Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Mramorovaná čokoládová pavlova s hruškami
Mramorovaná čokoládová pavlova s hruškami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Mramorovaná čokoládová pavlova s hruškami

4/5 Počet hodnocení: 8
Více než hodinu Pro zkušené Na 1 dort

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6587 kcal
Bílkoviny 144 g
Sacharidy 1226 g
Tuky 108 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kombinace křehké nadýchané pusinky, zakysané smetany a sladkých měkkých hrušek je naprosto nezapomenutelná... Láska na první ochutnání!

Suroviny

vinný ocet bílý ½ ČL
škrob 1 ČL
kukuřičný
malé, oloupané
lze nahradit medem
zázvor (čerstvý) 1 ks
5cm kousek, nakrájený na plátky
hustá, 30%, lze nahradit crème fraîche
prosátý, lze vynechat

Postup

1

Na pavlovu předehřejte troubu na 160°C a plech vyložte pečicím papírem. Nakreslete na něj tužkou kruh o průměru 20cm.

2

Do mísy dejte krupicový cukr a bílky a vyšlehejte na střední rychlost 10 minut. Pak zvyšte rychlost a šlehejte dalších cca 5 minut, až bude sníh pevný a lesklý a cukr rozpuštěný. Přimíchejte ocet, škrob a 2 vrchovaté lžičky kakaa.

3

Sníh navršte do připraveného kruhu. Posypte dalšími 2 lžičkami kakaa a paletovým nožem udělejte mramorování. Vložte do trouby, ztlumte ji na 120°C a pečte 1 hodinu, až bude korpus křupavý a suchý. Pak vypněte troubu a nechte korpus sušit uvnitř trouby s pootevřenými dvířky zhruba 3 hodiny, až zcela vychladne.

4

Během doby, kdy pavlova chladne, dejte do rendlíku hrušky, javorový sirup, zázvor, bobkový list a 750ml vody. Na středním plameni přiveďte k varu, přiklopte, ale nechte mezírku, a ztlumte. Nechte jemně bublat zhruba 45 minut nebo až hrušky změknou. Hrušky opatrně vyjměte a odložte. Odlijte polovinu tekutiny tak, aby vám zázvor a bobkový list zůstaly v rendlíku. Přiveďte znovu k varu a zprudka vařte zhruba 30 minut, až zhoustne a vznikne hustý sirup. Nechte zcela vychladnout.

5

Smíchejte zakysanou smetanu s moučkovým cukrem a navršte ji na pavlovu. Přepulte hrušky a naaranžujte je navrch. Přelijte připraveným kořeněným sirupem a ozdobte bobkovým listem. Ihned podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/11