Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Koláčky s hovězím masem na pivu

Popis receptu: 
převzato z blogu Sweet Pixel - skvělá inspirace!!!
Autor: Martina Lysková
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny

Ingredience

    1 lžíci olivového oleje 2 cibule 2 stroužky česneku 300 g zadního hovězího masa (nakrájené na nudličky) 1 lžíci hladké mouky 400 ml piva 1 plechovku krájených rajčat 1/4 lžičky sušeného chilli 1 lžíci sušeného tymiánu Pepř, sůl 400 g listového těsta Mouku na pomoučení pracovní plochy 1 vejce

Příprava jídla

1. Na pánvi rozehřeji olej. Přidám na drobno nakrájenou cibuli a za stálého míchání chvíli opékám. Česnek nakrájím na tenké plátky, přidám k cibuli a zlehka opeču. 2. Do pánve dám maso, které opékám do té doby, dokud se nezatáhne a nezhnědne. Posypu moukou a zaliji pivem. Pánev přikryji pokličkou a nechám 25 minut vařit. 3. Přidám rajčata a veškeré koření a bez pokličky vařím ještě asi 10 minut. Poté nechám vychladnout. 4. Listové těsto si rozválím na pomoučené ploše na tenký plát. Pomocí kruhové šablony o průměru cca 9 cm (dá se použít sklenička nebo hrnek) vyříznu z těsta šest kol, které dám do formy na muffiny a prsty přitlačím ke stěně formy po celé ploše. Ze zbylého těsta vykrájím šest menších kol, které ve středu naříznu do kříže (viz. foto). 5. Několik lžiček masové směsy dám na těsto. Menší těstové kolo položím na naplněný koláček a prsty těsto spojím. 6. V talířku rozmíchám vejce a potřu s ním vrch koláčku. 7. Troubu předehřeji na 190°C a koláče peču asi 30 minut nebo dokud nejsou upečené dozlatova.
REKLAMA

Přidat komentář