Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Masové kuličky a fazole v rajčatové omáčce
Masové kuličky a fazole v rajčatové omáčce
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Masové kuličky a fazole v rajčatové omáčce

4/5 Počet hodnocení: 7
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3976 kcal
Bílkoviny 390 g
Sacharidy 212 g
Tuky 212 g
Vláknina 40 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Masové kuličky a rajčatová omáčka? Skvostná kombinace. Fazole v rajčatové omáčce? Osvědčená klasika. Když obě tyto věci spojíte, je to jasná trefa do černého!

Suroviny

Na masové kuličky
olivový olej
nakrájená najemno
česnek 2 stroužky
prolisované
na kostičky
mléko 120 g
prosciutto 4 plátky
nakrájené najemno
strouhaný
oregano 1 ČL
fenyklová semínka 1 ČL
drcená
nastrouhaná
vejce 1 ks
Na omáčku
olivový olej 1 PL
nakrájená najemno
česnek 2 stroužky
prolisované
rajčatová pasta 3 PL
rajčatová omáčka hotová 1 sklenka
vývar hovězí 250 ml
fazole cannellini 400 g
rozmarýn 1 snítka
strouhané
bazalka
lístky na ozdobení

Postup

1

Na masové kuličky rozehřejte ve velké pánvi trochu olivového oleje a nechte na něm zesklovatět cibuli, pak přidejte česnek a opékejte necelou minutu. Odstavte z ohně a nechte vychladnout.

2

V míse smíchejte maso, chléb zvlhčený mlékem, prosciutto, parmazán, koření, citronovou kůru a vychladlou cibuli s česnekem. Přidejte vejce, propracujte do jednolité směsi a tvarujte z ní kuličky o velikosti vlašského ořechu. Do pánve přilijte 2 lžíce oleje a opékejte a otáčejte na něm kuličky cca 4 minuty, aby rovnoměrně zhnědly. Pak je přemístěte do pekáčku.

3

Troubu rozehřejte na 220°C. Připravte omáčku. Pánev vraťte na sporák a na výpeku a oleji opečte cibuli. Pak přidejte česnek, rajčatovou pastu, hotovou omáčku a vývar. Přidejte fazole a rozmarýn. Promíchejte a na mírném ohni 15 minut vařte.

4

Omáčku i s fazolemi přelijte přes kuličky, posypejte strouhanou mozzarellou a vložte na 15 minut do trouby, až se sýr rozteče a zezlátne. Ozdobte bazalkou. Podávejte třeba s bagetou, potřenou máslem, zapečenou v troubě dokřupava a posypanou čerstvými sekanými bylinkami (např. směsí petrželky a bazalky či pažitky).

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/3

Apetit magazín

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu
  • Tipy a triky

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu

Jahodový, višňový, malinový, meruňkový, rybízový nebo třeba švestkový. Příprava domácích džemů je na spadnutí, a tak není divu, že se v obchodech opět poohlížíme po vhodných želírovacích prostředcích. Pokud se zavařováním džemů a marmelád...
AD
Šetřete čas i peníze. Wolt+ Weeks „uvaří“ za vás
  • Zajímavosti

Šetřete čas i peníze. Wolt+ Weeks „uvaří“ za vás

Venku je konečně krásně a nás čeká nesnadné rozhodování. Půjdeme na výlet, do bazénu nebo se jen tak natáhneme na lehátko na terase nebo zahradě? A co budeme vlastně jíst? Jenže komu by se v horku chtělo stát u sporáku. Objednejte si přesně...