0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Bezlepkové zázvorové sušenky s citronovým mascarpone

Bezlepkové zázvorové sušenky s citronovým mascarpone

4.1 / 5. Počet hodnocení: 8
Do hodiny Velmi snadné Na 12-15 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2939 kcal
Bílkoviny 24 g
Sacharidy 328 g
Tuky 166 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kořeněné sušenky oplněné svěžím citronovým mascaprone krásně vyniknou, pokud je úhledně zabalíte do celofánu. Maličkost, která potěší!

Suroviny

máslo 100 g
krupicový cukr 50 g
třtinový cukr 100 g
melasa 25 g
vejce 1 ks
vanilkový extrakt ½ ČL
jedlá soda ½ ČL
mouka bezlepková 175 g
zázvor (mletý) 1 PL
pepř mletý ½ ČL
muškátový oříšek ¼ ČL
mletý
hřebíček ¼ ČL
mletý
kardamom ¼ ČL
mletý nebo semínka z cca 3 tobolek, drcená
Na náplň
mascarpone 175 g
citronový krém lemon curd 85 g
citronový krém (koupíte např. v Albertu nebo v Marks & Spencer)

1 Na sušenky dejte máslo, oba cukry, melasu, vejce a vanilku do velké mísy a všechno promíchejte dohladka. V samostatné misce smíchejte zbývající ingredience. Potom přidejte směs suchých přísad do vaječné směsi a míchejte, až se vytvoří spojité lepkavé těsto. Zformujte je do válečku o průměru asi 5cm nebo menšího (výsledné sušenky budou o kousek větší, než je průměr válečku), zabalte ho do potravinářské fólie a nechte v chladu po dobu nejméně 4 hodin.

2 Troubu předehřejte na 180/160 °C a připravte si dva plechy s pečicím papírem. Z těsta odkrajujte plátky asi půl centimetru silné, skládejte je s rozestupy na plech a potom pečte asi 14 minut, nebo dokud nebudou okraje opečené. Pak vyndejte, nechte 10 minut chladnout na plechu a následně zcela na mřížce.

3 Na náplň smíchejte dohromady mascarpone a lemon curd, náplň dejte do cukrářského sáčku a spojujte jí vždy po dvou sušenkách.

NĚCO NAVÍC 
S náplní z mascarpone vydrží sušenky jen asi 5 dnů, ale kombinace zázvorových sušenek s jemně citronovým krémem je tak dobrá, že jsme vás o ni nechtěli připravit. Kdybyste chtěli věnovat dárek, který vydrží déle, slepujte sušenky například pomerančovou nebo citronovou marmeládou. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/12

Apetit magazín

Kdo je to someliér, co umí a s čím poradí?
  • Lidé a jídlo

Kdo je to someliér, co umí a s čím poradí?

Someliér (nebo také sommeliér) vám v restauraci servíruje ideální víno k jídlu, které máte před sebou, a nejen to. Čím více budete o roli someliéra vědět, tím lépe budete moci plně využít jeho znalostí a zkušeností, až budete příště...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč