0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Slané krekry s uzenou paprikou

Slané krekry s uzenou paprikou

3.7 / 5. Počet hodnocení: 6
Do 20 minut Velmi snadné Na 1 plech

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1690 kcal
Bílkoviny 42 g
Sacharidy 67 g
Tuky 136 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Díky poměru surovin 1:1 jsou krekry velmi jemné a lahodné, ale také křehké. Nakládejte s nimi proto opatrně a balte je vždy až po vychladnutí.

Suroviny

máslo 100 g
sýr 100 g
polotvrdý, najemno nastrouhaný, např.čedar nebo gouda
žloutek 1 ks
paprika 1 ČL
uzená, mletá
sůl
mouka pšeničná hladká 100 g
a trocha na poprášení

1 Troubu předehřejte na 200°C a plech vyložte pečicím papírem. V míse utřete máslo dohladka, pak přidejte nastrouhaný sýr, žloutek, papriku a sůl. Promíchejte a po částech zapracujte do směsi mouku, až vznikne soudržné těsto. Vytvarujte dokoulenebodisku(tenseléperozvalu- je), zabalte do potravinářské fólie a dejte do lednice nejméně na 1–2 hodiny.

2 Pak těsto vyndejte, rozbalte a na lehce pomoučněné pracovní ploše vyválejte na plát o síle asi 5mm. Pomocí vykrajovátka s vlnitým okrajem vykrájejte obdélníčky, špejlí naznačte dírky. Krekry přeneste na plech vyložený pečicím papírem (nechte mezi nimi mírné rozestupy) a dejte péct do trouby na 10 minut, nebo dokud nejsou krekry zlatavé. Nechte vychladnout na mřížce, pak opatrně zabal- te do krabičky vyložené pečicím papírem.

NĚCO NAVÍC
Pokud vykrajovátko nemáte, můžete krekry nařezat pomocí rádýlka nebo ostrého nože. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/12

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp
  • Tipy a triky

Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp

Pomůžeme vám zahnat vzpomínku na nepopulární nákyp ze školní jídelny. Rýžový nákyp podle našeho návodu je krásně vláčný a nadýchaný. Zkrátka takový, že ho klidně můžete servírovat jako dezert, když přijde návštěva. ...

Obchod Apetit