0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kuře se sečuánským pepřem a solí

Kuře se sečuánským pepřem a solí
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kuře se sečuánským pepřem a solí

5/5 Počet hodnocení: 1
Více než hodinu Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1308 kcal
Bílkoviny 60 g
Sacharidy 203 g
Tuky 13 g
Vláknina 36 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Sůl a pepř patří k sobě! Jejich chutě jsou základní a nechybějí téměř v žádném receptu. Poznejte všechny odstíny jejich chutí.

Suroviny

jarní cibulka 6 ks
na špalíky
chilli paprička 1 ks
dlouhá, červená, roupůlená
zázvor (čerstvý) 100 g
na plátky
koriandr čerstvý 5 ks
kořínek, lze vynechat nebo nahradit snítkami nati
česnek 1
palička, příčně rozpůlená
pepř 1 PL
sečuánský
pepř 1 PL
kuliček
badyán 5 hvězdiček
lze nahradit čínským vínem na vaření (šao-sing)
krupicový cukr 55 g
balzamikový ocet 125 ml
lze nahradit černým rýžovým
kuře 1 ks
cca 1,8kg
mouka rýžová
lze nahradit hladkou, na poprášení
rostlinný olej
na smažení v hluboké vrstvě
chilli omáčka
podle chuti k podávání
Na pepřovou směs
pepř mletý 1 ČL
pepř 2 ČL
sečuánský
sůl vločková 1,5 PL
mořská

1 Všechny přísady až po ocet vložte do hrnce, zalijte 2,5 litry vody a přiveďte k varu. Vložte kuře prsíčky dolů a znovu přiveďte k varu. Zmírněte oheň na střední a vařte 20 minut. Odstavte, přiklopte dobře těsnící poklicí a nechte 1 hodinu stát. Pak kuře opatrně vylovte a položte na plech. Nechte ho zchladnout na pokojovou teplotu a pak ho dejte na 1 hodinu do chladničky.

2 Na pepřovou směs podrťte oba druhy pepře a pak je ještě mírně podrťte při promíchávání se solí. Odložte.

3 Kuře naporcujte na 12–14 kousků a poprašte moukou. V hlubokém rendlíku rozehřejte vrstvu oleje dosahující 3/4 výšky nádoby na 180°C na speciálním teploměru (bez teploměru správnou teplotu poznáte tak, že kostička světlého pečiva zezlátne za méně než 20 sekund). Kuře smažte po dávkách 3–4 minuty dozlatova. Osušte na vrstvě papírových utěrek a pak obalte v polovině pepřové směsi. Podávejte se zbývající pepřovou směsí a chilli omáčkou. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/11

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...