Pohanka v kuřeti

Pohanka v kuřeti

Hodnocení receptu
Průměr: 4.5 (2)
Více než hodinu 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2436 kcal
Bílkoviny 148 g
Cukr 306 g
Tuky 73 g
Vláknina 40 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

V obalu z kuřecí kůže s vrstvičkou masa se ukrývá fantasticky šťavnatá nádivka. Tenhle zvláštní štrúdl je výborný teplý i studený, jako hlavní jídlo, nářez nebo luxusní příloha.

Suroviny

kuře 1
s kůží jako na roládu
Na nádivku
pohanka 2 hrnky
propláchnutá
vejce 2 ks
cibule 2 ks
nakrájená na drobno
olivový olej 1 PL
játra kuřecí 250 g
pokrájená
máslo 1 PL
plus na potření rolády
rozinky hrst
namočené a scezené
sůl
pepř
1. V kastrole osmahněte na oleji jednu cibuli, vsyp­te pohanku a přidejte jedno vejce. Promíchejte, pečlivě osmažte, osolte a opepřete. Zalijte vodou asi dva centimetry nad pohanku a uveďte do varu. Pak plamen stáhněte a pod pokličkou duste pohanku doměkka; trvá to 30–40 minut.

2. Játra a cibulku osmahněte na másle a spolu s rozinkami promíchejte s uvařenou pohankou. Přidejte vejce a vzniklou nádivkou naplňte kuřecí plát. Pečlivě zašijte a potřete máslem. Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180 °C; vložte roládu a pečte dozlatova (20–30 minut). 

Obchod Apetit