
Čínské knedlíčky plněné vepřovým a krevetami a vařené v páře
Rýžový papír, do něhož zabalíte náplň, dostanete v supermarketech a u vietnamských prodejců. Před použitím placky namočte do horké vody a pak nakrájejte na čtverce o hraně asi devět centimetrů.
Vydání: 2006/3
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: 36 knedlíčků
Doba přípravy: Do hodiny
P
Ingredience
- 180 g jemně mletého nebo sekaného libového vepřového
- 80 g mražených nebo konzervovaných krevet bez krunýřků, jemně nasekaných
- 2 jarní cibulky, nasekané nadrobno
- 2 velké stroužky česneku, rozdrcené
- 2 lžičky strouhaného čerstvého zázvoru nebo ¼ lžičky mletého sušeného
- 2 lžíce ústřicové omáčky (k dostání v supermarketech v koutcích s orientálními specialitami)
- 1 lžičku sezamového oleje (koupíte tamtéž)
- sůl a pepř na dochucení
- 36 čtverečků rýžového papíru
- několik velkých listů salátu nebo čínského zelí, případně kolo pečicího papíru na vyložení košíčku
- 2 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce suchého sherry
- 2 lžičky strouhaného čerstvého zázvoru nebo ¼ lžičky mletého sušeného
- jemně nakrájenou jarní cibulku na ozdobu
Na omáčku k namáčení:
Příprava jídla
1. V misce promíchejte mleté maso, krevety, jarní cibulku, česnek, zázvor, ústřicovou omáčku, olej, sůl a pepř.
2. Na každý čtvereček rýžového papíru položte lžičku náplně, okraje navlhčete štětečkem a vodou a zmáčkněte je k sobě tak, aby vznikl jakýsi balíček. Knedlíčky nepřeplňujte, vařením náplň trochu nabude na objemu.
3. Přísady na omáčku smíchejte v misce. Ve větším kastrolu nebo vysoké pánvi uveďte do varu vodu a bambusový pařáček vyložte salátovými listy. Naskládejte do něj knedlíčky, ale nepřeplňujte ho, raději si je rozdělte na víc várek.
4. Košíček postavte do hrnce s vodou, přikryjte a vařte v páře asi pět minut. Pak balíčky vyjměte pomocí kleští a celý postup zopakujte s těmi zbývajícími. Podávejte posypané jarní cibulkou a s omáčkou k namáčení.
2. Na každý čtvereček rýžového papíru položte lžičku náplně, okraje navlhčete štětečkem a vodou a zmáčkněte je k sobě tak, aby vznikl jakýsi balíček. Knedlíčky nepřeplňujte, vařením náplň trochu nabude na objemu.
3. Přísady na omáčku smíchejte v misce. Ve větším kastrolu nebo vysoké pánvi uveďte do varu vodu a bambusový pařáček vyložte salátovými listy. Naskládejte do něj knedlíčky, ale nepřeplňujte ho, raději si je rozdělte na víc várek.
4. Košíček postavte do hrnce s vodou, přikryjte a vařte v páře asi pět minut. Pak balíčky vyjměte pomocí kleští a celý postup zopakujte s těmi zbývajícími. Podávejte posypané jarní cibulkou a s omáčkou k namáčení.
Přidat komentář
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
Komentáře
Alena (neověřeno)
4. Září 2007 18:05