0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Ranní fazole s chorizem

Ranní fazole s chorizem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Ranní fazole s chorizem

3.5 / 5. Počet hodnocení: 4
Do 20 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2611 kcal
Bílkoviny 169 g
Sacharidy 309 g
Tuky 68 g
Vláknina 92 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Báječně syté, hřejivé a pikantní jídlo nejen pro dřevorubce a lyžaře

Suroviny

olivový olej 1 PL
cibule 1 ks
nasekaná
česnek 1 stroužek
nasekaný
klobásky na kolečka
fazole bílé 400 g
konzerva, scezené, osušené
sterilovaný hrášek 400 g
scezený, okapaný
konzervovaná rajčata krájená 400 g
loupaná
chilli paprička 1 ks
malá, nadrobno
kapary 1 PL
scezené, osušené, nasekané
balzamikový ocet 1 PL
sůl mořská
pepř
čerstvý černý
bazalka hrst
čerstvá, nasekaná, na zdobení

1 Na velké pánvi s nepřilnavým povrchem rozehřejte olivový olej. Vhoďte na něj cibuli i česnek a restujte zhruba pět minut, dokud oboje nezměkne. Vsypte kolečka choriza a opékejte ještě pět až šest minut.

2 Pak přidejte fazole, hrášek, rajčata, chilli papričku, kapary, balzamikový ocet, osolte, opepřete a pět minut prohřívejte. Servírujte posypané bazalkou.

NĚCO NAVÍC: Fazole s chorizem jsou obrovskou bílkovinovou bombou, zbytek dne proto raději odlehčete salátem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/3

Apetit magazín

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?
  • Kvízy

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?

Znáte to. Nechceme je moc jíst, protože se nám po nich často chce akorát tak natáhnout na gauč a dát si dvacet. Na druhou stranu jsou součástí naší kultury a často v nás vyvolávají ty nejhřejivější vzpomínky. Představují nostalgii i bezpečí...
Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník
  • Suroviny

Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník

Sezóna jedlých kaštanů právě vrcholí. Pokud si chcete pochutnat na těch skutečně čerstvých, vyrazte pro ně co nejdříve do obchodu, nebo ještě lépe do "kaštanek". Jestli si s nimi nevíte rady, přinášíme několik tipů jak je skladovat i...
Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo
  • Tipy a triky

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo

Guláš, svíčková a knedlo vepřo zelo, když je tahle trojice na poledním menu v restauraci, máme problém se rozhodnout. Pro dnešek máme ale jasno! Dejte si s námi to nejlepší knedlo vepřo zelo, máme pro vás tipy na jedno z nejlepších českých...
Jak na bezlepkový chléb?
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč