Bezlepkové zázvorové sušenky s citronovým mascarpone

Bezlepkové zázvorové sušenky s citronovým mascarpone

Hodnocení receptu
Průměr: 4 (1)
Do hodiny Velmi snadné Na 12-15 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2939 kcal
Bílkoviny 24 g
Sacharidy 328 g
Tuky 166 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kořeněné sušenky oplněné svěžím citronovým mascaprone krásně vyniknou, pokud je úhledně zabalíte do celofánu. Maličkost, která potěší!

Související recepty

Suroviny

máslo 100 g
krupicový cukr 50 g
třtinový cukr 100 g
melasa 25 g
vejce 1 ks
vanilkový extrakt 0.5 ČL
jedlá soda 0.5 ČL
mouka bezlepková 175 g
zázvor (mletý) 1 PL
pepř mletý 0.5 ČL
muškátový oříšek 0.25 ČL
mletý
hřebíček 0.25 ČL
mletý
kardamom 0.25 ČL
mletý nebo semínka z cca 3 tobolek, drcená
Na náplň
mascarpone 175 g
lemon curd 85 g
citronový krém (koupíte např. v Albertu nebo v Marks & Spencer)

1 Na sušenky dejte máslo, oba cukry, melasu, vejce a vanilku do velké mísy a všechno promíchejte dohladka. V samostatné misce smíchejte zbývající ingredience. Potom přidejte směs suchých přísad do vaječné směsi a míchejte, až se vytvoří spojité lepkavé těsto. Zformujte je do válečku o průměru asi 5cm nebo menšího (výsledné sušenky budou o kousek větší, než je průměr válečku), zabalte ho do potravinářské fólie a nechte v chladu po dobu nejméně 4 hodin.

2 Troubu předehřejte na 180/160 °C a připravte si dva plechy s pečicím papírem. Z těsta odkrajujte plátky asi půl centimetru silné, skládejte je s rozestupy na plech a potom pečte asi 14 minut, nebo dokud nebudou okraje opečené. Pak vyndejte, nechte 10 minut chladnout na plechu a následně zcela na mřížce.

3 Na náplň smíchejte dohromady mascarpone a lemon curd, náplň dejte do cukrářského sáčku a spojujte jí vždy po dvou sušenkách.

NĚCO NAVÍC 
S náplní z mascarpone vydrží sušenky jen asi 5 dnů, ale kombinace zázvorových sušenek s jemně citronovým krémem je tak dobrá, že jsme vás o ni nechtěli připravit. Kdybyste chtěli věnovat dárek, který vydrží déle, slepujte sušenky například pomerančovou nebo citronovou marmeládou. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/12

Apetit magazín

Chutné rizoto k obědu i k večeři
  • Jak na to

Chutné rizoto k obědu i k večeři

Risotto (rizoto) má původ v severní Itálii, je krémové a vařené ve vývaru. Postupem času recept procestoval celý svět a dostal mnoho podob. Některé jsou tomu původnímu na míle vzdálené, přesto jimi nepohrdneme. Pojďme se podívat, jakou...
K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít
  • Novinky a zajímavosti

K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít

Podzim je obdobím dýní. Nejenže jsou oblíbenou podzimní dekorací, a to zejména na Halloween, ale v kuchyni z nich můžete připravit spoustu výtečných pokrmů. Uvařit si můžete skvělou dýňovou polévku, omáčku, dýni lze zavařit nebo zapéct v...

Obchod Apetit