Báječně syté, hřejivé a pikantní jídlo nejen pro dřevorubce a lyžaře
Suroviny
olivový olej
1
PL
cibule
1
ks
nasekaná
česnek
1
stroužek
nasekaný
chorizo
2
klobásky na kolečka
fazole bílé
400
g
konzerva, scezené, osušené
sterilovaný hrášek
400
g
scezený, okapaný
loupaná
chilli paprička
1
ks
malá, nadrobno
kapary
1
PL
scezené, osušené, nasekané
balzamikový ocet
1
PL
sůl mořská
pepř
čerstvý černý
bazalka
hrst
čerstvá, nasekaná, na zdobení
Postup
1
Na velké pánvi s nepřilnavým povrchem rozehřejte olivový olej. Vhoďte na něj cibuli i česnek a restujte zhruba pět minut, dokud oboje nezměkne. Vsypte kolečka choriza a opékejte ještě pět až šest minut.
2
Pak přidejte fazole, hrášek, rajčata, chilli papričku, kapary, balzamikový ocet, osolte, opepřete a pět minut prohřívejte. Servírujte posypané bazalkou.
NĚCO NAVÍC: Fazole s chorizem jsou obrovskou bílkovinovou bombou, zbytek dne proto raději odlehčete salátem.