Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kuře se sečuánským pepřem a solí
Kuře se sečuánským pepřem a solí
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kuře se sečuánským pepřem a solí

5/5 Počet hodnocení: 3
Více než hodinu Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1308 kcal
Bílkoviny 60 g
Sacharidy 203 g
Tuky 13 g
Vláknina 36 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Sůl a pepř patří k sobě! Jejich chutě jsou základní a nechybějí téměř v žádném receptu. Poznejte všechny odstíny jejich chutí.

Suroviny

jarní cibulka 6 ks
na špalíky
dlouhá, červená, roupůlená
zázvor (čerstvý) 100 g
na plátky
koriandr čerstvý 5 ks
kořínek, lze vynechat nebo nahradit snítkami nati
palička, příčně rozpůlená
pepř 1 PL
sečuánský
pepř 1 PL
kuliček
badyán 5 hvězdiček
lze nahradit čínským vínem na vaření (šao-sing)
balzamikový ocet 125 ml
lze nahradit černým rýžovým
kuře 1 ks
cca 1,8kg
mouka rýžová
lze nahradit hladkou, na poprášení
rostlinný olej
na smažení v hluboké vrstvě
podle chuti k podávání
Na pepřovou směs
pepř mletý 1 ČL
pepř 2 ČL
sečuánský
sůl vločková 1,5 PL
mořská

Postup

1

Všechny přísady až po ocet vložte do hrnce, zalijte 2,5 litry vody a přiveďte k varu. Vložte kuře prsíčky dolů a znovu přiveďte k varu. Zmírněte oheň na střední a vařte 20 minut. Odstavte, přiklopte dobře těsnící poklicí a nechte 1 hodinu stát. Pak kuře opatrně vylovte a položte na plech. Nechte ho zchladnout na pokojovou teplotu a pak ho dejte na 1 hodinu do chladničky.

2

Na pepřovou směs podrťte oba druhy pepře a pak je ještě mírně podrťte při promíchávání se solí. Odložte.

3

Kuře naporcujte na 12–14 kousků a poprašte moukou. V hlubokém rendlíku rozehřejte vrstvu oleje dosahující 3/4 výšky nádoby na 180°C na speciálním teploměru (bez teploměru správnou teplotu poznáte tak, že kostička světlého pečiva zezlátne za méně než 20 sekund). Kuře smažte po dávkách 3–4 minuty dozlatova. Osušte na vrstvě papírových utěrek a pak obalte v polovině pepřové směsi. Podávejte se zbývající pepřovou směsí a chilli omáčkou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/11

Apetit magazín

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové
  • Jak na to

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové

Italové mají k vaření těstovin velmi odpovědný přístup. Správně uvařené těstoviny jsou totiž „al dente“ – tedy tak, aby byly na skus pevné. Pokud jsou měkké a nekladou při skousknutí žádná odpor, někde jste udělali chybu. Jestli chceste...
Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů
  • Zdraví a výživa

Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů

Mikroplasty jsou všechny plastové částečky nejrůznějších velikostí menší než pět milimetrů.  Vznikají rozkladem plastů a pronikají i do potravního řetězce. Podle nedávné studie bylo na přítomnosti mikroplastů pozitivně testováno 90 %...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč