Ryba s paprikami po španělsku

Ryba s paprikami po španělsku

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3560 kcal
Bílkoviny 147 g
Cukr 505 g
Tuky 75 g
Vláknina 67 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Papriky pocházejí ze Střední Ameriky. Po jejím kolumbovském znovuobjevení se začaly pěstovat skoro po celém světě.

Suroviny

olivový olej 1 PL
panenský
chorizo 1 ks
nakrájené na kolečka
fenyklová semínka 1.5 ČL
cibule červená 1 ks
nakrájená nahrubo
paprika červená 1 ks
zbavené semínek a nakrájené na tlusté proužky
paprika žlutá 1 ks
zbavené semínek a nakrájené na tlusté proužky
brambory 300 g
varného typu A nebo B, nejlépe podlouhlých či rohlíčků (my jsme použili Amandine), nakrájených na 2cm kolečka
2 ČL
pálivá paprika španělské mleté uzené
paprika sladká 2 ČL
mletá
česnek 2 stroužky
velké, drcené
chilli paprička 1 ks
červená, dlouhá, nadrobno
víno červené 125 ml
lehké
rajčata 400 g
konzerva, krájená
vývar kuřecí 500 ml
lze nahradit rybím
cizrna 400 g
konzerva, scezená a okapaná
bobkový list 2 ks
čerstvý
krupicový cukr 0.5 ČL
petrželka 1 svazek
malý, nasekaný
citron 1 ks
kůra najemno nastrouhaná a na klínky
sůl
pepř
čerstvě mletý
700 g
filety z ryby z pevné bělomasé, na proužky

1 Ve velké těžké pánvi na středním ohni rozehřejte olej a vsypte chorizo. Za stálého míchání opékejte, 2 minuty, aby zezlátlo. Přesuňte do misky a odložte.

2 Do pánve vsypte fenykl, půl minuty opékejte, aby se rozvoněl. Přidejte cibuli a zeleninové papriky. Míchejte a 2 minuty opékejte. Přidejte brambory a opékejte 4–5 minut, občas promíchejte. Pak vsypte smíchané mleté papriky, česnek a chilli papričku a asi minutu míchejte, aby se rozvoněly (pozor, nepřipalte je!). Vlijte víno, přiveďte k varu a nechte 2–3 minuty odpařovat, až se mírně zredukuje. Vmíchejte rajčata, vývar, chorizo, cizrnu, bobkové listy, cukr a 1/2 petrželky a citronové kůry, osolte a opepřete. Ztlumte oheň a zvolna vařte pod pokličkou 25–30 minut.

3 Pak přidejte rybu a jemně ji vtiskněte do směsi. Vařte 10–15 minut, aby byla tak akorát provařená. Posypte zbývající petrželkou a citronovou kůrou. Podávejte s klínky citronu. Lze doplnit i pečivem a/nebo salátovými listy.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Suroviny

Jak uvařit dokonalou cibuládu

Cibulové zavařeniny skvěle ladí s pečeným či grilovaným masem, sendviči i sýry. Potřebujete na ně jen pět levných surovin: cibuli, olej, ocet, cukr a sůl. Jak se z obyčejných přísad stane neobyčejná lahůdka?  ...
  • Tipy redakce

Srdečně vás zveme na 10. Apetit piknik a 1. Dny Apetit

Máme skvělé zprávy pro všechny gurmány – závěr června se ponese v duchu skvělého jídla. Už v sobotu 19. června se potkáme v pražské Grébovce na Apetit pikniku. Sobotou také odstartuje týdenní on-line festival Dny Apetit plný slev, dárků a...
  • Tipy redakce

7 nej piknikových vychytávek aneb Bez košíku na piknik nelez

Také už se nemůžete dočkat Apetit pikniku? V naší redakci jdou přípravy do finále. Pojďte si s námi ukrátit dlouhou chvíli a naplánujte si, co všechno si letos vezmete na piknik (i co si z něj odnesete). Takhle vám čekání uběhne rychleji a...
  • Poradna

Jak zahušťovat bez mouky?

Potřebujete zahustit omáčku nebo polévku, ale do mouky se vám nechce? Řešení je jednoduché, víme, čím ji nahradit! Pokrm přitom bude mít stejnou konzistenci a bude ještě lahodnější.  ...

Obchod Apetit