Proužky focaccii přikusujte jen tak k vínu a sýrům či k čerstvému salátu. Pozor, jsou tak dobré, že je budete muset péct pořád. A bez kynutí!
Suroviny
mouka pšeničná hladká
250
g
kypřicí prášek do pečiva
2
ČL
sůl
1
ČL
olivový olej
1
PL
kajenský pepř
1
ČL
česneková sůl
1
ČL
např. Alpská česneková sůl se sypátkem
oregano
1,5
ČL
sušený
parmazán
1
hrnku
strouhaný
1 Troubu předehřejte na 200 °C a vymažte formu o velikosti zhruba 23 x 33cm.
2 Ve velké míse smíchejte čtvrt litru vody, mouku, prášek a sůl a hněťte těsto, až z něj vznikne koule; podle potřeby přidejte vodu.
3 Kouli těsta vložte do vymazané formy a prsty potřenými olejem těsto vytáhněte k okrajům. Těsto by mělo být lepkavé a pružné. Nemusí být perfektně hladké, ale neměly by vám v něm vzniknout díry. Potřete ho olejem, posypte pepřem, česnekovou solí a oreganem.
4 V předehřáté troubě pečte 20 minut. Vytáhněte z trouby, posypte sýrem a pečte dalších 5 minut dozlatova.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Upečte si křupavý chléb bez kynutí!(5 receptů)