0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Garnáty s paprikou a špenátem

Garnáty s paprikou a špenátem
ZDROJ: pixabay.com
sdílet:

Garnáty s paprikou a špenátem

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do 30 minut Velmi snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 654 kcal
Bílkoviny 48 g
Sacharidy 13 g
Tuky 43 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Skvělá večeře pro dva, navíc bleskurychle hotová. Abyste nevypadli z tempa, podávejte s instantními vaječnými nudlemi.

Suroviny

arašídový olej 3 PL
lze nahradit slunečnicovým
česnek 2 stroužky
pokrájený na tenká kolečka
paprika červená 1 ks
bez semínek, pokrájená na tenké plátky
garnát 200 g
mražené, syrové, bez krunýřků, rozmrazených a osušených
rybí omáčka 2 PL
thajská
baby špenát 100 g

1 Postavte wok nad plamen. Až ucítíte vůni rozehřátého kovu, vlijte dvě  lžíce oleje, počkejte pár vteřin a přihoďte česnek. Jakmile zezlátne, děrovanou naběračkou ho vyjměte a položte na talíř vyložený kuchyňským papírem.

2 Do woku vsypte papriku a opékejte ji do změknutí; postačí tak minuta. Dejte ji stranou, přidejte poslední lžíci oleje a nechte ho rozpálit. Vsypte garnáty a za stálého míchání je dvě až tři minuty smažte – měly by krásně zkřehnout a zezlátnout. Potom je zalijte rybí omáčkou.

3 Přidejte špenát a vařte, dokud nezvláční. Poté do woku přidejte osmažený česnek i papriku, promíchejte a neste na stůl.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/11

Komentáře

Obchod Apetit