Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Bostonské pečené fazole
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4/5 Počet hodnocení: 20
Více než hodinu Velmi snadné 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4003 kcal
Bílkoviny 288 g
Sacharidy 557 g
Tuky 72 g
Vláknina 123 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Uzené maso není potřeba předvářet, protože se bude hodinu péct.

Suroviny

vepřová plec či kýta
olivový olej 2 PL
na plátky
česnek 2 stroužky
na plátky
fazole bílé 2 konzervy
rajčatová passata - pyré 100 ml
melasa 1 PL
či tmavý třtinový cukr
hořčice mletá 2 ČL
viz Tipy & triky
worcesterská omáčka 1 ČL
skořice 1 špetka
mletá
vývar kuřecí 300 ml
či uzený, či zeleninový
sůl a pepř
drcený
k podavání

Postup

1

Předehřejte troubu na 180 °C. Uzené nechte v celku, nebo rovnou nakrájejte na porce. V litinovém kastrolu na olivovém oleji 4 minuty opékejte maso ze všech stran, přidejte cibuli a česnek a opékejte další 3 minuty.

2

Přidejte rajčatové pyré, javorový sirup, melasu či cukr, hořčici, worcester a skořici. Zahřívejte pár minut a přilijte vývar, zamíchejte.

3

Zakryjte alobalem a pečte 50 minut. Pak odkryjte, přidejte scezené a propláchnuté fazole, opepřete, případně osolte a pečte ještě asi 10–15 minut, aby omáčka zhoustla a maso zezlátlo. Během dopékání přelévejte šťávou. Podávejte s chlebem.

NĚCO NAVÍC
Zkuste to jako američtí přistěhovalci! Tradiční, delší, ale dokonalá varianta je, že přidáte na začátku spolu s masem asi 400 g suchých fazolí namočených přes noc a scezených. Pak se pokrm musí péct 4 hodiny za občasného podlévání dalším vývarem, pokud je to potřeba.

TIPY & TRIKY

Zkuste tradiční variantu jako průkopníci přibyvší do Ameriky. Ráno strčili jídlo do kamen a večer našli v chladnoucí troubě dokonalý pokrm. Výbornou, a hlavně tradiční britskou práškovou hořčici Colman’s koupíte u Robertsona (www.robertson.cz). Melasu mají v bioprodejnách, v Marks & Spencer či občas v supermarketech.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/2

Apetit magazín