Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Slané krekry s uzenou paprikou
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.8/5 Počet hodnocení: 16
Více než hodinu Velmi snadné Na 1 plech

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1688 kcal
Bílkoviny 42 g
Sacharidy 67 g
Tuky 136 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Díky poměru surovin 1:1 jsou krekry velmi jemné a lahodné, ale také křehké. Nakládejte s nimi proto opatrně a balte je vždy až po vychladnutí.

Suroviny

máslo 100 g
sýr 100 g
polotvrdý, najemno nastrouhaný, např.čedar nebo gouda
větší
paprika mletá uzená 1 ČL
sůl mořská
+ trocha na poprášení

Postup

1

Troubu předehřejte na 200°C a plech vyložte pečicím papírem. V míse utřete máslo dohladka, pak přidejte nastrouhaný sýr, žloutek, papriku a sůl. Promíchejte a po částech zapracujte do směsi mouku, až vznikne soudržné těsto. Vytvarujte dokoulenebodisku(tenseléperozvalu- je), zabalte do potravinářské fólie a dejte do lednice nejméně na 1–2 hodiny.

2

Pak těsto vyndejte, rozbalte a na lehce pomoučněné pracovní ploše vyválejte na plát o síle asi 5mm. Pomocí vykrajovátka s vlnitým okrajem vykrájejte obdélníčky, špejlí naznačte dírky. Krekry přeneste na plech vyložený pečicím papírem (nechte mezi nimi mírné rozestupy) a dejte péct do trouby na 10 minut, nebo dokud nejsou krekry zlatavé. Nechte vychladnout na mřížce, pak opatrně zabal- te do krabičky vyložené pečicím papírem.

NĚCO NAVÍC
Pokud vykrajovátko nemáte, můžete krekry nařezat pomocí rádýlka nebo ostrého nože.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/12

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...