Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Grilovaná ryba ve stylu tikka

Grilovaná ryba ve stylu tikka

Zatím nehodnoceno
Do 30 minut 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 473 kcal
Bílkoviny 8 g
Sacharidy 27 g
Tuky 36 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Stylové jídlo na party či oběd na bollywoodský způsob

Související recepty

Suroviny

2 ks
pražma královská nebo 6 steaků z tuňáka
zázvor (čerstvý) 2 PL
čerstvý, jemně strouhaný
česnek 4 stroužky
drcený
6 PL
bílý jogurt
olivový olej extra panenský 2 PL
chilli sušené 1 ČL
mleté
římský kmín 3 ČL
sůl
dílky, k podávání

Postup

1

Do očištěných a vykuchaných ryb udělejte po celé délce ostrým nožem mělké příčné zářezy. Koření díky tomu prostoupí až dovnitř. Zázvor promíchejte s česnekem, osolte a vzniklou pastou potřete ryby ze všech stran.

Prošlehejte jogurt s olejem, kurkumou, chilli a římským kmínem. Směsí pomažte ryby uvnitř i vně a dejte je na 20 minut až 2 hodiny marinovat do chladničky.

Rozpalte gril a opékejte celé ryby přímo na roštu 6-8 minut z každé strany, nebo 3-4 minuty, pokud grilujete tuňákové steaky. Časy jsou orientační, záleží na teplotě i typu grilu. Máte-li obavy, že se ryba přilepí k mřížce a rozpadne se, můžete ji položit na alobal. Podávejte s dílky limetek.

Apetit magazín

Floating Island: Lehký jako obláček, sladký jako sen
  • Zajímavosti

Floating Island: Lehký jako obláček, sladký jako sen

Floating Island, neboli île flottante, patří mezi nejvíce elegantní dezerty francouzské kuchyně. Nadýchaná sněhová pusinka plující na hladině jemného vanilkového krému… zní to povědomě? Ano, možná tento dezert znáte jako ptačí mléko. A i...
Podcasty o jídle, které budete žrát
  • Tipy redakce

Podcasty o jídle, které budete žrát

Naslouchat člověku, který rád jí, vaří a celkově jídlo miluje, je zážitek. Ta vášeň je až nakažlivá... Jídlo je vděčným tématem a vy máte výhodu, že žijete v době podcastové. Někoho lákají rozhovory o zdravém stravování, někoho o...