0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Bramborové kuličky s rozehřátou čokoládou

Bramborové kuličky s rozehřátou čokoládou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Bramborové kuličky s rozehřátou čokoládou

5 / 5. Počet hodnocení: 2
Více než hodinu Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4125 kcal
Bílkoviny 87 g
Sacharidy 371 g
Tuky 246 g
Vláknina 69 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Koblihy nemusíte jíst vždycky jen s cukrem – užijte si minikobližky ve stylu čokoládového fondue.

Suroviny

brambory 125 g
oloupané
mouka pšeničná hladká 250 g
+ navíc na vál
kypřicí prášek do pečiva ½ PL
krupicový cukr 50 g
vanilkový cukr 1 PL
vejce 1 ks
pomerančová kůra
nastrouhaná z 1/2 biopomeranče
sůl
arašídový olej
na smažení
K namáčení
smetana ke šlehání 250 ml
tmavá čokoláda 350 g
nalámaná na stejně velké kousky
krémový likér 2 PL
Baileys, nemusí být

1 Brambory uvařte v lehce osolené vodě doměkka. Mouku prosejte s práškem do pečiva, horké brambory rozšťouchejte nebo prožeňte lisem, přidejte k mouce a zpracujte s krupicovým a vanilkovým cukrem, vejcem a najemno nastrouhanou kůrou z pomeranče a špetkou soli na těsto. Dejte ho do mísy, zakryjte potravinářskou fólií a nechte cca 2 hodiny odpočívat v chladu.

2 Z těsta pak vyválejte na mírně pomoučněném válu asi centimetr tlustou placku a vykrájejte z ní formičkou kolečka o průměru 2–3 cm.

3 V hluboké pánvi nebo v rendlíku rozehřejte pořádnou vrstvu oleje. Doprostřed vložte párátko, až se kolem něj budou tvořit bubliny, je olej správně horký. Kuličky smažte zhruba minutu z každé strany, aby byly pěkně zlaté. Osušte je na papírových utěrkách.

4 Na čokoládovou polevu nalijte do rendlíku smetanu a přiveďte ji k bodu varu. Pak vsypte čokoládu, stáhněte z ohně a vyšlehejte dohladka. Chcete-li, vmíchejte i likér. Podávejte přímo z rendlíku anebo čokoládu přeneste do misky či do nádoby na fondue s ohříváčkem. Okamžitě podávejte s kuličkami napíchanými na špejle.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/2

Apetit magazín

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků
  • Lidé a jídlo

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků

Na začátku byla myšlenka setkat se s vámi, našimi čtenáři, nejen v létě, ale také v druhé polovině roku. Vychutnat si skvělé jídlo, popovídat si, nakoupit dárky, zkrátka si užít krásný den. Bude osvědčený letní recept fungovat i v zimě?...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč