Velké garnáty jsou ideální pro rychlou úpravu. Buď je napíchejte na jehlice a pečte na středu grilu, nebo zabalte do alobalu a položte ke kraji.
Suroviny
600
g
granát velké
citronová tráva
4
Na marinádu
chilli paprička
1
ks
veká, bez semínek, najemno
olivový olej
1
PL
2
ČL
thajská rybí omáčka lze nahradit sojovou omáčkou
česnek
2
stroužky
rozdrcené
zázvor (čerstvý)
2
ČL
mletý
kmín
1
ČL
sůl
Postup
1
Očištěné garnáty dejte do misky a přidejte k nim smíchané přísady na marinádu. Po pěti minutách garnáty napíchejte na kovové jehlice, položte je do středu grilu na stonky citronové trávy a pečte dvě až tři minuty, aby ztmavly. Otočte a grilujte další dvě až tři minuty.
Na grilovací pánvi
Rozpalte pánev a vložte do ní garnáty s citronovou trávou. Pečte dvě až tři minuty; jednou otočte.
Dejte pozor, abyste garnáty nepřepekli.
Na grilovací pánvi
Rozpalte pánev a vložte do ní garnáty s citronovou trávou. Pečte dvě až tři minuty; jednou otočte.
Dejte pozor, abyste garnáty nepřepekli.
Komentáře