Pohanka v kuřeti

Pohanka v kuřeti

Hodnocení receptu
Průměr: 4.5 (2)
Více než hodinu Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2502 kcal
Bílkoviny 149 g
Sacharidy 321 g
Tuky 73 g
Vláknina 41 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

V obalu z kuřecí kůže s vrstvičkou masa se ukrývá fantasticky šťavnatá nádivka. Tenhle zvláštní štrúdl je výborný teplý i studený, jako hlavní jídlo, nářez nebo luxusní příloha.

Suroviny

kuře 1 ks
s kůží jako na roládu
Na nádivku
pohanka 2 hrnky
propláchnutá
vejce 2 ks
cibule 2 ks
nakrájená na drobno
olivový olej 1 PL
játra kuřecí 250 g
pokrájená
máslo 1 PL
plus na potření rolády
rozinky 1 hrst
namočené a scezené
sůl
pepř

1 V kastrole osmahněte na oleji jednu cibuli, vsyp­te pohanku a přidejte jedno vejce. Promíchejte, pečlivě osmažte, osolte a opepřete. Zalijte vodou asi dva centimetry nad pohanku a uveďte do varu. Pak plamen stáhněte a pod pokličkou duste pohanku doměkka; trvá to 30–40 minut.

2 Játra a cibulku osmahněte na másle a spolu s rozinkami promíchejte s uvařenou pohankou. Přidejte vejce a vzniklou nádivkou naplňte kuřecí plát. Pečlivě zašijte a potřete máslem. Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180 °C; vložte roládu a pečte dozlatova (20–30 minut). 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/1

Komentáře

Obchod Apetit