
Bezlepkové zázvorové sušenky s citronovým mascarpone
Kořeněné sušenky oplněné svěžím citronovým mascaprone krásně vyniknou, pokud je úhledně zabalíte do celofánu. Maličkost, která potěší!
Ingredience
- 100g másla
- 50g krupicového cukru
- 100g třtinového cukru
- 25g melasy
- 1 vejce
- 1/2 lžičky vanilkového extraktu
- 1/2 lžičky jedlé sody
- 175g bezlepkové mouky
- 1 lžíce mletého zázvoru
- 1/2 lžičky mletého černého pepře
- 1/4 lžičky mletého muškátového oříšku
- 1/4 lžičky mletého hřebíčku
- 1/4 lžičky mletého kardamomu (semínka ze cca 3 tobolek)
- 175g mascarpone
- 85 g lemon curd (citronový krém, koupíte např. v Albertu nebo v Marks&Spencer)
NA NÁPLŇ
Příprava jídla
1 Na sušenky dejte máslo, oba cukry, melasu, vejce a vanilku do velké mísy a všechno promíchejte dohladka. V samostatné misce smíchejte zbývající ingredience. Potom přidejte směs suchých přísad do vaječné směsi a míchejte, až se vytvoří spojité lepkavé těsto. Zformujte je do válečku o průměru asi 5cm nebo menšího (výsledné sušenky budou o kousek větší, než je průměr válečku), zabalte ho do potravinářské fólie a nechte v chladu po dobu nejméně 4 hodin.
2 Troubu předehřejte na 180/160 °C a připravte si dva plechy s pečicím papírem. Z těsta odkrajujte plátky asi půl centimetru silné, skládejte je s rozestupy na plech a potom pečte asi 14 minut, nebo dokud nebudou okraje opečené. Pak vyndejte, nechte 10 minut chladnout na plechu a následně zcela na mřížce.
3 Na náplň smíchejte dohromady mascarpone a lemon curd, náplň dejte do cukrářského sáčku a spojujte jí vždy po dvou sušenkách.
NĚCO NAVÍC
S náplní z mascarpone vydrží sušenky jen asi 5 dnů, ale kombinace zázvorových sušenek s jemně citronovým krémem je tak dobrá, že jsme vás o ni nechtěli připravit. Kdybyste chtěli věnovat dárek, který vydrží déle, slepujte sušenky například pomerančovou nebo citronovou marmeládou.
Přidat komentář