Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Špagety s paprikou a čerstvou klobáskou
Špagety s paprikou a čerstvou klobáskou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Špagety s paprikou a čerstvou klobáskou

4.2/5 Počet hodnocení: 13
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1863 kcal
Bílkoviny 61 g
Sacharidy 111 g
Tuky 115 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Když máte chuť na rychlý letní oběd, vytáhněte z lednice klobásku a připravte si tyto jednoduché špagety.

Suroviny

čerstvá
olivový olej 4 PL
jarní cibulka 2 ks
jemně pokrájená
na nudličky
sůl
pepř
čerstvě mletý
bazalka
listy
uvařené al dente

Postup

1

Vymačkejte ze střívka 150 g čerstvé klobásy. Opékejte ji 5–6 minut na 4 lžících olivového oleje se 2 jemně pokrájenými jarními cibulkami. Přidejte zelenou papriku nakrájenou na nudličky, osolte a zalijte 50 ml bílého vína. Přiklopené duste dalších 5 minut.

2

Nakonec přidejte špagety, opepřete, promíchejte nad plamenem a posypte lístky bazalky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/7

Apetit magazín