Sterilované papriky vám ušetří čas.
Suroviny
Postup
Předehřejte troubu na 220, horkovzdušnou na 200 °C. Vymastěte dva pekáče.
Do robota najemno nastrouhejte polovinu sýra, přidejte mouku, máslo a větší špetku soli. Hněťte, dokud se máslo do hmoty dokonale nezapracuje. Přidejte mléko a uhněťte měkké a trochu lepkavé těsto. (Můžete ho samozřejmě zpracovat i ručně.)
Rozdělte těsto na čtvrtiny a pomoučenými prsty z nich vymačkejte kolečka o velikosti dezertního talířku. Potřete pestem, posypte kousky paprik a olivami.
Pečte dozlatova; trvá to asi deset minut. Ozdobte řeřichou a pomocí škrabky na brambory nastrouhejte na pizzy zbytek sýra.
Jemnější verze: Použijte plátky šunky nebo kousky tuňáka a sýr neutrálnější chuti.
Tip apetitu
Ideální volbou je Pesto Pomodoro od Conte DeCesare z čerstvých i sušených rajčat, bazalky, piniových a kešu oříšků.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 46 receptů na pizzu všech druhů, barev i tvarů(46 receptů )
Komentáře