Oblíbený dezert císaře Františka Josefa, tzv. Kaiserschmarrn, podávají na každé horské chatě v Rakousku. Potěší po návratu z lyžovačky i obyčejné procházky.
Suroviny
Postup
Rozinky nasypte do malého kastrůlku, zalijte alkoholem, zahřejte a nechte 15 minut odstát, aby pěkně nasákly.
Mouku vsypte do mísy, přidejte žloutky rozšlehané v trošce mléka, cukr, vyškrábnutou dřeň z vanilkového lusku a citronovou kůru. Přilijte zbylé mléko a vše prošlehejte na hladké těstíčko.
Bílky ušlehejte dotuha a zlehka je vmíchejte k těstu.
Troubu předehřejte na 200°C.
Máslo rozehřejte ve větší pánvi vhodné do trouby. Vlijte těstíčko, počkejte pár minut a posypte macerovanými rozinkami. Když je trhanec zespodu opečený dozlatova, potrhejte jej vidličkou, načechrejte a dejte dopéct na 5–7 minut do trouby. Podávejte se švestkovým kompotem.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- První jarní piknik(7 receptů )
- Pozdrav z hor: 15 receptů od pravých horalů(15 receptů )
- Kulinární jízda Evropou: 59 ověřených receptů(59 receptů )