Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Focaccia
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.6/5 Počet hodnocení: 86
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1863 kcal
Bílkoviny 107 g
Sacharidy 175 g
Tuky 71 g
Vláknina 37 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Proužky focaccii přikusujte jen tak k vínu a sýrům či k čerstvému salátu. Pozor, jsou tak dobré, že je budete muset péct pořád. A bez kynutí!

Suroviny

kypřicí prášek do pečiva 2 ČL
sůl 1 ČL
olivový olej 1 PL
kajenský pepř 1 ČL
česneková sůl 1 ČL
např. Alpská česneková sůl se sypátkem
oregano 1,5 ČL
sušený
parmazán 1 hrnku
strouhaný

Postup

1

Troubu předehřejte na 200 °C a vymažte formu o velikosti zhruba 23 x 33cm.

2

Ve velké míse smíchejte čtvrt litru vody, mouku, prášek a sůl a hněťte těsto, až z něj vznikne koule; podle potřeby přidejte vodu.

3

Kouli těsta vložte do vymazané formy a prsty potřenými olejem těsto vytáhněte k okrajům. Těsto by mělo být lepkavé a pružné. Nemusí být perfektně hladké, ale neměly by vám v něm vzniknout díry. Potřete ho olejem, posypte pepřem, česnekovou solí a oreganem.

4

V předehřáté troubě pečte 20 minut. Vytáhněte z trouby, posypte sýrem a pečte dalších 5 minut dozlatova.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/5

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...