Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Řecké masové kuličky s dipem z fety a ořechů

Řecké masové kuličky s dipem z fety a ořechů

Hodnocení receptu
Průměr: 3.5 ()
Do 10 minut Velmi snadné Pro 8 osob jako party občerstvení

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2847 kcal
Bílkoviny 177 g
Sacharidy 200 g
Tuky 142 g
Vláknina 25 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nabodnout kuličku, omočit v dipu a vložit do pusy – nejoblíbenější party činnost. Masové kuličky nesmějí chybět na žádném večírku Apetitu!

Suroviny

toustový chléb 2 plátek
mléko 100 ml
olivový olej 2 PL
350 g
mleté jehněčí maso
hovězí maso mleté 350 g
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
parmazán 2 PL
strouhaný
petrželka 1 hrst
nasekaná
máta 1 PL
nasekaná
oregano 2 snítka
lístky nasekané
česnek 2 stroužek
drcené
vejce 1 ks
citronová kůra 2 ČL
strouhaná z biocitronu
citronová štáva
z jednoho citronu
Feta dip
jogurt řeckého typu 250 g
mléko 100 ml
sýr feta 100 g
vlašské ořechy 3 PL
nasekané, opražené
oregano 1 ČL
nasekané
K podávání
směs salátových lístků
arabský chléb
lze nahradit pita chlebem

1 Troubu předehřejte na 220 °C. V misce pokropte toustový chléb mlékem. Do jiné mísy dejte olivový olej a obě mletá masa, osolte, opepřete a promíchejte. Z chleba vymačkejte přebytečné mléko a rozdrobte ho do masové směsi.

2 Přimíchejte sýr, petrželku, mátu, oregano, česnek, vejce a citronovou kůru. Ze směsi dělejte kuličky zhruba o velikosti vlašského ořechu a narovnejte je na plech vyložený pečicím papírem. Pečte v předehřáté troubě 15–20 minut dozlatova. Pak pokropte citronovou šťávou.

3 V robotu několika pulzy promíchejte a nahrubo rozmělněte přísady na dip.

4 Masové kuličky podávejte s dipem, doplněné chlebem a se salátovými lístky.

NĚCO NAVÍC Pokud neseženete jehněčí maso, můžete udělat celou dávku z mletého hovězího masa.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/1

Apetit magazín

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?
  • Novinky a zajímavosti

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?

Döner kebab je pokrm původem z Turecka, který si zamiloval téměř celý svět. I u nás se těší velké popularitě, a to nejen v čase oběda či večeře. Je také oblíbenou noční svačinou po cestě z večírku. Víte, jak se k nám kebab dostal a kde si...
Komerční sdělení
Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!
  • Koktejl

Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!

Poctivé džemy, které vznikly z čerstvého ovoce uzrálého v nedotknuté přírodě Tyrolských Alp, anebo třeba omáčka z nejchutnějších brusinek světa. Taky jste právě dostali chuť osladit si život? My vás nalákáme ještě víc... ...

Obchod Apetit