Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Hovězí & brokolice ve woku

Naházejte do pánve jednu surovinu za druhou a pak už si jen u stolu užijte jejich maximální chuť a vůni.

Vydání: 2013/5
Autor:
Hodnocení:
4 (hlasy)
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
+ marinování
PT10M
Opékání 0:10
Maso Asijská

Ingredience

    • arašídový nebo jiný olej na opékání
    • 340 g hovězí roštěnky nebo pupku, nakrájené přes vlákno na nudličky
    • marináda ze základního postupu
    • 2 stroužky česneku, nakrájené nadrobno
    • 1–2 lžíce nastrouhaného zázvoru
    • 2 jarní cibulky, nakrájené nadrobno + 2 šikmo nakrájené na ozdobení
    • sůl a krupicový cukr
    • 3 hrnky pěkných růžiček brokolice, krátce povařených a pokrájených na plátky
    • hnědá omáčka ze základního postupu
    • hrst nesolených arašídů
    • rýže (nebo nudle) k podávání

Příprava jídla

1 Maso nakrájené na nudličky marinujte podle základního postupu 1 hodinu a pak sceďte. Rozložte si maso, omáčku, zeleninu a všechny ostatní přísady poblíž sporáku, abyste je měli po ruce.

2 Ve woku na středním plameni rozpalte asi 6 mm oleje. Přidejte maso a pomalu míchejte 30 sekund, až zesvětlá. Vyjměte, dejte stranou, vylijte olej a papírovou utěrkou vytřete pánev.

3 Rozpalte wok na vysokém plameni, trvá to 1–2 minuty. Přidejte 2 lžíce oleje, česnek, zázvor, jarní cibulku a po špetce soli a cukru a za stálého míchání smažte 30 sekund. Pak vsypte brokolici. Celou dobu míchejte, až bude opečená, ale stále ještě na skus křupavá.

4 Přidejte maso a hnědou omáčku a míchejte asi 3 minuty, až bude vše uvařené a omáčka zhoustne. Pokud je omáčka hustá příliš, zřeďte ji trochou drůbežího vývaru. Ozdobte jarní cibulkou, arašídy a podávejte s rýží.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Krevety, cukrový hrášek & edamame ve woku

Sladkokyselé kuře & paprika ve woku

Vepřové maso, pak čoi a rajčata ve woku

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Výborné z krůtího, obratila jsem pořadí - nejdříve základ, pak brokolici, ostrou omáčku- místo drůbežího vývaru uvařené houby shitake s tekutinou-uvařené noodels, dokud brokolice nezměkla.Na 2. woku maso....

Přidat komentář