Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pizzy s červenou paprikou a parmazánem
pizza
ZDROJ: Unsplash.com
sdílet:

Pizzy s červenou paprikou a parmazánem

5/5 Počet hodnocení: 3
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3757 kcal
Bílkoviny 102 g
Sacharidy 228 g
Tuky 261 g
Vláknina 79 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Sterilované papriky vám ušetří čas.

Související recepty

Suroviny

mléko 120 ml
pesto 4 PL
paprika 4 plátky
konzervovaných
bez pecek
sůl
pepř
olej
na vymazání
řeřicha hrst
nebo jiné zelené lístky na ozdobu
kypřicí prášek do pečiva 1 ČL

Postup

1

Předehřejte troubu na 220, horkovzdušnou na 200 °C. Vymastěte dva pekáče.

2

Do robota najemno nastrouhejte polovinu sýra, přidejte mouku, máslo a větší špetku soli. Hněťte, dokud se máslo do hmoty dokonale nezapracuje. Přidejte mléko a uhněťte měkké a trochu lepkavé těsto. (Můžete ho samozřejmě zpracovat i ručně.)

3

Rozdělte těsto na čtvrtiny a pomoučenými prsty z nich vymačkejte kolečka o velikosti dezertního talířku. Potřete pestem, posypte kousky paprik a olivami.

4

Pečte dozlatova; trvá to asi deset minut. Ozdobte řeřichou a pomocí škrabky na brambory nastrouhejte na pizzy zbytek sýra.

Jemnější verze: Použijte plátky šunky nebo kousky tuňáka a sýr neutrálnější chuti. 

Tip apetitu
Ideální volbou je Pesto Pomodoro od Conte DeCesare z čerstvých i sušených rajčat, bazalky, piniových a kešu oříšků. 

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/6

Komentáře

02.09.2007 13:05
Recept se nachází v č.6/05, str.13

Apetit magazín

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?
  • Zajímavosti

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?

Vánoce bez másla? To si snad ani neumíme představit! Je základem dokonalého cukroví, zjemní slavnostní pokrmy a dodá jim tu správnou chuť. Ale víte, jak poznat to opravdu nejlepší? Prozradíme vám, jak technologie výroby ovlivňuje jeho...