Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Bezlepkové zázvorové sušenky s citronovým mascarpone

Bezlepkové zázvorové sušenky s citronovým mascarpone

4.4/5 Počet hodnocení: 17
Do hodiny Velmi snadné Na 12-15 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2939 kcal
Bílkoviny 24 g
Sacharidy 328 g
Tuky 166 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kořeněné sušenky oplněné svěžím citronovým mascaprone krásně vyniknou, pokud je úhledně zabalíte do celofánu. Maličkost, která potěší!

Suroviny

máslo 100 g
třtinový cukr 100 g
melasa 25 g
vejce 1 ks
vanilkový extrakt ½ ČL
mouka bezlepková 175 g
zázvor (mletý) 1 PL
pepř mletý ½ ČL
mletý
kardamom ¼ ČL
mletý nebo semínka z cca 3 tobolek, drcená
Na náplň
citronový krém (koupíte např. v Albertu nebo v Marks & Spencer)

Postup

1

Na sušenky dejte máslo, oba cukry, melasu, vejce a vanilku do velké mísy a všechno promíchejte dohladka. V samostatné misce smíchejte zbývající ingredience. Potom přidejte směs suchých přísad do vaječné směsi a míchejte, až se vytvoří spojité lepkavé těsto. Zformujte je do válečku o průměru asi 5cm nebo menšího (výsledné sušenky budou o kousek větší, než je průměr válečku), zabalte ho do potravinářské fólie a nechte v chladu po dobu nejméně 4 hodin.

2

Troubu předehřejte na 180/160 °C a připravte si dva plechy s pečicím papírem. Z těsta odkrajujte plátky asi půl centimetru silné, skládejte je s rozestupy na plech a potom pečte asi 14 minut, nebo dokud nebudou okraje opečené. Pak vyndejte, nechte 10 minut chladnout na plechu a následně zcela na mřížce.

3

Na náplň smíchejte dohromady mascarpone a lemon curd, náplň dejte do cukrářského sáčku a spojujte jí vždy po dvou sušenkách.

NĚCO NAVÍC
S náplní z mascarpone vydrží sušenky jen asi 5 dnů, ale kombinace zázvorových sušenek s jemně citronovým krémem je tak dobrá, že jsme vás o ni nechtěli připravit. Kdybyste chtěli věnovat dárek, který vydrží déle, slepujte sušenky například pomerančovou nebo citronovou marmeládou.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/12

Apetit magazín