Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Bramborové kuličky s rozehřátou čokoládou
Bramborové kuličky s rozehřátou čokoládou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Bramborové kuličky s rozehřátou čokoládou

5/5 Počet hodnocení: 4
Více než hodinu Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4125 kcal
Bílkoviny 87 g
Sacharidy 371 g
Tuky 246 g
Vláknina 69 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Koblihy nemusíte jíst vždycky jen s cukrem – užijte si minikobližky ve stylu čokoládového fondue.

Suroviny

oloupané
+ navíc na vál
kypřicí prášek do pečiva ½ PL
vejce 1 ks
nastrouhaná z 1/2 biopomeranče
sůl
na smažení
K namáčení
tmavá čokoláda 350 g
nalámaná na stejně velké kousky
Baileys, nemusí být

Postup

1

Brambory uvařte v lehce osolené vodě doměkka. Mouku prosejte s práškem do pečiva, horké brambory rozšťouchejte nebo prožeňte lisem, přidejte k mouce a zpracujte s krupicovým a vanilkovým cukrem, vejcem a najemno nastrouhanou kůrou z pomeranče a špetkou soli na těsto. Dejte ho do mísy, zakryjte potravinářskou fólií a nechte cca 2 hodiny odpočívat v chladu.

2

Z těsta pak vyválejte na mírně pomoučněném válu asi centimetr tlustou placku a vykrájejte z ní formičkou kolečka o průměru 2–3 cm.

3

V hluboké pánvi nebo v rendlíku rozehřejte pořádnou vrstvu oleje. Doprostřed vložte párátko, až se kolem něj budou tvořit bubliny, je olej správně horký. Kuličky smažte zhruba minutu z každé strany, aby byly pěkně zlaté. Osušte je na papírových utěrkách.

4

Na čokoládovou polevu nalijte do rendlíku smetanu a přiveďte ji k bodu varu. Pak vsypte čokoládu, stáhněte z ohně a vyšlehejte dohladka. Chcete-li, vmíchejte i likér. Podávejte přímo z rendlíku anebo čokoládu přeneste do misky či do nádoby na fondue s ohříváčkem. Okamžitě podávejte s kuličkami napíchanými na špejle.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/2

Apetit magazín