Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Ryba v olivové krustě s pestem

Ryba v olivové krustě s pestem

5/5 Počet hodnocení: 8
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1850 kcal
Bílkoviny 21 g
Sacharidy 69 g
Tuky 157 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Křupavá směs pesta a olivového oleje je skvělá i na kuře nebo kotlety. Čerstvou strouhanku získáte nejrychleji, když rozmixujete pečivo v robotu.

Související recepty

Suroviny

bazalkové pesto 2 PL
strouhanka 85 g
z čerstvého pečiva
bělomasá ryba 4 ks
treska

Postup

1

Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180 °C. Smíchejte pesto, citronovou kůru a olivy, pak vmíchejte strouhanku.

2

Pokud ji filety mají, položte je na plech (chcete-li na pečicí papír) kůží dolů. Navrch pak přitiskněte strouhankovou směs. Pečte asi 10–12 minut, aby byla ryba propečená a krusta křupavá a zlatohnědá.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/10

Apetit magazín