Koláčky s hovězím masem na pivu

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

Koláčky s hovězím masem na pivu

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny

Suroviny

olivový olej 1 PL
cibule 2 ks
česnek 2
hovězí maso 300 g
zadní, na nudličky
mouka pšeničná hladká 1 PL
pivo světlé 400 ml
rajčata 1
krájená
chilli sušené 1
tymián sušený 1 PL
pepř
sůl
listové těsto 400 g
mouka
na pomoučení
vejce 1 ks
1. Na pánvi rozehřeji olej. Přidám na drobno nakrájenou cibuli a za stálého míchání chvíli opékám. Česnek nakrájím na tenké plátky, přidám k cibuli a zlehka opeču. 2. Do pánve dám maso, které opékám do té doby, dokud se nezatáhne a nezhnědne. Posypu moukou a zaliji pivem. Pánev přikryji pokličkou a nechám 25 minut vařit. 3. Přidám rajčata a veškeré koření a bez pokličky vařím ještě asi 10 minut. Poté nechám vychladnout. 4. Listové těsto si rozválím na pomoučené ploše na tenký plát. Pomocí kruhové šablony o průměru cca 9 cm (dá se použít sklenička nebo hrnek) vyříznu z těsta šest kol, které dám do formy na muffiny a prsty přitlačím ke stěně formy po celé ploše. Ze zbylého těsta vykrájím šest menších kol, které ve středu naříznu do kříže (viz. foto). 5. Několik lžiček masové směsy dám na těsto. Menší těstové kolo položím na naplněný koláček a prsty těsto spojím. 6. V talířku rozmíchám vejce a potřu s ním vrch koláčku. 7. Troubu předehřeji na 190°C a koláče peču asi 30 minut nebo dokud nejsou upečené dozlatova.

Obchod Apetit