Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pizzy s červenou paprikou a parmazánem

pizza
ZDROJ: Unsplash.com
sdílet:

Pizzy s červenou paprikou a parmazánem

5/5 Počet hodnocení: 2
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3757 kcal
Bílkoviny 102 g
Sacharidy 228 g
Tuky 261 g
Vláknina 79 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Sterilované papriky vám ušetří čas.

Suroviny

mléko 120 ml
pesto 4 PL
paprika 4 plátky
konzervovaných
bez pecek
sůl
pepř
olej
na vymazání
řeřicha hrst
nebo jiné zelené lístky na ozdobu
kypřicí prášek do pečiva 1 ČL

Postup

1

Předehřejte troubu na 220, horkovzdušnou na 200 °C. Vymastěte dva pekáče.

2

Do robota najemno nastrouhejte polovinu sýra, přidejte mouku, máslo a větší špetku soli. Hněťte, dokud se máslo do hmoty dokonale nezapracuje. Přidejte mléko a uhněťte měkké a trochu lepkavé těsto. (Můžete ho samozřejmě zpracovat i ručně.)

3

Rozdělte těsto na čtvrtiny a pomoučenými prsty z nich vymačkejte kolečka o velikosti dezertního talířku. Potřete pestem, posypte kousky paprik a olivami.

4

Pečte dozlatova; trvá to asi deset minut. Ozdobte řeřichou a pomocí škrabky na brambory nastrouhejte na pizzy zbytek sýra.

Jemnější verze: Použijte plátky šunky nebo kousky tuňáka a sýr neutrálnější chuti. 

Tip apetitu
Ideální volbou je Pesto Pomodoro od Conte DeCesare z čerstvých i sušených rajčat, bazalky, piniových a kešu oříšků. 

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/6

Komentáře

02.09.2007 13:05
Recept se nachází v č.6/05, str.13

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč