V obalu z kuřecí kůže s vrstvičkou masa se ukrývá fantasticky šťavnatá nádivka. Tenhle zvláštní štrúdl je výborný teplý i studený, jako hlavní jídlo, nářez nebo luxusní příloha.
Suroviny
kuře
1
ks
s kůží jako na roládu
Na nádivku
pohanka
2
hrnky
propláchnutá
vejce
2
ks
cibule
2
ks
nakrájená na drobno
olivový olej
1
PL
játra kuřecí
250
g
pokrájená
máslo
1
PL
plus na potření rolády
rozinky
1
hrst
namočené a scezené
sůl
pepř
1 V kastrole osmahněte na oleji jednu cibuli, vsypte pohanku a přidejte jedno vejce. Promíchejte, pečlivě osmažte, osolte a opepřete. Zalijte vodou asi dva centimetry nad pohanku a uveďte do varu. Pak plamen stáhněte a pod pokličkou duste pohanku doměkka; trvá to 30–40 minut.
2 Játra a cibulku osmahněte na másle a spolu s rozinkami promíchejte s uvařenou pohankou. Přidejte vejce a vzniklou nádivkou naplňte kuřecí plát. Pečlivě zašijte a potřete máslem. Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180 °C; vložte roládu a pečte dozlatova (20–30 minut).
Komentáře
Anonym
04.09.2007 15:57
Apetit 1/06