Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kotlety s hořčičnou omáčkou

Vynikající a jednoduché

Vydání: 2013/7
Autor:
Hodnocení:
17 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
Vaření 15 minut
PT20M
Příprava 0:20

Ingredience

    • 4 vepřové kotlety bez kosti (o váze cca 600–800 g)
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 3 lžíce oleje
    • 2 cibule nebo 4 šalotky, nakrájené na kolečka
    • 75 ml bílého vína
    • 1 lžíce hrubozrnné hořčice
    • 150 ml smetany ke šlehání
    • zelené fazolky a noky k podávání

Příprava jídla

1 Kotlety přes mikrotenový sáček krátce a rázně naklepejte, aby se trochu ztenčily. Posolte je a opepřete.

2 V pánvi rozehřejte lžíci oleje a opečte na něm kotlety dozlatova, trvá to asi 5 minut z každé strany. Maso zabalte do alobalu a odložte stranou. Pak do pánve přilijte zbylý olej a pozvolna na středním plameni opékejte cibuli do světle zlaté barvy. Podlijte ji vínem a přitom ze dna pánve vařečkou odškrábněte přípečky. Vmíchejte hořčici a smetanu, přimíchejte šťávu, kterou pustilo maso, podle potřeby dosolte a už jen prohřejte.

3 Maso podávejte přelité omáčkou. Jako příloha se hodí blanšírované zelené fazolky; pokud máte velký hlad, uvařte si k tomu ještě bramborové noky.

 

 

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Zapečené noky s vepřovým masem v hořčičné omáčce

Salát s kotletou a jablky

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
vynikající a snadné ;-)
Obrazek uzivatele
Výborné a strašně rychle hotové jídlo!

Přidat komentář