Uzené maso není potřeba předvářet, protože se bude hodinu péct.
Suroviny
Postup
Předehřejte troubu na 180 °C. Uzené nechte v celku, nebo rovnou nakrájejte na porce. V litinovém kastrolu na olivovém oleji 4 minuty opékejte maso ze všech stran, přidejte cibuli a česnek a opékejte další 3 minuty.
Přidejte rajčatové pyré, javorový sirup, melasu či cukr, hořčici, worcester a skořici. Zahřívejte pár minut a přilijte vývar, zamíchejte.
Zakryjte alobalem a pečte 50 minut. Pak odkryjte, přidejte scezené a propláchnuté fazole, opepřete, případně osolte a pečte ještě asi 10–15 minut, aby omáčka zhoustla a maso zezlátlo. Během dopékání přelévejte šťávou. Podávejte s chlebem.
NĚCO NAVÍC
Zkuste to jako američtí přistěhovalci! Tradiční, delší, ale dokonalá varianta je, že přidáte na začátku spolu s masem asi 400 g suchých fazolí namočených přes noc a scezených. Pak se pokrm musí péct 4 hodiny za občasného podlévání dalším vývarem, pokud je to potřeba.
TIPY & TRIKY
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 22 receptů s uzeným masem(24 receptů)