Stylové jídlo na party či oběd na bollywoodský způsob
Suroviny
2
ks
pražma královská nebo 6 steaků z tuňáka
zázvor (čerstvý)
2
PL
čerstvý, jemně strouhaný
česnek
4
stroužky
drcený
6
PL
bílý jogurt
olivový olej extra panenský
2
PL
kurkuma (mletá)
2
ČL
chilli sušené
1
ČL
mleté
římský kmín
3
ČL
sůl
dílky, k podávání
Postup
1
Do očištěných a vykuchaných ryb udělejte po celé délce ostrým nožem mělké příčné zářezy. Koření díky tomu prostoupí až dovnitř. Zázvor promíchejte s česnekem, osolte a vzniklou pastou potřete ryby ze všech stran.
Prošlehejte jogurt s olejem, kurkumou, chilli a římským kmínem. Směsí pomažte ryby uvnitř i vně a dejte je na 20 minut až 2 hodiny marinovat do chladničky.
Rozpalte gril a opékejte celé ryby přímo na roštu 6-8 minut z každé strany, nebo 3-4 minuty, pokud grilujete tuňákové steaky. Časy jsou orientační, záleží na teplotě i typu grilu. Máte-li obavy, že se ryba přilepí k mřížce a rozpadne se, můžete ji položit na alobal. Podávejte s dílky limetek.