
Zapečené fazole s jablky a slaninou
Vláčné fazole v aromatickém rajském pyré si dobře rozumějí s jemnou vůní jablek a razantní slaninou. Souhru vůní skvěle doplní saturejka, bylinka podobná tymiánu. Jídlo je výtečné i na druhý den!
Vydání: 2006/1
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: 4
Ingredience
- 250 g plátků slaniny
- 1 lžičku rostlinného oleje
- 2 středně velké cibule, oloupané a nakrájené na drobno
- 800 g sterilovaných fazolí v tomatě (nám se osvědčily např. Heinz nebo Bonduelle)
- 4 pevnější jablka
- sůl, pepř a saturejku (sušenou nebo čerstvou; ta se v květináčích prodává i v supermarketech) na dochucení
Příprava jídla
1. Slaninu nakrájejte na kostičky; několik plátků si nechte stranou na ozdobu. Kostičky slaniny vložte do kastrolu spolu se lžičkou oleje (urychlí se tím vyškvařování tuku) a vypékejte. Jakmile slanina zesklovatí, přisypte k ní cibuli. Osmahněte ji a přidejte fazole.
2. Dochuťte solí, pepřem, případně saturejkou a na mírném ohni krátce povařte, aby se chutě krásně spojily. Na nepřilnavé pánvi opečte zbylé plátky slaniny, vyjměte je na kuchyňský papír a ve vypečeném tuku osmažte klínky neloupaných, ale jádřinců zbavených jablek. Ta pak přidejte do kastrolu k fazolím a navrch položte plátky vyškvařené slaniny.
2. Dochuťte solí, pepřem, případně saturejkou a na mírném ohni krátce povařte, aby se chutě krásně spojily. Na nepřilnavé pánvi opečte zbylé plátky slaniny, vyjměte je na kuchyňský papír a ve vypečeném tuku osmažte klínky neloupaných, ale jádřinců zbavených jablek. Ta pak přidejte do kastrolu k fazolím a navrch položte plátky vyškvařené slaniny.
Přidat komentář
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
Komentáře
mlsoun (neověřeno)
12. Říjen 2006 20:27
Alena (neověřeno)
4. Září 2007 15:48
Gábina (neověřeno)
21. Únor 2008 21:45