Co chutná holkám od koní nejvíc? Samozřejmě kovbojský kotlík!
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 200°C.
V hrnci vhodném do trouby rozehřejte olej, vsypte slaninu a cibuli a opékejte asi 4 minuty, aby cibule zezlátla a změkla.
Přidejte rajčatový protlak a ještě chvíli opékejte (tak protlak zesládne). Přidejte hořčici, worcesterskou omáčku, javorový sirup, uzenou papriku, vývar a rajčata.
Všechny fazole slijte, propláchněte a vsypte do hrnce. Přidejte snítky tymiánu, osolte, opepřete, přiklopte poklicí a na mírném plameni vařte 10 minut, aby omáčka zhoustla.
Plátky chleba rozložte na plech vyložený pečicím papírem, potřete olejem, zakápněte javorovým sirupem a posypte lístky tymiánu. Dejte do trouby a pečte dozlatova a dokřupava. Posolte a podávejte k fazolím.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- První jarní piknik(7 receptů )
- Eintopf: Připravte si vydatné jídlo, ve kterém je všechno. Ušpiníte přitom jen jeden hrnec(9 receptů )
- Rychlé recepty na chatu pro každý den(57 receptů )
- Tipy a recepty pro jednoduché vaření na chalupě: Připravte si kotlíkový guláš nebo hady na klacku (21 receptů )
- 33x jídlo z jednoho hrnce: Všechny světové kuchyně mají svůj „Eintopf“(33 receptů )
- Jak vařit ze zásob: 24 kreativních receptů pro každý den(24 receptů )