
Valašský kontrabáš
Dobrota z nejobyčejnějších surovin, která vám ve všední den poslouží jako skvělá a rychlá večeře!
Vydání: 2006/3
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: 4
Ingredience
- 1 kg brambor
- 500 g pohanky
- 300–400 g uzeného bůčku
- 1 lžičku majoránky
- 3 stroužky česneku a 1 cibuli
- 2–3 lžíce sádla nebo oleje
- 200 g tvrdého sýra
- sůl a pepř
Příprava jídla
1. Nejprve podle návodu na obalu uvařte pohanku. V druhém hrnci už můžete vařit brambory (oškrábejte je a pokrájejte na kostky). Mezitím nakrájejte cibuli a bůček na kostičky a česnek nasekejte na plátky.
2. V pánvi rozpalte tuk a doměkka na něm opečte cibuli i česnek; trvá to tři nebo čtyři minuty. Přidejte bůček, o chvíli později uvařenou pohanku a dochuťte solí, pepřem i majoránkou. Na závěr vsypte brambory a promíchejte. Předehřejte troubu na 200, horkovzdušnou na 180 stupňů.
3. Směs přesuňte do zapékací misky a posypte nastrouhaným sýrem. V troubě zapékejte přibližně pět minut. Kontrabáš chutná nejlépe se zakysaným zelím.
2. V pánvi rozpalte tuk a doměkka na něm opečte cibuli i česnek; trvá to tři nebo čtyři minuty. Přidejte bůček, o chvíli později uvařenou pohanku a dochuťte solí, pepřem i majoránkou. Na závěr vsypte brambory a promíchejte. Předehřejte troubu na 200, horkovzdušnou na 180 stupňů.
3. Směs přesuňte do zapékací misky a posypte nastrouhaným sýrem. V troubě zapékejte přibližně pět minut. Kontrabáš chutná nejlépe se zakysaným zelím.
Přidat komentář
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
Komentáře
Alena (neověřeno)
4. Září 2007 18:12
baracuda (neověřeno)
16. Červen 2008 19:32