0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Ostrá krémová ryba

Ostrá krémová ryba
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Ostrá krémová ryba

3.8 / 5. Počet hodnocení: 5
Do 10 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 580 kcal
Bílkoviny 31 g
Sacharidy 67 g
Tuky 18 g
Vláknina 35 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kontrastní kombinaci ostré omáčky s chilli papričkou a jemné krémové smetany jsme si zamilovali.

Suroviny

bělomasá ryba 600 g
pevné (platýs, treska, halibut, pangasius, candát)
suroviny na omáčku aglio e olio - odkaz v postupu
sůl mořská
smetana 4 PL
hrášek 500 g
mladý

1 Připravte omáčku aglio e olio a na konci do pánve dejte rybí filety a přiklopte. Po 2 minutách obraťte a podlijte smetanou. Když je ryba měkká (trvá to asi 5 minut podle druhu ryby), vypněte. Mezitím uvařte hrášek na páře. Podávejte s rybou a přelité omáčkou.

NĚCO NAVÍC
Hrášek nepotřebuje dochucovat ani zjemňovat máslem, všechno potřebné zastane omáčka z ryby.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/9

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp
  • Tipy a triky

Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp

Pomůžeme vám zahnat vzpomínku na nepopulární nákyp ze školní jídelny. Rýžový nákyp podle našeho návodu je krásně vláčný a nadýchaný. Zkrátka takový, že ho klidně můžete servírovat jako dezert, když přijde návštěva. ...

Obchod Apetit