0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Ryba pod pokličkou z kořenové zeleniny

Ryba pod pokličkou z kořenové zeleniny
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Ryba pod pokličkou z kořenové zeleniny

3.4/5 Počet hodnocení: 5
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1300 kcal
Bílkoviny 116 g
Sacharidy 174 g
Tuky 7 g
Vláknina 30 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pro méně obvyklou úpravu ryby jsme sáhli do polské kuchyně. A rozhodně jsme nesáhli vedle! Filet mořské ryby schovaný pod pokličkou z kořenové zeleniny vás překvapí jemnou chutí. 

Suroviny

mrkev 2 ks
petržel 1 ks
celer 3 cm
silnější klínek, oloupaný
cibule 1 ks
rajčatový protlak 70 g
rostlinný olej
krupicový cukr ½ ČL
paprika mletá sladká ½ ČL
sůl
pepř
čerstvě mletý
nové koření 2 kuličky
bobkový list 1 ks
vývar zeleninový 100 ml
nebo voda
vinný ocet bílý 1 ČL
nebo podle chuti
treska 4 filety
celkem cca 600 g, bez kůže
mouka pšeničná hladká 2 PL
oregano ½ ČL
sušené
petrželka
lístky na ozdobení

Postup

1

Zeleninu nastrouhejte na hrubém struhadle, cibuli nakrájejte najemno. Zahřejte pánev, přidejte do ní rajský protlak a 1 lžíci oleje. Míchejte a chviličku restujte, pak vsypte cibuli a na mírném ohni za stálého míchání opečte. Přidejte nahrubo nastrouhanou mrkev, petržel a celer a opékejte, až začne zelenina měknout a vonět. Přisypte cukr, sladkou papriku, osolte a opepřete, přidejte nové koření a bobkový list. Promíchejte. Zalijte vývarem nebo vodou, přilijte ocet, míchejte a vařte do změknutí zeleniny.

2

Zahřejte troubu na 180°C. Rybí filety osolte, opepřete a obalte v hladké mouce. V další čisté pánvi rozpalte olej a opečte na něm prudce rybí maso. Posypte filety oreganem a vložte do nízkého pekáčku, kam se ryby těsně vejdou. Naneste na filety dušenou zeleninu se vší šťávou. Pekáček vložte na 25 minut do trouby a nechte zeleninu zapéct. Podávejte teplé, posypané lístky petrželky – jako příloha se hodí hranolky nebo bageta. Pokud ryby nesníte, je možné jídlo podávat i druhý den studené, kdy se chutě krásně proleží.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/11

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč