0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pizzy s červenou paprikou a parmazánem

pizza
ZDROJ: Unsplash.com
sdílet:

Pizzy s červenou paprikou a parmazánem

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3757 kcal
Bílkoviny 102 g
Sacharidy 228 g
Tuky 261 g
Vláknina 79 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Sterilované papriky vám ušetří čas.

Suroviny

parmazán 50 g
mouka pšeničná hladká 250 g
prosáté
máslo 50 g
mléko 120 ml
pesto 4 PL
paprika 4 plátky
konzervovaných
olivy černé 12 ks
bez pecek
sůl
pepř
olej
na vymazání
řeřicha hrst
nebo jiné zelené lístky na ozdobu
kypřicí prášek do pečiva 1 ČL

Postup

1

Předehřejte troubu na 220, horkovzdušnou na 200 °C. Vymastěte dva pekáče.

2

Do robota najemno nastrouhejte polovinu sýra, přidejte mouku, máslo a větší špetku soli. Hněťte, dokud se máslo do hmoty dokonale nezapracuje. Přidejte mléko a uhněťte měkké a trochu lepkavé těsto. (Můžete ho samozřejmě zpracovat i ručně.)

3

Rozdělte těsto na čtvrtiny a pomoučenými prsty z nich vymačkejte kolečka o velikosti dezertního talířku. Potřete pestem, posypte kousky paprik a olivami.

4

Pečte dozlatova; trvá to asi deset minut. Ozdobte řeřichou a pomocí škrabky na brambory nastrouhejte na pizzy zbytek sýra.

Jemnější verze: Použijte plátky šunky nebo kousky tuňáka a sýr neutrálnější chuti. 

Tip apetitu
Ideální volbou je Pesto Pomodoro od Conte DeCesare z čerstvých i sušených rajčat, bazalky, piniových a kešu oříšků. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/6

Komentáře

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle
  • Tipy redakce

Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle

Máme pro vás efektní recepty na jídla, která si můžete vzít s sebou do práce. Co je na nich nejlepší? Nevyžadují žádné zdlouhavé vaření předem, jednoduše navrstvíte vybrané suroviny a celou přípravu dokončíte, až v práci dostanete hlad. ...

Obchod Apetit