Díky poměru surovin 1:1 jsou krekry velmi jemné a lahodné, ale také křehké. Nakládejte s nimi proto opatrně a balte je vždy až po vychladnutí.
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 200°C a plech vyložte pečicím papírem. V míse utřete máslo dohladka, pak přidejte nastrouhaný sýr, žloutek, papriku a sůl. Promíchejte a po částech zapracujte do směsi mouku, až vznikne soudržné těsto. Vytvarujte dokoulenebodisku(tenseléperozvalu- je), zabalte do potravinářské fólie a dejte do lednice nejméně na 1–2 hodiny.
Pak těsto vyndejte, rozbalte a na lehce pomoučněné pracovní ploše vyválejte na plát o síle asi 5mm. Pomocí vykrajovátka s vlnitým okrajem vykrájejte obdélníčky, špejlí naznačte dírky. Krekry přeneste na plech vyložený pečicím papírem (nechte mezi nimi mírné rozestupy) a dejte péct do trouby na 10 minut, nebo dokud nejsou krekry zlatavé. Nechte vychladnout na mřížce, pak opatrně zabal- te do krabičky vyložené pečicím papírem.
NĚCO NAVÍC
Pokud vykrajovátko nemáte, můžete krekry nařezat pomocí rádýlka nebo ostrého nože.