Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

2013/5

Jídla z pánve wok
Nejlepší halušky s brynzou
7x chřest
Svatba ve vlastní režii
Snadné dezerty z plechu

Upoutávky z Apetitu

Seriál o mase: vepřová kýta

Jeden z nejlibovějších dílů vepřového masa vyžaduje jemné zacházení. Václav Frič vám poradí, jak jej upravit, aby zůstal krásně šťavnatý.

Konečně je tady! Chřest

Český chřest se vrací na náš stůl. Máme recepty pro ctitele luxusní francouzské i domácí maminčiny kuchyně.

Moučníky z plechu de luxe

Naše vymazlené recepty udělají z obyčejné buchty na plech hvězdu nedělního odpoledne.

Brynzové halušky

Udělejte si doma nejtypičtější slovenské jídlo – halušky s brynzou – tak, jak je vaří na východním Slovensku.

Recepty z vydání

Vločkový koláč

Křupavý koláč plný ovoce.

Záhorácký závitek

Vepřové, uzené a zelí – zaručená trojkombinace, na které si vždy pochutnáte...

Bílý chřest se sauce gribiche

Bílý chřest můžete kombinovat s jemnými omáčkami, ale i s výraznými, jako je tahle.

Chřest s křupavou krustou

Chřest schovaný pod křupavou peřinkou...

Grilovaný chřest s čočkou a bylinkovou kaší

Skvělá nová kombinace, která vás nejen překvapí ale hlavně nadchne!

Polévka z bílého chřestu

Jednoduchá polévka, která hraje na jemnou chřestovou notu a vystačí si s minimem surovin.

Tataráček ze zeleného chřestu a avokáda

Zelený chřest není takový solitér jako jeho bílý bratr. Bez obav ho můžete snoubit i s jinými druhy zeleniny.

Kuře se zeleným chřestem a estragonem

Výborná večeře i víkendový oběd, který hravě a rychle zvládnete po práci nebo po návratu ze sobotního farmářského trhu.

Bramborový salát s koriandrovým pestem

Neváhejte a pozvěte do kuchyně méně obvyklou, ale o to chutnější zeleninu, jako je bulvový fenykl nebo artyčoky...

Bramborový salát s rajčaty a mozzarellou

Sytější bramborová variace na známý italský salát caprese. Máte-li po ruce burratu (viz Něco navíc), neváhejte ji...

Bramborový salát s lososem a křenem

Při vymýšlení tohoto receptu jsme se inspirovali na severu Evropy. Při ochutnávání jsme však seversky střídmí nebyli...

Bramborový salát s vodnicí a wasabi

Vodnice je větší kulatá ředkev, obvykle bílá, ale existují také narůžovělé nebo i sytěji vybarvené odrůdy. Vychutnejte...

Salát z pečených brambor s prosciuttem a chřestem

Zálivka se sardelkami dodá pečeným bramborám a křupavé sušené šunce nezaměnitelnou chuť.

Slavnostní polévka s mandlovými knedlíčky

Knedlíčková polévka musí být, a to i kdybyste se rozhodli nedodržovat tradici a nejíst s novomanželem z jednoho talíře.

Pečený marinovaný losos

Při přípravě tohoto pokrmu jsme se inspirovali receptem na marinovaného lososa gravlax. Naloženého lososa pak ještě...

Pečená kořenová zelenina

Dresink podávejte zvlášť v omáčníku, aby zelenina zůstala krásně křupavá.

Salát s jahodami, fetou a vlašskými ořechy

Salát si nejlíp vychutnáte v sezoně jahod – tedy zhruba od května do července...

Grilované cukety s česnekem

Česnekové cukety jsou návykově dobré. Klidně je připravte dopředu, po rozležení budou chutnat dokonce ještě líp.

Sladkokyselé kuře & paprika ve woku

Měkoučké maso a křupavá zelenina v jedné pánvi.

Krevety, cukrový hrášek & edamame ve woku

Asijská večeře z jedné pánve...

Hovězí & brokolice ve woku

Naházejte do pánve jednu surovinu za druhou a pak už si jen u stolu užijte jejich maximální chuť a vůni.

Míša řezy

Moučník, který milují všechny generace. Kakaový piškot s tvarohovým krémem a čokoládovou polevou je prostě božský!

Kokosové řezy s rebarborou a jahodami

Vymazlený recept udělá z obyčejné buchty na plech hvězdu nedělního odpoledne.

Borůvková buchta s limetovou polevou

Borůvky a limety spolu skvěle ladí!

Perník se sušeným ovocem

Krásně vláčný perník je plný sušeného ovoce a ukrytý pod čokoládovou čepicí.

Jogurtový koláč s jablky a drobenkou

Když drobenka, tak rovnou jablková. Mňam!

Vepřová žebírka s cizrnou

Žebírka dodají omáčce neodolatelnou masitou chuť a díky dlouhému vaření se měkoučké maso úplně odlupuje od kosti.

Peperonata

Trik s vařením s olejem, aniž by se cokoli z přísad napřed opékalo, nás zaujal.

Spaghetti alla crudaiola

Omáčku z čerstvých rajčat milujeme! Varianta s paprikou a řapíkatým celerem nás ale zaujala natolik, že si ji k obědu v...

Halušky s brynzou a slaninou

Prosté, jednoduché, a přitom delikátní. Takové jsou halušky s brynzou a slaninou ve své originální podobě. Udělejte...

Přidat komentář