Postup
Do mísy dáme cukr, 2 vejce a špetku soli. Vyšleháme do bíla. Smícháme mouku s práškem do pečiva, přimícháme do vaječné směsy a nakonec pomalu vmícháme mléko smíchané s olejem.
Dáme si předehřát troubu na 180°C. Dno dortové formy vyložíme voskovým papírem, lépe se pak koláč vyklopí. Dobře celou formu vymažeme máslem a vysypeme moukou.
Pak do formy vylijemte půlku těsta. Okrájíme slupky z hrušek, odrízneme jádrinec, nakrájime na prouzky a huste poklademe na nalité těsto. Potom na ně nalijeme zbytek těsta.
Dáme do trouby a pečeme po dobu 30 min na 180°C.
V té době si připravime polevu. Necháme rozpustit máslo na velice slabém ohni.
Pak do rozehřátého másla přidáme 3 lžíce cukru a vejce a znovu vše dobře zamícháme. Když se koláč pekl 30 min vyjmeme jej z trouby, na jeho povrch nalijeme směs z másla, propícháme vidličkou či nožem a dáme znova zapéct po dobu 20 min.
Pak vyjmeme z trouby a necháme koláč vystydnout v jeho formě.
Foto: Pexels.com