Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Ryba s paprikami po španělsku

Ryba s paprikami po španělsku

Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3550 kcal
Bílkoviny 151 g
Sacharidy 503 g
Tuky 75 g
Vláknina 59 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Papriky pocházejí ze Střední Ameriky. Po jejím kolumbovském znovuobjevení se začaly pěstovat skoro po celém světě.

Suroviny

olivový olej panenský 1 PL
klobáska, nakrájená na kolečka
fenyklová semínka 1,5 ČL
nakrájená nahrubo
zbavená semínek a nakrájená na tlusté proužky
zbavená semínek a nakrájená na tlusté proužky
varného typu A nebo B, nejlépe podlouhlých či rohlíčků (my jsme použili Amandine), nakrájených na 2cm kolečka
paprika mletá uzená pálivá 2 ČL
španělská
česnek 2 stroužky
velké, drcené
červená, dlouhá, nadrobno
lehké
vývar kuřecí 500 ml
lze nahradit rybím
cizrna 400 g
1 konzerva, scezená a okapaná
čerstvý
petrželka 1 svazek
hladkolistá, nasekaná
kůra najemno nastrouhaná a na klínky
sůl
pepř
čerstvě mletý
bělomasá ryba 700 g
filety z pevné bělomasé ryby, na proužky

Postup

1

Ve velké těžké pánvi na středním ohni rozehřejte olej a vsypte chorizo. Za stálého míchání opékejte, 2 minuty, aby zezlátlo. Přesuňte do misky a odložte.

2

Do pánve vsypte fenykl, půl minuty opékejte, aby se rozvoněl. Přidejte cibuli a zeleninové papriky. Míchejte a 2 minuty opékejte. Přidejte brambory a opékejte 4–5 minut, občas promíchejte. Pak vsypte smíchané mleté papriky, česnek a chilli papričku a asi minutu míchejte, aby se rozvoněly (pozor, nepřipalte je!). Vlijte víno, přiveďte k varu a nechte 2–3 minuty odpařovat, až se mírně zredukuje. Vmíchejte rajčata, vývar, chorizo, cizrnu, bobkové listy, cukr a 1/2 petrželky a citronové kůry, osolte a opepřete. Ztlumte oheň a zvolna vařte pod pokličkou 25–30 minut.

3

Pak přidejte rybu a jemně ji vtiskněte do směsi. Vařte 10–15 minut, aby byla tak akorát provařená. Posypte zbývající petrželkou a citronovou kůrou. Podávejte s klínky citronu. Lze doplnit i pečivem a/nebo salátovými listy.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/8

Apetit magazín