Tento moučník je sice z kategorie old school, ale má spoustu příznivců jak v naší redakci, tak i mezi čtenáři. Recept na zvláště vyladěnou verzi nám poslala Lenka Zlochová.
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 175°C.
Ručním šlehačem utřete máslo s cukrem do pěny, nakonec zašlehejte jeden po druhém žloutky.
Z bílků ušlehejte pevný sníh. Do žloutkové směsi zašlehejte kakao, ořechy a mouku prosátou s kypřicím práškem.
Nakonec zlehka vmíchejte připravený sníh.
Těsto rozetřete na vymazaný a vysypaný plech s vyšším okrajem.
Pečte zhruba 15–20 minut, až špejle zapíchnutá do středu vyjde čistá. Nechte zcela vychladnout.
Potom těsto potřete džemem.
Smíchejte přísady na první náplň a odložte.
Na druhou náplň uvařte z pudinkového prášku, mléka a moučkového cukru hustý pudink. Vypněte a nechte vychladnout. Pak do krému zašlehejte máslo.
Na těsto potřené rybízovým džemem rozetřete první náplň, potom druhou náplň a dejte vychladit.
Nad horkou vodní lázní nechte rozpustit čokoládu s máslem na polevu. Polevou pak přelijte těsto s náplněmi.
Dejte do chladničky na 2 až 3 hodiny ztuhnout (nejlíp chutná den rozleželý). Podávejte nakrájené na kostičky.
NĚCO NAVÍC
Připravujete-li moučník pro děti, rum v náplni doporučujeme nahradit směsí meruňkového džemu a citronové šťávy. Než se dáte do krájení řezů, připravte si hrnek s horkou vodou a do něj dejte nahřát několik nožů. S nahřátými noži vám půjde krájení líp.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Opilé dezerty, které vám učarují: 26 skvělých receptů s alkoholem(26 receptů )
- Socialistické dezerty, které si svou slávu udržely dodnes(18 receptů )
- 75+ receptů na plech! aneb Nejlepší koláče a buchty(79 receptů )
- Retro dezerty: 18 nejlepších receptů od obližprstu po žloutkové řezy(19 receptů )
Komentáře
Mám lepší !