Garnáty s paprikou a špenátem

Garnáty s paprikou a špenátem

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 597 kcal
Bílkoviny 41 g
Cukr 8 g
Tuky 43 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik
Skvělá večeře pro dva, navíc bleskurychle hotová. Abyste nevypadli z tempa, podávejte s instantními vaječnými nudlemi.

Suroviny

arašídový olej 3 PL
lze nahradit slunečnicovým
česnek 2 stroužky
pokrájený na tenká kolečka
paprika červená 1 ks
bez semínek, pokrájená na tenké plátky
garnát 200 g
mražené, syrové, bez krunýřků, rozmrazených a osušených
2 PL
thajská rybí omáčka
100 g
špenátové lístky mladé
1. Postavte wok nad plamen. Až ucítíte vůni rozehřátého kovu, vlijte dvě  lžíce oleje, počkejte pár vteřin a přihoďte česnek. Jakmile zezlátne, děrovanou naběračkou ho vyjměte a položte na talíř vyložený kuchyňským papírem.

2. Do woku vsypte papriku a opékejte ji do změknutí; postačí tak minuta. Dejte ji stranou, přidejte poslední lžíci oleje a nechte ho rozpálit. Vsypte garnáty a za stálého míchání je dvě až tři minuty smažte – měly by krásně zkřehnout a zezlátnout. Potom je zalijte rybí omáčkou.

3. Přidejte špenát a vařte, dokud nezvláční. Poté do woku přidejte osmažený česnek i papriku, promíchejte a neste na stůl.

Obchod Apetit