Salát z uzeného kuřete s polníčkem a malinami

Salát z uzeného kuřete s polníčkem a malinami

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1231 kcal
Bílkoviny 98 g
Cukr 35 g
Tuky 74 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Základních surovin je jen hrstka, zato chutí a konzistencí hned několik. Vláčné maso, křupavý polníček, šťavnatá vůně malin a pikantní říz cibule se spojují v přímo nebeský chuťový zážitek!

Suroviny

polníček 4 bal
asi 800g
kachní prsa 400 g
uzená nebo uzené kuře, pokrájené na plátky
cibule červená 1 ks
na jemné plátky
maliny hrst
Na zálivku
med 30 ml
tekutý
olivový olej 1 PL
125 ml
malinový ocet například z Makra
sůl
pepř
na dochucení
Suroviny na zálivku spolu prošlehejte. Dobře propláchnutý a osušený polníček dejte do misky, vmíchejte cibuli a maliny. Na vrch položte plátky masa a vše přelijte zálivkou. Podávejte ihned.

Skvělý Malinový ocet  Vyrobíte tak, že zahřejete 1,5 l bílého vinného octa a přelijete jím půl kila malin ve sterilizované lahvi. Nechte čtyři dny stát ve stínu při pokojové teplotě, občas protřepte. Přeceďte, uchovejte v chladu (až rok).

Apetit magazín

Komerční sdělení
  • Tipy a triky

Prodlužte život myčce a zkraťte si čas v kuchyni

Dnešní doba nabízí řadu spotřebičů, bez kterých si nyní svou kuchyň nedokážeme představit. Myčka bývá nejvytíženějším kuchyňským spotřebičem. Dáváte jí však dostatečnou péči, aby za vás dobře a vytrvale myla nádobí?...
  • Suroviny

Jak na to: nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
  • Tipy a triky

Rostlinné nápoje: obilné

Intolerance není alergie Intolerance laktózy, tedy neschopnost organismu strávit mléčný cukr – laktózu, postihuje téměř 75 % lidské populace. Jedná se o přirozený průvodní jev dospělého stádia lidského života, dříve se mlékem živili...
  • Tipy a triky

Rostlinná alternativa mléka: ořechová

Ořechové nápoje Příprava rostlinného nápoje z ořechů je snazší než z obilí. Potřeba je pouze stolní mixér, pláténko, ořechy a dostatek času. Použít můžeme všechny druhy, které máme rádi. Postupně si projdeme, jaké účinky a...
Komerční sdělení

Ať má hostina tu správnou šťávu!

Chcete svý přátelům připravit báječnou hostinu? Základem úspěchu jsou kvalitní ingredience, snaha připravit jídlo s láskou a také ta pravá grilovací omáčka. Ta vám totiž jakýkoliv (ne) masový pokrm vyladí k dokonalosti! Ze sortimentu od...

Obchod Apetit