Pizzy s červenou paprikou a parmazánem

Pizzy s červenou paprikou a parmazánem

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3751 kcal
Bílkoviny 102 g
Sacharidy 226 g
Tuky 261 g
Vláknina 79 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Sterilované papriky vám ušetří čas

Suroviny

parmazán 50 g
mouka pšeničná hladká 250 g
prosáté s 1 lžičkou prášku do pečiva
máslo 50 g
mléko 120 ml
pesto 4 PL
paprika 4 plátky
konzervovaných
olivy černé 12 ks
bez pecek
sůl
pepř
olej
na vymazání
řeřicha hrst
nebo jiné zelené lístky na ozdobu
1. Předehřejte troubu na 220, horkovzdušnou na 200 °C. Vymastěte dva pekáče. Do robota najemno nastrouhejte polovinu sýra, přidejte mouku, máslo a větší špetku soli. Hněťte, dokud se máslo do hmoty dokonale nezapracuje. Přidejte mléko a uhněťte měkké a trochu lepkavé těsto. (Můžete ho samozřejmě zpracovat i ručně.)

2. Rozdělte těsto na čtvrtiny a pomoučenými prsty z nich vymačkejte kolečka o velikosti dezertního talířku. Potřete pestem, posypte kousky paprik a olivami. Pečte dozlatova; trvá to asi deset minut. Ozdobte řeřichou a pomocí škrabky na brambory nastrouhejte na pizzy zbytek sýra.

Jemnější verze: Použijte plátky šunky nebo kousky tuňáka a sýr neutrálnější chuti. 

Tip apetitu
Ideální volbou je Pesto Pomodoro od Conte DeCesare z čerstvých i sušených rajčat, bazalky, piniových a kešu oříšků. 156 ml koupíte v supermarketech asi za 60 Kč.

Komentáře

Apetit magazín

Jak skladovat banány? V lednici rozhodně ne
  • Tipy a triky

Jak skladovat banány? V lednici rozhodně ne

Nakoupíte zásobu nádherných žlutých banánů a za dva dny už se vám do nich nechce, protože jsou flekaté? Nebo na ně zapomenete a brzy zčernají? Poradíme vám, jak skladovat banány, aby vydržely co nejdéle ve formě. ...

Obchod Apetit