Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Bostonské pečené fazole
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.9/5 Počet hodnocení: 18
Více než hodinu Velmi snadné 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4003 kcal
Bílkoviny 288 g
Sacharidy 557 g
Tuky 72 g
Vláknina 123 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Uzené maso není potřeba předvářet, protože se bude hodinu péct.

Suroviny

vepřová plec či kýta
olivový olej 2 PL
na plátky
česnek 2 stroužky
na plátky
fazole bílé 2 konzervy
rajčatová passata - pyré 100 ml
melasa 1 PL
či tmavý třtinový cukr
hořčice mletá 2 ČL
viz Tipy & triky
worchestrová omáčka 1 ČL
skořice 1 špetka
mletá
vývar kuřecí 300 ml
či uzený, či zeleninový
sůl a pepř
drcený
k podavání

Postup

1

Předehřejte troubu na 180 °C. Uzené nechte v celku, nebo rovnou nakrájejte na porce. V litinovém kastrolu na olivovém oleji 4 minuty opékejte maso ze všech stran, přidejte cibuli a česnek a opékejte další 3 minuty.

2

Přidejte rajčatové pyré, javorový sirup, melasu či cukr, hořčici, worcester a skořici. Zahřívejte pár minut a přilijte vývar, zamíchejte.

3

Zakryjte alobalem a pečte 50 minut. Pak odkryjte, přidejte scezené a propláchnuté fazole, opepřete, případně osolte a pečte ještě asi 10–15 minut, aby omáčka zhoustla a maso zezlátlo. Během dopékání přelévejte šťávou. Podávejte s chlebem.

NĚCO NAVÍC
Zkuste to jako američtí přistěhovalci! Tradiční, delší, ale dokonalá varianta je, že přidáte na začátku spolu s masem asi 400 g suchých fazolí namočených přes noc a scezených. Pak se pokrm musí péct 4 hodiny za občasného podlévání dalším vývarem, pokud je to potřeba.

TIPY & TRIKY

Zkuste tradiční variantu jako průkopníci přibyvší do Ameriky. Ráno strčili jídlo do kamen a večer našli v chladnoucí troubě dokonalý pokrm. Výbornou, a hlavně tradiční britskou práškovou hořčici Colman’s koupíte u Robertsona (www.robertson.cz). Melasu mají v bioprodejnách, v Marks & Spencer či občas v supermarketech.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/2

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč