Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.5/5 Počet hodnocení: 23
Do hodiny Velmi snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6066 kcal
Bílkoviny 223 g
Sacharidy 711 g
Tuky 210 g
Vláknina 116 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Co chutná holkám od koní nejvíc? Samozřejmě kovbojský kotlík! 

Suroviny

rostlinný olej 1 PL
na kostičky
nadrobno
hořčice mletá 1,5 ČL
worcesterská omáčka 1 PL
+ na pokapání chlebů
paprika mletá uzená ½ ČL
vývar hovězí 250 ml
400gramová
400gramová
fazole borlotti 1 konzerva
400gramová
tymián 2 snítka
sůl
pepř
čerstvě namletý
chleba 8 plátků
olivový olej 1 PL
tymián ½ PL
lístky

Postup

1

Troubu předehřejte na 200°C.

2

V hrnci vhodném do trouby rozehřejte olej, vsypte slaninu a cibuli a opékejte asi 4 minuty, aby cibule zezlátla a změkla.

3

Přidejte rajčatový protlak a ještě chvíli opékejte (tak protlak zesládne). Přidejte hořčici, worcesterskou omáčku, javorový sirup, uzenou papriku, vývar a rajčata.

4

Všechny fazole slijte, propláchněte a vsypte do hrnce. Přidejte snítky tymiánu, osolte, opepřete, přiklopte poklicí a na mírném plameni vařte 10 minut, aby omáčka zhoustla.

5

Plátky chleba rozložte na plech vyložený pečicím papírem, potřete olejem, zakápněte javorovým sirupem a posypte lístky tymiánu. Dejte do trouby a pečte dozlatova a dokřupava. Posolte a podávejte k fazolím. 

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/3