Skvělá večeře pro dva, navíc bleskurychle hotová. Abyste nevypadli z tempa, podávejte s instantními vaječnými nudlemi.
Suroviny
arašídový olej
3
PL
lze nahradit slunečnicovým
česnek
2
stroužky
pokrájený na tenká kolečka
paprika červená
1
ks
bez semínek, pokrájená na tenké plátky
garnát
200
g
mražené, syrové, bez krunýřků, rozmrazených a osušených
rybí omáčka
2
PL
thajská
baby špenát
100
g
Postup
1
Postavte wok nad plamen. Až ucítíte vůni rozehřátého kovu, vlijte dvě lžíce oleje, počkejte pár vteřin a přihoďte česnek. Jakmile zezlátne, děrovanou naběračkou ho vyjměte a položte na talíř vyložený kuchyňským papírem.
2
Do woku vsypte papriku a opékejte ji do změknutí; postačí tak minuta. Dejte ji stranou, přidejte poslední lžíci oleje a nechte ho rozpálit. Vsypte garnáty a za stálého míchání je dvě až tři minuty smažte – měly by krásně zkřehnout a zezlátnout. Potom je zalijte rybí omáčkou.
3
Přidejte špenát a vařte, dokud nezvláční. Poté do woku přidejte osmažený česnek i papriku, promíchejte a neste na stůl.
Komentáře