0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Ryba s paprikami po španělsku

Ryba s paprikami po španělsku

Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3550 kcal
Bílkoviny 151 g
Sacharidy 503 g
Tuky 75 g
Vláknina 59 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Papriky pocházejí ze Střední Ameriky. Po jejím kolumbovském znovuobjevení se začaly pěstovat skoro po celém světě.

Suroviny

olivový olej panenský 1 PL
klobáska, nakrájená na kolečka
fenyklová semínka 1,5 ČL
cibule červená 1 ks
nakrájená nahrubo
paprika červená 1 ks
zbavená semínek a nakrájená na tlusté proužky
paprika žlutá 1 ks
zbavená semínek a nakrájená na tlusté proužky
brambory 300 g
varného typu A nebo B, nejlépe podlouhlých či rohlíčků (my jsme použili Amandine), nakrájených na 2cm kolečka
paprika mletá uzená pálivá 2 ČL
španělská
paprika mletá sladká 2 ČL
mletá
česnek 2 stroužky
velké, drcené
chilli paprička 1 ks
červená, dlouhá, nadrobno
víno červené 125 ml
lehké
konzervovaná rajčata krájená 400 g
1 konzerva
vývar kuřecí 500 ml
lze nahradit rybím
cizrna 400 g
1 konzerva, scezená a okapaná
bobkový list 2 ks
čerstvý
krupicový cukr ½ ČL
petrželka 1 svazek
hladkolistá, nasekaná
citron 1 ks
kůra najemno nastrouhaná a na klínky
sůl
pepř
čerstvě mletý
bělomasá ryba 700 g
filety z pevné bělomasé ryby, na proužky

1 Ve velké těžké pánvi na středním ohni rozehřejte olej a vsypte chorizo. Za stálého míchání opékejte, 2 minuty, aby zezlátlo. Přesuňte do misky a odložte.

2 Do pánve vsypte fenykl, půl minuty opékejte, aby se rozvoněl. Přidejte cibuli a zeleninové papriky. Míchejte a 2 minuty opékejte. Přidejte brambory a opékejte 4–5 minut, občas promíchejte. Pak vsypte smíchané mleté papriky, česnek a chilli papričku a asi minutu míchejte, aby se rozvoněly (pozor, nepřipalte je!). Vlijte víno, přiveďte k varu a nechte 2–3 minuty odpařovat, až se mírně zredukuje. Vmíchejte rajčata, vývar, chorizo, cizrnu, bobkové listy, cukr a 1/2 petrželky a citronové kůry, osolte a opepřete. Ztlumte oheň a zvolna vařte pod pokličkou 25–30 minut.

3 Pak přidejte rybu a jemně ji vtiskněte do směsi. Vařte 10–15 minut, aby byla tak akorát provařená. Posypte zbývající petrželkou a citronovou kůrou. Podávejte s klínky citronu. Lze doplnit i pečivem a/nebo salátovými listy.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/8

Apetit magazín

Co se stane s vaším tělem, když budete jíst každý den chleba?
  • Zdraví a výživa

Co se stane s vaším tělem, když budete jíst každý den chleba?

Chléb v nejrůznějších podobách provází lidský jídelníček od pradávna. Protože ho lze snadno a levně připravit, navíc je jeho použití všestranné a univerzální, stal se základní potravinou a důležitým pokrmem mnoha lidí po celém světě. S...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč