Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Prsty zlé čarodějnice
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4/5 Počet hodnocení: 41
Do 50 minut Velmi snadné asi 60 prstů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5291 kcal
Bílkoviny 118 g
Sacharidy 556 g
Tuky 269 g
Vláknina 82 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Prsty zlé čarodějnice dodají vaší helloweenské párty patřičnou atmosféru. Jsou vtipným a zároveň chutným pohoštěním. Pokud chcete docílit obzvlášť mrtvolného efektu, mandli nechte bílou, začerveňte okolí nehtu, na nehet nakreslete praskliny a červeně vymalujte i vrásky na kloubech. Tento hrníčkový recept připravíte dřív, než řeknete ‚abrakadabra‘.

Související recepty

Suroviny

máslo 1 hrnek
220 ml
vejce 1 ks
vanilkový extrakt 1 ČL
(2 a 2/3 hrnku)
kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
sůl 1 ČL
Na ozdobu
celé

Postup

1

Smíchejte všechny přísady na těsto, dokud nevznikne soudržná hmota. Těsto dejte na půl hodiny do lednice.

2

Troubu předehřejte na 170 °C, plechy vyložte pečicím papírem.

3

Z těsta odkrojte asi čtvrtinu, zbytek vraťte do lednice, aby zůstalo studené a nerozpouštělo se.

4

Postupně odebírejte vždy asi vrchovatou lžíci těsta, udělejte z něj váleček a stiskem vytvořte klouby; na jeden zploštělý konec položte mandli. Takto vyrobte i zbývající prsty. Pokud chcete, můžete nožem vytvořit drobné zářezy jako vrásky na kloubech. Pečte asi 20 minut nebo dokud prsty nezezlátnou.

5

Po vychladnutí pomocí špejle nebo tenkého štětečku vybarvěte prsty podle libosti. Nechte uschnout a uchovejte v plastové krabici s víkem.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/11

Komentáře

26.10.2015 13:50

Nesouhlasím s Kateřinou Kočičkovou, s Janou Kopřivovou ano. Podle receptu se mi povedly parádní prsty, ale opravdu je důležité dát je pořádně vychladit, to je základ. A chuťově jsou vynikající :)

27.10.2014 19:11

Varuji před tímto receptem. Sušenky z toho vzejdou dobré, ale prsty ani omylem. Recept nemá dobré proporce ingrediencí, je v něm příliš mnoho másla a v kombinaci s kypřícím práškem se pěkně modelované prsty v troubě totálně roztečou. Chystala jsem na dětskou strašidláckou party, tudíž velké zklamání a nutnost začít znova péci něco jiného...

13.10.2015 16:43

Dobrý den, když pečeme sušenky nebo koláče z křehkého těsta, vždy je před pečením zachlazujeme v lednici, aby máslo co nejvíce ztuhlo. Možná by to pomohlo i v případě těchto strašidelných sušenek.

Apetit magazín