Vůně pečených fazolí bleskově přitáhne ke stolu všechny strávníky i bez svolávání.
Suroviny
slanina
85
g
sušená na kostičky
anglická slanina
5
plátky
silné plátky, na kostičky
cibule
1
ks
malá, nadrobno
zázvor (čerstvý)
1
PL
nadrobno
česnek
2
stroužky
drcený
chilli sušené
½
ČL
konzervovaná rajčata
1
ks
425 g, loupaná
melasa
3
PL
worcesterská omáčka
1
PL
jablečný ocet
1
PL
hořčice mletá
1
PL
sůl
pepř
čerstvě mletý
fazole červené
2
ks
konzerva, 425 g
fazole bílé
1
ks
konzerva 425 g
toustový chléb
3
plátky
Postup
1
V pánvi opékejte sušenou slaninu a 2/3 anglické slaniny dokřupava.
2
Přeneste do mísy, ale vypečený tuk ponechte v pánvi. Vsypte do ní cibuli a opékejte dozlatova.
3
Přidejte zázvor, česnek a chilli a míchejte další minutu. Vmíchejte rukou rozmáčknutá rajčata i s nálevem, melasu, worcester, ocet, hořčici, sůl a pepř a 5 minut povařte.
4
Vsypte fazole (červené slité, bílé včetně nálevu), vmíchejte opečenou slaninu a vše přesuňte do zapékací nádoby.
5
Chleba rozmixujte se zbylou třetinou anglické slaniny a směsí posypte fazole.
6
Zakryjte (alobalem) a pečte 45 minut při 190 °C. Odkryjte a dopékejte ještě asi 20 minut dozlatova.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Zamilujte si luštěniny(50 receptů )