Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

vanilkovy krem

Popis receptu: 
vanilkovy krem - na buchticky, pecena jablka. pozor, neprevarit, muze se srazit
Autor: Andrea Svobodova
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut

Ingredience

    500 ml smetany na vaření, 6 žloutků, 1 vanilkový lusk a podle účelu a preferencí 2–4 lžíce cukru

Příprava jídla

Smetanu nalijte do hrnce (asi 1 dl si nechte bokem), přidejte cukr a pomalu ji zahřívejte. Vanilkový lusk podélně rozřízněte a špičkou nože z lusku vyškrábněte semínka. Ta přidejte ke smetaně, stejně jako prázdný lusk. Ve zbylé smetaně metličkou rozšlehejte žloutky a ty opatrně všlehejte do horké, ale ne vroucí smetany. Krém pak zahřívejte a šlehejte tak dlouho, dokud nezhoustne. Před podáváním z něj vyndejte vanilkový lusk!
REKLAMA

Přidat komentář