0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Bramborová focaccia pugliese

Bramborová focaccia pugliese
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Bramborová focaccia pugliese

3.5 / 5. Počet hodnocení: 4
Do 30 minut Snadné 8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2397 kcal
Bílkoviny 87 g
Sacharidy 439 g
Tuky 22 g
Vláknina 62 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ze základního chlebového těsta se dá vytvořit i něco velmi výjimečného. Když přidáte brambory a rozmarýn, získáte legendární italský chléb focaccia (čti: fokača). Stačí ho doplnit salátem, a máte skvělý lehký oběd!

Suroviny

mouka pšeničná hladká 500 g
typ 00
sůl 2 ČL
droždí sušené 7 g
olivový olej
plus na potírání
brambory 400 g
nové, na plátky o síle mince
rozmarýn 2
větvičky
sůl
mořská na dozdobení a ochucení

1 Ve velké míse smíchejte mouku, sůl a droždí. Uprostřed vytvořte důlek, vlijte do něj olej a 300 ml vody a dobře spojte. Pokud bude těsto moc hutné, přidejte dvě až tři lžíce vody a znovu promíchejte, poté důkladně prohněťte na pomoučněném válu. Takto zpracované těsto vložte do lehce vymaštěné mísy a nechte asi hodinu kynout, aby zdvojnásobilo objem.

2 Vyjměte těsto z mísy, několikrát s ním bouchněte o pracovní plochu a poté ho vtlačte do vymaštěné formy o velikosti 20 x 30 cm. Povrch potřete olivovým olejem a prstem vytvořte hluboké důlky. Nahoru rozložte brambory a snítky rozmarýnu, zakápněte trochou oleje a nechte ještě hodinku dojít do dvojnásobného objemu.

3 Předehřejte troubu na 230, horkovzdušnou na 210 stupňů. Těsto můžete posypat trochou soli. Chleba pečte dozlatova; trvá to cca půl hodiny. Že je hotovo, poznáte podle toho, že jsou brambory už propečené a chléb zní na poklep dutě. Hotovou focacciu můžete ještě zakápnout trochou oleje. Před podáváním ji nechte vychladnout.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/1

Komentáře

Anonym

V seznamu ingrediencí chybí 300ml vody.

Anonym

Recept jsem vyzkoušela a dělám ho od té doby pravidelně, i s malými obměnami. Oblíbili jsme si na těsto místo brambor naskládat rajčata, olivy a sýr a zasypat oregánem. Taková domácí pizza. Vřele doporučuji všem!!!

Anonym

Recept se nachází v č.1/06, str.27

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč