Pozdrav z hor: 15 receptů od pravých horalů
Na sjezdovce vždy pořádně vyhládne, a poté přichází na řadu naše další oblíbená aktivita – ochutnávání místních specialit. Vypravte se s námi do Alp a dejte si s námi dobroty zpod horských štítů a zahřejte se luxusní verzí bombardina.
BAVORSKÉ ALPY
Nepatří sice mezi velikány, ale na kráse jim to neubírá, zejména když jsou zdejší restaurace tak pohostinné! A bavorská kuchyně je té naší nejbližší.
RAKOUSKÉ ALPY
Pokud jedeme do Alp, míříme nejčastěji do Rakouska. Milujeme nejen tamní upravené a dlouhé sjezdovky, ale hlavně císařský trhanec, silné vývary s nejrůznějšími knedlí(č)ky, sladký germknödel nebo sýrové špecle.
FRANCOUZSKÉ A ŠVÝCARSKÉ ALPY
Ať už jste kdekoli v téhle oblasti, hlavní roli hraje sýr! Gruyère, Apenzeller, Vacherin, Emmentaller, Reblochon, Tomme nebo jen čerstvý sýr ze salaše, vždycky je to zážitek!
ITALSKÉ ALPY
Do italských Alp se jezdí nejen lyžovat, ale i užívat si ve stylu dolce vita! Není nad to vyjet na zasněžený vrchol, natáhnout se do lehátka na terase a ve sluneční lázni se rozmazlit sklenkou bombardina (nebo ještě lépe calimera).