0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Ryba pod pokličkou z kořenové zeleniny

Ryba pod pokličkou z kořenové zeleniny
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Ryba pod pokličkou z kořenové zeleniny

2.3/5 Počet hodnocení: 3
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1300 kcal
Bílkoviny 116 g
Sacharidy 174 g
Tuky 7 g
Vláknina 30 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pro méně obvyklou úpravu ryby jsme sáhli do polské kuchyně. A rozhodně jsme nesáhli vedle! Filet mořské ryby schovaný pod pokličkou z kořenové zeleniny vás překvapí jemnou chutí. 

Suroviny

mrkev 2 ks
petržel 1 ks
celer 3 cm
silnější klínek, oloupaný
cibule 1 ks
rajčatový protlak 70 g
rostlinný olej
krupicový cukr ½ ČL
paprika mletá sladká ½ ČL
sůl
pepř
čerstvě mletý
nové koření 2 kuličky
bobkový list 1 ks
vývar zeleninový 100 ml
nebo voda
vinný ocet bílý 1 ČL
nebo podle chuti
treska 4 filety
celkem cca 600 g, bez kůže
mouka pšeničná hladká 2 PL
oregano ½ ČL
sušené
petrželka
lístky na ozdobení

Postup

1

Zeleninu nastrouhejte na hrubém struhadle, cibuli nakrájejte najemno. Zahřejte pánev, přidejte do ní rajský protlak a 1 lžíci oleje. Míchejte a chviličku restujte, pak vsypte cibuli a na mírném ohni za stálého míchání opečte. Přidejte nahrubo nastrouhanou mrkev, petržel a celer a opékejte, až začne zelenina měknout a vonět. Přisypte cukr, sladkou papriku, osolte a opepřete, přidejte nové koření a bobkový list. Promíchejte. Zalijte vývarem nebo vodou, přilijte ocet, míchejte a vařte do změknutí zeleniny.

2

Zahřejte troubu na 180°C. Rybí filety osolte, opepřete a obalte v hladké mouce. V další čisté pánvi rozpalte olej a opečte na něm prudce rybí maso. Posypte filety oreganem a vložte do nízkého pekáčku, kam se ryby těsně vejdou. Naneste na filety dušenou zeleninu se vší šťávou. Pekáček vložte na 25 minut do trouby a nechte zeleninu zapéct. Podávejte teplé, posypané lístky petrželky – jako příloha se hodí hranolky nebo bageta. Pokud ryby nesníte, je možné jídlo podávat i druhý den studené, kdy se chutě krásně proleží.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/11

Apetit magazín

Kakao v kuchyni: Víme, jak vybrat to nejlepší
  • Suroviny

Kakao v kuchyni: Víme, jak vybrat to nejlepší

Když se před pěti sty lety  španělský dobyvatel Hernán Cortés vracel ze střední Ameriky, jedněmi z prvních suvenýrů, které s sebou do Evropy přivezl, byly kakaové boby. Jejich využití odkoukal od Aztéků. Ti kakao zpracovávali na...
Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout
  • Tipy a triky

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout

Olivovému oleji se připisují skvělé účinky jako dlouhověkost a zdraví. Je nedílnou součástí středomořské stravy, oblíbený je však po celém světě. Jaký typ olivového oleje si pořídit na salát, s kterým vařit a co znamenají názvy na etiketách...
5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč