Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Jemné masové kuličky se špenátem

Báječné, a hlavně naprosto klasické! Pokud nemáte bambusový pařák (vypadá jako košíček s víčkem), uvařte jídlo na běžném kovovém, který vložíte do hrnce. A jestli nevlastníte ani ten, jednoduše dejte kuličky a špenát do cedníku, zavěste ho na hrnec s vroucí vodou a přikryjte pokličkou.

Vydání: 2006/2
Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny
PT12M

Ingredience

    • 300 g mletého (mělněného) hovězího
    • 300 g mletého vepřového
    • 2–3 lžíce sójové omáčky
    • 2 středně velká vejce
    • hrst sekané čerstvé petrželky
    • případně 3 lžíce drcených ořechů
    • trochu rostlinného oleje na zakapání
    • 750 g čerstvého špenátu (lístky)
    • sůl, pepř a sezamová semínka + ještě trochu semínek na obalení

Příprava jídla

1. Oba druhy mletého masa vložte do mísy, jemně a stejnoměrně je osolte. Přidejte sójovou omáčku, petrželku, pepř, sezamová semínka, vejce, a pokud chcete, i drcené ořechy. Směs promíchejte nejprve vidličkou nebo vařečkou a pak ji začněte hníst rukama, abyste získali co nejtvárnější a nejjemnější hmotu. Během hnětení přidejte dvě až tři lžíce ledové vody – pomůže masovou směs zvláčnit. Základ na kuličky pak nechte asi čtvrt hodiny odpočívat v chladu.

2. Špenátové lístky opláchněte, a to velmi pečlivě, protože na nich často ulpívá jemný písek. Pokud jsou spojeny u kořínků, odřízněte je. Špenátu se vám bude zdát obrovské množství, ale i krátkým varem se objem velmi zredukuje.

3. Z vychladlé směsi vytvarujte kuličky velikosti vlašského ořechu. Posypte je nebo přímo obalte v sezamových semínkách a spolu s listy špenátu vložte do bambusového nebo běžného pařáku, případně na cedník (asi bude třeba rozdělit kuličky na několik várek). Vložte do hrnce s vodou; má jí být jen tolik, aby nesahala až k jídlu. Uveďte do varu a deset až dvanáct minut vařte v páře. 
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
...jemná ořechová chuť, není potřeba žádné další koření. Vařila jsem raději 15 minut, po 12 mi to přišlo ještě docela tuhé. Trošku nevzhledně působí vysrážená bílkovina, ale dá se lehce odstranit. Jsou dobré i druhý den z mikrovlnky!
Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.2/06, str.51

Přidat komentář