0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Focaccia na špízu

Focaccia na špízu

Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Na 12 špízů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1569 kcal
Bílkoviny 45 g
Sacharidy 180 g
Tuky 64 g
Vláknina 37 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tenhle vtipný chlebový had na špejli nadchne všechny věkové kategorie.

Suroviny

mouka pšeničná hladká 250 g
sůl 1 ČL
droždí 7 g
1 balíček
olivový olej 3 PL
a trocha navíc na potření
tymián 2 ČL
čerstvé lístky
jarní cibulka 2 ks
nasekaná
olivy černé 6 hrst
bez pecky
sůl
vločková, na posypání

1 Do mísy robotu nasypte mouku, sůl a udělejte důlek. Droždí rozmíchejte ve 20ml vlažné vody a nalijte do důlku. Na robot nasaďte hnětací hák a těsto hněťte, postupně přilévejte 120ml vlažné vody, olivový olej a nakonec přidejte tymián a nasekanou jarní cibulku. Nechte propracovat asi 10 minut. Z těsta vytvarujte kouli a zakryjte ji utěrkou, aby neosychala. Nechte kynout, při pokojové teplotě to trvá asi hodinu – těsto by mělo zdvojnásobit svůj objem.

2 Předehřejte troubu na 180°C. Těsto rozdělte na dvanáct stejných dílků a každý z nich rozválejte na pramen asi o síle palce. Na bambusová napichovátka napíchněte v rozestupech černé olivy a kolem nich omotejte prameny z těsta. Položte na plech, potřete olivovým olejem a posypte vločkovou solí. Pečte asi 20 minut.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/4

Apetit magazín

Beránkova cesta aneb Upečte si ve smaltovaných formách z Česka
  • Lidé a jídlo

Beránkova cesta aneb Upečte si ve smaltovaných formách z Česka

Na tom, jak pěkného beránka nebo bábovku postavíme na slavnostní stůl, má zásadní vliv forma. Ta dobrá vykouzlí milé rysy, skvěle vede teplo a upečené dílo z ní hladce vyklouzne. A taky neco vydrží. My jsme ideální formu našli ve smaltovně...
Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso

První novou kuchařkou roku 2023 je kniha Mleté maso. Novinka z edice Apetit vychází už v únoru a jak název napovídá, je věnována všestrannému využití jedné z velmi oblíbených surovin – mletého masa. ...
AD
Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů
  • Soutěže

Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů

Každý březnový den můžete vyhrát předplatné časopisu Apetit a balíček plný výrobků Rio Mare! Co pro výhru udělat? Vařit s tuňákem! Další soutěže pro vás chystají i čtyři oblíbení food blogeři. Ti si pro vás spolu s Rio Mare připravili i...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč