0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Masové kuličky a fazole v rajčatové omáčce

Masové kuličky a fazole v rajčatové omáčce
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Masové kuličky a fazole v rajčatové omáčce

5 / 5. Počet hodnocení: 2
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3976 kcal
Bílkoviny 390 g
Sacharidy 212 g
Tuky 212 g
Vláknina 40 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Masové kuličky a rajčatová omáčka? Skvostná kombinace. Fazole v rajčatové omáčce? Osvědčená klasika. Když obě tyto věci spojíte, je to jasná trefa do černého!

Suroviny

Na masové kuličky
olivový olej
cibule 1 ks
nakrájená najemno
česnek 2 stroužky
prolisované
vepřové maso mleté 500 g
toustový chléb 100 g
na kostičky
mléko 120 g
prosciutto 4 plátky
nakrájené najemno
parmazán 60 g
strouhaný
oregano 1 ČL
fenyklová semínka 1 ČL
drcená
citronová kůra 0.5 ČL
nastrouhaná
vejce 1 ks
Na omáčku
olivový olej 1 PL
cibule 1 ks
nakrájená najemno
česnek 2 stroužky
prolisované
rajčatová pasta 3 PL
rajčatová omáčka hotová 1 sklenka
vývar hovězí 250 ml
fazole cannellini 400 g
rozmarýn 1 snítka
mozzarella 150 g
strouhané
bazalka
lístky na ozdobení

Postup

1

Na masové kuličky rozehřejte ve velké pánvi trochu olivového oleje a nechte na něm zesklovatět cibuli, pak přidejte česnek a opékejte necelou minutu. Odstavte z ohně a nechte vychladnout.

2

V míse smíchejte maso, chléb zvlhčený mlékem, prosciutto, parmazán, koření, citronovou kůru a vychladlou cibuli s česnekem. Přidejte vejce, propracujte do jednolité směsi a tvarujte z ní kuličky o velikosti vlašského ořechu. Do pánve přilijte 2 lžíce oleje a opékejte a otáčejte na něm kuličky cca 4 minuty, aby rovnoměrně zhnědly. Pak je přemístěte do pekáčku.

3

Troubu rozehřejte na 220°C. Připravte omáčku. Pánev vraťte na sporák a na výpeku a oleji opečte cibuli. Pak přidejte česnek, rajčatovou pastu, hotovou omáčku a vývar. Přidejte fazole a rozmarýn. Promíchejte a na mírném ohni 15 minut vařte.

4

Omáčku i s fazolemi přelijte přes kuličky, posypejte strouhanou mozzarellou a vložte na 15 minut do trouby, až se sýr rozteče a zezlátne. Ozdobte bazalkou. Podávejte třeba s bagetou, potřenou máslem, zapečenou v troubě dokřupava a posypanou čerstvými sekanými bylinkami (např. směsí petrželky a bazalky či pažitky).

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/3

Apetit magazín

KVÍZ: krajové speciality
  • Kvízy

KVÍZ: krajové speciality

Knedlo vepřo zná každý – oblíbený český pokrm nabízejí nejen hospody a restaurace ale také školní jídelny a kantýny. Česká kuchyně má ovšem daleko víc co nabídnout. Důkazem jsou speciality z českých a moravských koutů. Schválně, s kolika z...
Komerční sdělení
Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!
  • Lidé a jídlo

Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!

Sladká, příjemně nadýchaná a křupavá svačinka, která se doslova rozpustí na jazyku a vy si ji nejlépe vychutnáte v kombinaci s oblíbenou kávou nebo čajem. Takové chvíle moc nestojí, o to důležitější a povznášející v životě jsou. Užijte si...
KVÍZ: Jak dobří jste v úpravě hovězího masa?
  • Kvízy

KVÍZ: Jak dobří jste v úpravě hovězího masa?

Chcete uvařit guláš nebo roštěnky k nedělnímu obědu? Tušíte, jestli se na vývar lépe hodí přední nebo zadní hovězí či které použít do rajské? S naším kvízem můžete zjistit, jak si s hovězím rozumíte. ...
Komerční sdělení
Léto, rodina, přátelé, skvělé pití a italská pohoda!

Léto, rodina, přátelé, skvělé pití a italská pohoda!

Aperitivo Italiano je chvíle vyhrazená rodině, přátelům a ochutnávání. Nesmí chybět tyčinky grissini, krekry, sušená rajčata, olivy a samozřejmě sklenička osvěžujícího aperitivu, který doladí party atmosféru a připraví chuťové buňky na...

Obchod Apetit