Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Ryba s křupavou krustou z oříšků kešú a chilli
Ryba s křupavou krustou z oříšků kešú a chilli
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Ryba s křupavou krustou z oříšků kešú a chilli

4.6/5 Počet hodnocení: 7
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2440 kcal
Bílkoviny 33 g
Sacharidy 155 g
Tuky 187 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rafinované, exotické a lehké. V mrazech vám rozproudí krev.

Suroviny

rostlinný olej 2 PL
česnek 1 stroužek
drcený
bělomasá ryba 4 filety
mořská, např. platýs, pražma, treska (každá kolem 150-200 g)
limetová šťáva 4 PL
a skrojky limety k podávání
sůl
Na krustu
kešú 100 g
+ na ozdobení
čerstvá, dlouhá, zbavená semen a nahrubo
česnek 6 stroužků
velké, oloupané
zázvor (čerstvý) 4 cm
čerstvý, oloupaný a nadrobno nakrájený
římský kmín 1 ČL
mletý
rostlinný olej 2 PL
Na wasabi majonéza
wasabi 2 ČL
pasta
majonéza 6 PL

Postup

1

Spojte přísady na majonézu a vychlaďte.

2

Smíchejte lžíci oleje, drcený česnek, lžíci limetové šťávy a potřete rybí filety. Osolte a nechte marinovat 20–30 minut.

3

Troubu předehřejte na 180 °C. Několika pulzy rozmixujte na hrubou pastu přísady na krustu spolu se zbytkem limetové šťávy. Filety jemně osušte, rozdělte na ně připravenou kešú krustu a mírně přitlačte.

4

Rozložte je na plech potřený olejem a do krusty jemně zatlačte zbylé nahrubo nasekané kešú. Pečte v troubě 12–15 minut dozlatova. Podávejte s bramborovými pusinkami (recept) a wasabi majonézou.

NĚCO NAVÍC
Bělomasou rybu vybírejte podle nabídky. Měla by mít pevné maso a filet pak minimum kostí. Nechte si poradit, parádu udělá i treska, ale pro slavnostní příležitost je vhodnější třeba platýs, kambala nebo mořský ďas.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/12

Apetit magazín