Valašský kontrabáš

Valašský kontrabáš

Hodnocení receptu
Průměr: 4.5 ()
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3617 kcal
Bílkoviny 131 g
Cukr 402 g
Tuky 178 g
Vláknina 50 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Dobrota z nejobyčejnějších surovin, která vám ve všední den poslouží jako skvělá a rychlá večeře!

Suroviny

brambory 1 ks
pohanka 500 g
uzený bůček 300 g
majoránka (drhnutá) 1 ČL
česnek 3 stroužky
cibule 1 ks
sádlo 2 PL
nebo olej
sýr 200 g
sůl
pepř
1. Nejprve podle návodu na obalu uvařte pohanku. V druhém hrnci už můžete vařit brambory (oškrábejte je a pokrájejte na kostky). Mezitím nakrájejte cibuli a bůček na kostičky a česnek nasekejte na plátky.

2. V pánvi rozpalte tuk a doměkka na něm opečte cibuli i česnek; trvá to tři nebo čtyři minuty. Přidejte bůček, o chvíli později uvařenou pohanku a dochuťte solí, pepřem i majoránkou. Na závěr vsypte brambory a promíchejte. Předehřejte troubu na 200, horkovzdušnou na 180 stupňů.

3. Směs přesuňte do zapékací misky a posypte nastrouhaným sýrem. V troubě zapékejte přibližně pět minut. Kontrabáš chutná nejlépe se zakysaným zelím.

Obchod Apetit