0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.1 / 5. Počet hodnocení: 22
Do hodiny Velmi snadné asi 60 prstů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5297 kcal
Bílkoviny 116 g
Sacharidy 552 g
Tuky 268 g
Vláknina 82 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pokud chcete docílit obzvlášť mrtvolného efektu, mandli nechte bílou, začerveňte okolí nehtu, na nehet nakreslete praskliny a červeně vymalujte i vrásky na kloubech.

Suroviny

máslo 1 hrnek
220 ml
moučkový cukr 1 hrnek
vejce 1 ks
vanilkový extrakt 1 ČL
mouka pšeničná hladká 2.66 hrnku
(2 a 2/3 hrnku)
kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
sůl 1 ČL
Na ozdobu
mandle 0.75 hrnku
celé, loupané
potravinářské barvivo
červené

Postup

1

Smíchejte všechny přísady na těsto, dokud nevznikne soudržná hmota. Těsto dejte na půl hodiny do lednice. Troubu předehřejte na 170 °C, plechy vyložte pečicím papírem.

2

Z těsta odkrojte asi čtvrtinu, zbytek vraťte do lednice, aby zůstalo studené a nerozpouštělo se.

3

Postupně odebírejte vždy asi vrchovatou lžíci těsta, udělejte z něj váleček a stiskem vytvořte klouby; na jeden zploštělý konec položte mandli. Takto vyrobte i zbývající prsty. Pokud chcete, můžete nožem vytvořit drobné zářezy jako vrásky na kloubech. Pečte asi 20 minut nebo dokud prsty nezezlátnou.

4

Po vychladnutí pomocí špejle nebo tenkého štětečku vybarvěte prsty podle libosti. Nechte uschnout a uchovejte v plastové krabici s víkem.

Související články

3 tipy na Halloweenské filmy z dílny Tima Burtona
  • Zajímavosti

3 tipy na Halloweenské filmy z dílny Tima Burtona

Tento týden jsme články Apetitu věnovali dýním a Halloweenu. Proto vám chceme připomenout 3 tipy na filmy, u kterých se budete trochu bát, hodně smát, ale především u všech budete mlsat skvělé tematické dobroty. ...

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/11

Komentáře

Kateřina Kočičková

Varuji před tímto receptem. Sušenky z toho vzejdou dobré, ale prsty ani omylem. Recept nemá dobré proporce ingrediencí, je v něm příliš mnoho másla a v kombinaci s kypřícím práškem se pěkně modelované prsty v troubě totálně roztečou. Chystala jsem na dětskou strašidláckou party, tudíž velké zklamání a nutnost začít znova péci něco jiného...

Jana Kopřivová

Dobrý den, když pečeme sušenky nebo koláče z křehkého těsta, vždy je před pečením zachlazujeme v lednici, aby máslo co nejvíce ztuhlo. Možná by to pomohlo i v případě těchto strašidelných sušenek.

Dobrá žena

Nesouhlasím s Kateřinou Kočičkovou, s Janou Kopřivovou ano. Podle receptu se mi povedly parádní prsty, ale opravdu je důležité dát je pořádně vychladit, to je základ. A chuťově jsou vynikající :)

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit