Slané krekry s uzenou paprikou

Slané krekry s uzenou paprikou

Hodnocení receptu
Průměr: 3.7 ()
Do 20 minut Velmi snadné Na 1 plech

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1690 kcal
Bílkoviny 42 g
Sacharidy 67 g
Tuky 136 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Díky poměru surovin 1:1 jsou krekry velmi jemné a lahodné, ale také křehké. Nakládejte s nimi proto opatrně a balte je vždy až po vychladnutí.

Suroviny

máslo 100 g
sýr 100 g
polotvrdý, najemno nastrouhaný, např.čedar nebo gouda
žloutek 1 ks
paprika 1 ČL
uzená, mletá
sůl
mouka pšeničná hladká 100 g
a trocha na poprášení

1 Troubu předehřejte na 200°C a plech vyložte pečicím papírem. V míse utřete máslo dohladka, pak přidejte nastrouhaný sýr, žloutek, papriku a sůl. Promíchejte a po částech zapracujte do směsi mouku, až vznikne soudržné těsto. Vytvarujte dokoulenebodisku(tenseléperozvalu- je), zabalte do potravinářské fólie a dejte do lednice nejméně na 1–2 hodiny.

2 Pak těsto vyndejte, rozbalte a na lehce pomoučněné pracovní ploše vyválejte na plát o síle asi 5mm. Pomocí vykrajovátka s vlnitým okrajem vykrájejte obdélníčky, špejlí naznačte dírky. Krekry přeneste na plech vyložený pečicím papírem (nechte mezi nimi mírné rozestupy) a dejte péct do trouby na 10 minut, nebo dokud nejsou krekry zlatavé. Nechte vychladnout na mřížce, pak opatrně zabal- te do krabičky vyložené pečicím papírem.

NĚCO NAVÍC
Pokud vykrajovátko nemáte, můžete krekry nařezat pomocí rádýlka nebo ostrého nože. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/12

Apetit magazín

Bylinkovým čajem proti nachlazení
  • Tipy a triky

Bylinkovým čajem proti nachlazení

Sychravý podzim, změny počasí i časté přepršky způsobují nepříjemné nachlazení, které člověku může na několik dnů znepříjemnit život. Matka příroda je naštěstí nejen mocnou čarodějkou, ale také zkušenou lékárnicí, která má v zásobě hned...
Kolik hořčic znáte?
  • Novinky a zajímavosti

Kolik hořčic znáte?

Může být hustá i tekutá, jasně žlutá či nahnědlá, jemná, sladká i pikantní. Hořčice je všestranné dochucovadlo, které se vyrábí z mletých hořčičných semínek, vody, cukru, soli a octa. Možná vás překvapí, že je jedním z nejrozšířenějších...
9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa
  • Lidé a jídlo

9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa

Horký čaj, svařený mošt, cappuccino… to jsou dobře známé, tradiční a oblíbené horké nápoje. Máte chuť zahřát se v mrazivé zimě něčím neotřelým? Co takhle salep, atole nebo sarabba? Seznamte se s méně známými nápoji, které se pijí v jiných...
10 nejšílenějších restaurací na světě
  • Novinky a zajímavosti

10 nejšílenějších restaurací na světě

Lidé obvykle chodí do restaurací proto, aby si odpočinuli, aby z obyčejného oběda nebo večeře udělali společenskou záležitost. Někteří restauratéři ovšem nepojali svou restauraci jako příjemné a osvobozující místo, kde se lidé mohou dobře...

Obchod Apetit