Nabodnout kuličku, omočit v dipu a vložit do pusy – nejoblíbenější party činnost. Masové kuličky nesmějí chybět na žádném večírku Apetitu!
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 220 °C. V misce pokropte toustový chléb mlékem. Do jiné mísy dejte olivový olej a obě mletá masa, osolte, opepřete a promíchejte. Z chleba vymačkejte přebytečné mléko a rozdrobte ho do masové směsi.
Přimíchejte sýr, petrželku, mátu, oregano, česnek, vejce a citronovou kůru. Ze směsi dělejte kuličky zhruba o velikosti vlašského ořechu a narovnejte je na plech vyložený pečicím papírem. Pečte v předehřáté troubě 15–20 minut dozlatova. Pak pokropte citronovou šťávou.
V robotu několika pulzy promíchejte a nahrubo rozmělněte přísady na dip.
Masové kuličky podávejte s dipem, doplněné chlebem a se salátovými lístky.
NĚCO NAVÍC
Pokud neseženete jehněčí maso, můžete udělat celou dávku z mletého hovězího masa.