0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Ryba s křupavou krustou z oříšků kešú a chilli

Ryba s křupavou krustou z oříšků kešú a chilli

4 / 5. Počet hodnocení: 3
Do hodiny 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2590 kcal
Bílkoviny 117 g
Sacharidy 107 g
Tuky 184 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Rafinované, exotické a lehké. V mrazech vám rozproudí krev.

Suroviny

rostlinný olej 2 PL
česnek 1 stroužek
drcený
ryba 4 filety
mořská, bělomasá (každá kolem 150-200g) např. platýs, pražma, treska
limetová šťáva 4 PL
a skrojky limety k podávání
sůl
Na krustu
100 g
kešu ořechy a další na ozdobení
chilli paprička 2 ks
čerstvá, dlouhá, zbavená semen a nahrubo
česnek 6 stroužků
velké, oloupané
zázvor (čerstvý) 4
čerstvý, oloupaný a nadrobno
kmín 1 ČL
mletý, římský
rostlinný olej 2 PL
Na wasabi majonéza
2 ČL
wasabi pasta
majonéza 6 PL
krupicový cukr 1 špetka
1 Spojte přísady na majonézu a vychlaďte.

2 Smíchejte lžíci oleje, drcený česnek, lžíci limetové šťávy a potřete rybí filety. Osolte a nechte marinovat 20–30 minut.

3 Troubu předehřejte na 180 °C. Několika pulzy rozmixujte na hrubou pastu přísady na krustu spolu se zbytkem limetové šťávy. Filety jemně osušte, rozdělte na ně připravenou kešú krustu a mírně přitlačte.

4 Rozložte je na plech potřený olejem a do krusty jemně zatlačte zbylé nahrubo nasekané kešú. Pečte v troubě 12–15 minut dozlatova. Podávejte s bramborovými pusinkami (recept) a wasabi majonézou.

NĚCO NAVÍC
Bělomasou rybu vybírejte podle nabídky. Měla by mít pevné maso a filet pak minimum kostí. Nechte si poradit, parádu udělá i treska, ale pro slavnostní příležitost je vhodnější třeba platýs, kambala nebo mořský ďas.

Apetit magazín

KVÍZ: krajové speciality
  • Kvízy

KVÍZ: krajové speciality

Knedlo vepřo zná každý – oblíbený český pokrm nabízejí nejen hospody a restaurace ale také školní jídelny a kantýny. Česká kuchyně má ovšem daleko víc co nabídnout. Důkazem jsou speciality z českých a moravských koutů. Schválně, s kolika z...
Komerční sdělení
Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!
  • Lidé a jídlo

Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!

Sladká, příjemně nadýchaná a křupavá svačinka, která se doslova rozpustí na jazyku a vy si ji nejlépe vychutnáte v kombinaci s oblíbenou kávou nebo čajem. Takové chvíle moc nestojí, o to důležitější a povznášející v životě jsou. Užijte si...
KVÍZ: Jak dobří jste v úpravě hovězího masa?
  • Kvízy

KVÍZ: Jak dobří jste v úpravě hovězího masa?

Chcete uvařit guláš nebo roštěnky k nedělnímu obědu? Tušíte, jestli se na vývar lépe hodí přední nebo zadní hovězí či které použít do rajské? S naším kvízem můžete zjistit, jak si s hovězím rozumíte. ...
Komerční sdělení
Léto, rodina, přátelé, skvělé pití a italská pohoda!

Léto, rodina, přátelé, skvělé pití a italská pohoda!

Aperitivo Italiano je chvíle vyhrazená rodině, přátelům a ochutnávání. Nesmí chybět tyčinky grissini, krekry, sušená rajčata, olivy a samozřejmě sklenička osvěžujícího aperitivu, který doladí party atmosféru a připraví chuťové buňky na...

Obchod Apetit