Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Ryba v olivové krustě s pestem

Ryba v olivové krustě s pestem

5/5 Počet hodnocení: 8
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1850 kcal
Bílkoviny 21 g
Sacharidy 69 g
Tuky 157 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Křupavá směs pesta a olivového oleje je skvělá i na kuře nebo kotlety. Čerstvou strouhanku získáte nejrychleji, když rozmixujete pečivo v robotu.

Související recepty

Suroviny

bazalkové pesto 2 PL
strouhanka 85 g
z čerstvého pečiva
bělomasá ryba 4 ks
treska

Postup

1

Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180 °C. Smíchejte pesto, citronovou kůru a olivy, pak vmíchejte strouhanku.

2

Pokud ji filety mají, položte je na plech (chcete-li na pečicí papír) kůží dolů. Navrch pak přitiskněte strouhankovou směs. Pečte asi 10–12 minut, aby byla ryba propečená a krusta křupavá a zlatohnědá.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/10

Apetit magazín

Floating Island: Lehký jako obláček, sladký jako sen
  • Zajímavosti

Floating Island: Lehký jako obláček, sladký jako sen

Floating Island, neboli île flottante, patří mezi nejvíce elegantní dezerty francouzské kuchyně. Nadýchaná sněhová pusinka plující na hladině jemného vanilkového krému… zní to povědomě? Ano, možná tento dezert znáte jako ptačí mléko. A i...
Podcasty o jídle, které budete žrát
  • Tipy redakce

Podcasty o jídle, které budete žrát

Naslouchat člověku, který rád jí, vaří a celkově jídlo miluje, je zážitek. Ta vášeň je až nakažlivá... Jídlo je vděčným tématem a vy máte výhodu, že žijete v době podcastové. Někoho lákají rozhovory o zdravém stravování, někoho o...