0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Ryba s křupavou krustou z oříšků kešú a chilli

Ryba s křupavou krustou z oříšků kešú a chilli
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Ryba s křupavou krustou z oříšků kešú a chilli

4.3/5 Počet hodnocení: 4
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2440 kcal
Bílkoviny 33 g
Sacharidy 155 g
Tuky 187 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rafinované, exotické a lehké. V mrazech vám rozproudí krev.

Suroviny

rostlinný olej 2 PL
česnek 1 stroužek
drcený
bělomasá ryba 4 filety
mořská, např. platýs, pražma, treska (každá kolem 150-200 g)
limetová šťáva 4 PL
a skrojky limety k podávání
sůl
Na krustu
kešú 100 g
+ na ozdobení
chilli paprička 3 ks
čerstvá, dlouhá, zbavená semen a nahrubo
česnek 6 stroužků
velké, oloupané
zázvor (čerstvý) 4 cm
čerstvý, oloupaný a nadrobno nakrájený
římský kmín 1 ČL
mletý
rostlinný olej 2 PL
Na wasabi majonéza
wasabi 2 ČL
pasta
majonéza 6 PL
krupicový cukr 1 špetka

1 Spojte přísady na majonézu a vychlaďte.

2 Smíchejte lžíci oleje, drcený česnek, lžíci limetové šťávy a potřete rybí filety. Osolte a nechte marinovat 20–30 minut.

3 Troubu předehřejte na 180 °C. Několika pulzy rozmixujte na hrubou pastu přísady na krustu spolu se zbytkem limetové šťávy. Filety jemně osušte, rozdělte na ně připravenou kešú krustu a mírně přitlačte.

4 Rozložte je na plech potřený olejem a do krusty jemně zatlačte zbylé nahrubo nasekané kešú. Pečte v troubě 12–15 minut dozlatova. Podávejte s bramborovými pusinkami (recept) a wasabi majonézou.

NĚCO NAVÍC
Bělomasou rybu vybírejte podle nabídky. Měla by mít pevné maso a filet pak minimum kostí. Nechte si poradit, parádu udělá i treska, ale pro slavnostní příležitost je vhodnější třeba platýs, kambala nebo mořský ďas.

 

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/12

Apetit magazín

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč