0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Ryba s křupavou krustou z oříšků kešú a chilli

Ryba s křupavou krustou z oříšků kešú a chilli
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Ryba s křupavou krustou z oříšků kešú a chilli

4.3 / 5. Počet hodnocení: 4
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2440 kcal
Bílkoviny 33 g
Sacharidy 155 g
Tuky 187 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rafinované, exotické a lehké. V mrazech vám rozproudí krev.

Suroviny

rostlinný olej 2 PL
česnek 1 stroužek
drcený
bělomasá ryba 4 filety
mořská, např. platýs, pražma, treska (každá kolem 150-200 g)
limetová šťáva 4 PL
a skrojky limety k podávání
sůl
Na krustu
kešú 100 g
+ na ozdobení
chilli paprička 3 ks
čerstvá, dlouhá, zbavená semen a nahrubo
česnek 6 stroužků
velké, oloupané
zázvor (čerstvý) 4 cm
čerstvý, oloupaný a nadrobno nakrájený
římský kmín 1 ČL
mletý
rostlinný olej 2 PL
Na wasabi majonéza
wasabi 2 ČL
pasta
majonéza 6 PL
krupicový cukr 1 špetka

1 Spojte přísady na majonézu a vychlaďte.

2 Smíchejte lžíci oleje, drcený česnek, lžíci limetové šťávy a potřete rybí filety. Osolte a nechte marinovat 20–30 minut.

3 Troubu předehřejte na 180 °C. Několika pulzy rozmixujte na hrubou pastu přísady na krustu spolu se zbytkem limetové šťávy. Filety jemně osušte, rozdělte na ně připravenou kešú krustu a mírně přitlačte.

4 Rozložte je na plech potřený olejem a do krusty jemně zatlačte zbylé nahrubo nasekané kešú. Pečte v troubě 12–15 minut dozlatova. Podávejte s bramborovými pusinkami (recept) a wasabi majonézou.

NĚCO NAVÍC
Bělomasou rybu vybírejte podle nabídky. Měla by mít pevné maso a filet pak minimum kostí. Nechte si poradit, parádu udělá i treska, ale pro slavnostní příležitost je vhodnější třeba platýs, kambala nebo mořský ďas.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/12

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit