Hodnocení receptu
Průměr: 5 (3)
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3135 kcal
Bílkoviny 125 g
Cukr 335 g
Tuky 127 g
Vláknina 64 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Oblíbený dezert císaře Františka Josefa, tzv. Kaiserschmarrn, podávají na každé horské chatě v Rakousku. Potěší po návratu z lyžovačky i obyčejné procházky. 

Suroviny

rozinky 100 g
propláchnuté
60 ml
rum tuzemák možno nahradit třešňovicí
mouka pšeničná hladká 250 g
vejce 6 ks
žloutky a bílky oddělené
mléko 350 ml
krupicový cukr 3 PL
vanilkový lusk 1 ks
dřeň vyškrábnutá
citron 1 ks
bio, kůra, nastrouhaná
máslo 50 g
moučkový cukr
na posypání
švestkový kompot
k podávání

1 Rozinky nasypte do malého kastrůlku, zalijte alkoholem, zahřejte a nechte 15 minut odstát, aby pěkně nasákly.

2 Mouku vsypte do mísy, přidejte žloutky rozšlehané v trošce mléka, cukr, vyškrábnutou dřeň z vanilkového lusku a citronovou kůru. Přilijte zbylé mléko a vše prošlehejte na hladké těstíčko.

3 Bílky ušlehejte dotuha a zlehka je vmíchejte k těstu.

4 Troubu předehřejte na 200°C. Máslo rozehřejte ve větší pánvi vhodné do trouby. Vlijte těstíčko, počkejte pár minut a posypte macerovanými rozinkami. Když je trhanec zespodu opečený dozlatova, potrhejte jej vidličkou, načechrejte a dejte dopéct na 5–7 minut do trouby. Podávejte se švestkovým kompotem. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Obchod Apetit