Kovbojský kotlík

Kovbojský kotlík

Hodnocení receptu
Průměr: 3.6 ()
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5477 kcal
Bílkoviny 186 g
Cukr 647 g
Tuky 208 g
Vláknina 87 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Co chutná holkám od koní nejvíc? Samozřejmě kovbojský kotlík! 

Suroviny

rostlinný olej 1 PL
anglická slanina 400 g
na kostičky
cibule 2 ks
nadrobno
rajčatový protlak 3 ČL
hořčice prášková 1.5 ČL
1 PL
worcestrová omáčka
javorový sirup 1 PL
navíc na pokapání chlebů
0.5 ČL
uzená paprika
vývar hovězí 250 ml
rajčata 1 ks
400 g konzerva
fazole bílé 1 ks
400 g konzerva, cannellini / máslové
fazole červené 1 ks
400 g konzerva Red Kidney
fazole borlotti 1 ks
400 g konzerva
tymián 2 snítka
sůl
pepř
čerstvě namletý
chleba 8 plátek
olivový olej 1 PL
tymián 0.5 PL
lístky

1 Troubu předehřejte na 200°C. V hrnci vhodném do trouby rozehřejte olej, vsypte slaninu a cibuli a opékejte asi 4 minuty, aby cibule zezlátla a změkla. Přidejte rajčatový protlak a ještě chvíli opékejte (tak protlak zesládne). Přidejte hořčici, worcesterskou omáčku, javorový sirup, uzenou papriku, vývar a rajčata. Všechny fazole slijte, propláchněte a vsypte do hrnce. Přidejte snítky tymiánu, osolte, opepřete, přiklopte poklicí a na mírném plameni vařte 10 minut, aby omáčka zhoustla.

2 Plátky chleba rozložte na plech vyložený pečicím papírem, potřete olejem, zakápněte javorovým sirupem a posypte lístky tymiánu. Dejte do trouby a pečte dozlatova a dokřupava. Posolte a podávejte k fazolím. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Obchod Apetit