Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Valašský kontrabáš
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.6/5 Počet hodnocení: 24
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4418 kcal
Bílkoviny 149 g
Sacharidy 573 g
Tuky 178 g
Vláknina 50 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dobrota z nejobyčejnějších surovin, která vám ve všední den poslouží jako skvělá a rychlá večeře!

Suroviny

pohanka 500 g
majoránka (drhnutá) 1 ČL
česnek 3 stroužky
nebo olej
sýr 200 g
sůl
pepř

Postup

1

Nejprve podle návodu na obalu uvařte pohanku. V druhém hrnci už můžete vařit brambory (oškrábejte je a pokrájejte na kostky). Mezitím nakrájejte cibuli a bůček na kostičky a česnek nasekejte na plátky.

2

V pánvi rozpalte tuk a doměkka na něm opečte cibuli i česnek; trvá to tři nebo čtyři minuty. Přidejte bůček, o chvíli později uvařenou pohanku a dochuťte solí, pepřem i majoránkou. Na závěr vsypte brambory a promíchejte. Předehřejte troubu na 200, horkovzdušnou na 180 stupňů.

3

Směs přesuňte do zapékací misky a posypte nastrouhaným sýrem. V troubě zapékejte přibližně pět minut. Kontrabáš chutná nejlépe se zakysaným zelím.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/3

Komentáře

16.06.2008 19:32
Nejdřív jsem k tomuto receptu neměla důvěru - pohanku nemusím. Ale bylo to moc dobrý.
04.09.2007 18:12
Recept se nachází v č.3/06, str.48