Dobrota z nejobyčejnějších surovin, která vám ve všední den poslouží jako skvělá a rychlá večeře!
Suroviny
brambory
1
kg
pohanka
500
g
uzený bůček
300
g
majoránka (drhnutá)
1
ČL
česnek
3
stroužky
cibule
1
ks
sádlo
2
PL
nebo olej
sýr
200
g
sůl
pepř
1 Nejprve podle návodu na obalu uvařte pohanku. V druhém hrnci už můžete vařit brambory (oškrábejte je a pokrájejte na kostky). Mezitím nakrájejte cibuli a bůček na kostičky a česnek nasekejte na plátky.
2 V pánvi rozpalte tuk a doměkka na něm opečte cibuli i česnek; trvá to tři nebo čtyři minuty. Přidejte bůček, o chvíli později uvařenou pohanku a dochuťte solí, pepřem i majoránkou. Na závěr vsypte brambory a promíchejte. Předehřejte troubu na 200, horkovzdušnou na 180 stupňů.
3 Směs přesuňte do zapékací misky a posypte nastrouhaným sýrem. V troubě zapékejte přibližně pět minut. Kontrabáš chutná nejlépe se zakysaným zelím.
Komentáře
Anonym
04.09.2007 18:12
Apetit 3/06
Anonym
16.06.2008 19:32
dobré