Bramborové kuličky s rozehřátou čokoládou

Bramborové kuličky s rozehřátou čokoládou

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4068 kcal
Bílkoviny 87 g
Cukr 371 g
Tuky 246 g
Vláknina 69 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik
Koblihy nemusíte jíst vždycky jen s cukrem – užijte si minikobližky ve stylu čokoládového fondue.

Suroviny

brambory 125 g
oloupané
mouka pšeničná hladká 250 g
+ navíc na vál
kypřicí prášek do pečiva 0.5 PL
krupicový cukr 50 g
vanilkový cukr 1 PL
vejce 1 ks
sušená pomerančová kůra
z 0,5 biopomeranče
sůl
arašídový olej
na smažení
K namáčení
smetana ke šlehání 250 ml
tmavá čokoláda 350 g
nalámaná na stejně velké kousky
1 PL
baileys nemusí být

1 Brambory uvařte v lehce osolené vodě doměkka. Mouku prosejte s práškem do pečiva, horké brambory rozšťouchejte nebo prožeňte lisem, přidejte k mouce a zpracujte s krupicovým a vanilkovým cukrem, vejcem a najemno nastrouhanou kůrou z pomeranče a špetkou soli na těsto. Dejte ho do mísy, zakryjte potravinářskou fólií a nechte cca 2 hodiny odpočívat v chladu.

2 Z těsta pak vyválejte na mírně pomoučněném válu asi centimetr tlustou placku a vykrájejte z ní formičkou kolečka o průměru 2–3 cm.

3 V hluboké pánvi nebo v rendlíku rozehřejte pořádnou vrstvu oleje. Doprostřed vložte párátko, až se kolem něj budou tvořit bubliny, je olej správně horký. Kuličky smažte zhruba minutu z každé strany, aby byly pěkně zlaté. Osušte je na papírových utěrkách.

4 Na čokoládovou polevu nalijte do rendlíku smetanu a přiveďte ji k bodu varu. Pak vsypte čokoládu, stáhněte z ohně a vyšlehejte dohladka. Chcete-li, vmíchejte i likér. Podávejte přímo z rendlíku anebo čokoládu přeneste do misky či do nádoby na fondue s ohříváčkem. Okamžitě podávejte s kuličkami napíchanými na špejle.

Apetit magazín

  • Poradna

Jak zahušťovat bez mouky?

Potřebujete zahustit omáčku nebo polévku, ale nechcete použít mouku? Řešení je jednoduché, víme, čím ji nahradit! Pokrm přitom bude mít stejnou konzistenci a bude ještě lahodnější.  ...
  • Novinky a zajímavosti

Jak na marinování kuřecího masa?

Staňte se mistrem letní grilovací párty s porcí šťavnatého kuřete. Vedle dobrého masa je to právě marináda, která skvěle doprovodí každé sousto. Podívejte se, jaké přísady kuřecímu masu sluší nejvíc, a jak zabránit jeho vysušení. ...

Obchod Apetit