Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.2/5 Počet hodnocení: 5
Do 10 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 508 kcal
Bílkoviny 4 g
Sacharidy 117 g
Tuky 0 g
Vláknina 17 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dopřejte si zdravé mlsání, svačinu nebo snídani v kvalitě bio!

Suroviny

300 g
pohankové kroupy uvařené, bio
bio, se slupkou, nastrouhaná
mrkev 2 ks
nastrouhaná
propláchnuté
opražené, lze nahradit sluneč. semínkem
med 3 PL
lze nahradit rýžovým sirupem
skořice špetka
lze nahradit vanilkou (nemusí být)

Postup

1

Pohanku uvařte v poměru 1 díl pohanky na 1,5 dílu vody (řiďte se i návodem na obalu) a nechte vychladnout. Přimíchejte jablka, mrkev, rozinky i mandle a dochuťte medem a citronem. Poprašte skořicí či vanilkou, chcete-li.

NĚCO NAVÍC: Pohankové kroupy využijete jako přílohu, do polévek a nákypů. Z lámaných krupek se vaří starodávná kaše s medem, ale můžete je přidat i do pomazánek nebo knedlíků. Z krupičky stvoříte rovněž kaši, ale i lívance, halušky, pudinky a moučníky.

Komentáře

08.01.2016 09:39

Inspirace na ideální zimní snídani!!

Apetit magazín