Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Řecké masové kuličky s dipem z fety a ořechů
Mleté jehněčí kuličky po řecku
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Řecké masové kuličky s dipem z fety a ořechů

4.5/5 Počet hodnocení: 15
Do 30 minut Velmi snadné Pro 8 osob jako party občerstvení

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3528 kcal
Bílkoviny 215 g
Sacharidy 199 g
Tuky 184 g
Vláknina 23 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nabodnout kuličku, omočit v dipu a vložit do pusy – nejoblíbenější party činnost. Masové kuličky nesmějí chybět na žádném večírku Apetitu!

Suroviny

mléko 100 ml
olivový olej 2 PL
mleté
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
strouhaný
petrželka 1 hrst
nasekaná
máta 1 PL
nasekaná
oregano 2 snítky
česnek 2 stroužky
drcené
vejce 1 ks
strouhaná
Dip ze sýru feta
mléko 100 ml
nasekané, opražené
oregano 1 ČL
nasekané
K podávání
salát
směs lístů

Postup

1

Troubu předehřejte na 220 °C. V misce pokropte toustový chléb mlékem. Do jiné mísy dejte olivový olej a obě mletá masa, osolte, opepřete a promíchejte. Z chleba vymačkejte přebytečné mléko a rozdrobte ho do masové směsi.

2

Přimíchejte sýr, petrželku, mátu, oregano, česnek, vejce a citronovou kůru. Ze směsi dělejte kuličky zhruba o velikosti vlašského ořechu a narovnejte je na plech vyložený pečicím papírem. Pečte v předehřáté troubě 15–20 minut dozlatova. Pak pokropte citronovou šťávou.

3

V robotu několika pulzy promíchejte a nahrubo rozmělněte přísady na dip.

4

Masové kuličky podávejte s dipem, doplněné chlebem a se salátovými lístky.

NĚCO NAVÍC
Pokud neseženete jehněčí maso, můžete udělat celou dávku z mletého hovězího masa.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/1

Apetit magazín