 sekund). Kuře smažte po dávkách 3–4 minuty dozlatova. Osušte na vrstvě papírových utěrek a pak obalte v polovině pepřové směsi. Podávejte se zbývající pepřovou směsí a chilli omáčkou. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/11

Apetit magazín

7 návykových sladkostí à la mrkvový dort
  • Tipy a triky

7 návykových sladkostí à la mrkvový dort

V mnoha kavárnách má mrkvový dort své čestné místo ve vitríně a patří k nejčastěji objednávaným zákuskům. Nedivíme se. Je krásně vláčný, se svěží polevou ze smetanového sýra, přitom relativně jednoduchý na přípravu. Napadlo by vás, že ve...
Pohlazení jménem čokoládový fondán
  • Poradna

Pohlazení jménem čokoládový fondán

Představte si, jak zakrojíte do dezertu, který má na první pohled hustou strukturou, a najednou z jeho vnitřku pomalu vytékat lesklá, krémová čokoládová láva. Někteří už určitě vědí, že je řeč o tzv. lávových dortících někdy označovaných...
Domácí lékárnička: Jak se zbavit bolesti žaludku
  • Zdraví a výživa

Domácí lékárnička: Jak se zbavit bolesti žaludku

Pokud nejde o závažné onemocnění, jako jsou například žaludeční vředy, patří mezi hlavní příčiny náhlé bolesti žaludku konzumace potravin, které z nějaké důvodu vašemu žaludku nesedí, stres, těhotenství či přílišná konzumace alkoholu. Co je...
AD
Domácnost na míru? Jde to hravě a jednoduše!
  • Tipy a triky

Domácnost na míru? Jde to hravě a jednoduše!

Interiérový design zažívá velký boom. Jeho nedílnou součástí jsou domácí spotřebiče. Díky konceptu Bespoke si je nyní můžete přizpůsobit na míru. Nejen o něm, ale i o nových trendech v designu spotřebičů si s product managerem ze...

Obchod Apetit