Když máte chuť na rychlý letní oběd, vytáhněte z lednice klobásku a připravte si tyto jednoduché špagety.
Suroviny
klobása
150
g
čerstvá
olivový olej
4
PL
jarní cibulka
2
ks
jemně pokrájená
paprika zelená
1
ks
na nudličky
víno bílé
50
ml
sůl
pepř
čerstvě mletý
bazalka
listy
špagety (těstoviny)
320
g
uvařené al dente
Postup
1
Vymačkejte ze střívka 150 g čerstvé klobásy. Opékejte ji 5–6 minut na 4 lžících olivového oleje se 2 jemně pokrájenými jarními cibulkami. Přidejte zelenou papriku nakrájenou na nudličky, osolte a zalijte 50 ml bílého vína. Přiklopené duste dalších 5 minut.
2
Nakonec přidejte špagety, opepřete, promíchejte nad plamenem a posypte lístky bazalky.