0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hodnocení receptu
3.9 / 5. Počet hodnocení: 10
Do hodiny Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2910 kcal
Bílkoviny 60 g
Sacharidy 318 g
Tuky 147 g
Vláknina 30 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

hruška 4 ks
zralé, záleží na velikosti
mouka pšeničná hladká 150 g
cukr 100 g
vejce 2 ks
mléko 100 ml
olej 3 PL
kypřicí prášek do pečiva 1 ks
sůl špetka
Na polevu
máslo 80 g
vejce 1 ks
cukr 3 PL

Postup

1

Do mísy dáme cukr, 2 vejce a špetku soli. Vyšleháme do bíla. Smícháme mouku s práškem do pečiva, přimícháme do vaječné směsy a nakonec pomalu vmícháme mléko smíchané s olejem.

2

Dáme si předehřát troubu na 180°C. Dno dortové formy vyložíme voskovým papírem, lépe se pak koláč vyklopí. Dobře celou formu vymažeme máslem a vysypeme moukou.

3

Pak do formy vylijemte půlku těsta. Okrájíme slupky z hrušek, odrízneme jádrinec, nakrájime na prouzky a huste poklademe na nalité těsto. Potom na ně nalijeme zbytek těsta.

4

Dáme do trouby a pečeme po dobu 30 min na 180°C.

5

V té době si připravime polevu. Necháme rozpustit máslo na velice slabém ohni.

6

Pak do rozehřátého másla přidáme 3 lžíce cukru a vejce a znovu vše dobře zamícháme. Když se koláč pekl 30 min vyjmeme jej z trouby, na jeho povrch nalijeme směs z másla, propícháme vidličkou či nožem a dáme znova zapéct po dobu 20 min.

7

Pak vyjmeme z trouby a necháme koláč vystydnout v jeho formě.

Foto: Pexels.com

Autor: lucasinka

Obchod Apetit