Rafinované, exotické a lehké. V mrazech vám rozproudí krev.
Suroviny
rostlinný olej
2
PL
česnek
1
stroužek
drcený
ryba
4
filety
mořská, bělomasá (každá kolem 150-200g) např. platýs, pražma, treska
limetová šťáva
4
PL
a skrojky limety k podávání
sůl
Na krustu
100
g
kešu ořechy a další na ozdobení
chilli paprička
2
ks
čerstvá, dlouhá, zbavená semen a nahrubo
česnek
6
stroužků
velké, oloupané
zázvor (čerstvý)
4
čerstvý, oloupaný a nadrobno
kmín
1
ČL
mletý, římský
rostlinný olej
2
PL
Na wasabi majonéza
2
ČL
wasabi pasta
majonéza
6
PL
krupicový cukr
1
špetka
1 Spojte přísady na majonézu a vychlaďte.
2 Smíchejte lžíci oleje, drcený česnek, lžíci limetové šťávy a potřete rybí filety. Osolte a nechte marinovat 20–30 minut.
3 Troubu předehřejte na 180 °C. Několika pulzy rozmixujte na hrubou pastu přísady na krustu spolu se zbytkem limetové šťávy. Filety jemně osušte, rozdělte na ně připravenou kešú krustu a mírně přitlačte.
4 Rozložte je na plech potřený olejem a do krusty jemně zatlačte zbylé nahrubo nasekané kešú. Pečte v troubě 12–15 minut dozlatova. Podávejte s bramborovými pusinkami (recept) a wasabi majonézou.
NĚCO NAVÍC
Bělomasou rybu vybírejte podle nabídky. Měla by mít pevné maso a filet pak minimum kostí. Nechte si poradit, parádu udělá i treska, ale pro slavnostní příležitost je vhodnější třeba platýs, kambala nebo mořský ďas.
2 Smíchejte lžíci oleje, drcený česnek, lžíci limetové šťávy a potřete rybí filety. Osolte a nechte marinovat 20–30 minut.
3 Troubu předehřejte na 180 °C. Několika pulzy rozmixujte na hrubou pastu přísady na krustu spolu se zbytkem limetové šťávy. Filety jemně osušte, rozdělte na ně připravenou kešú krustu a mírně přitlačte.
4 Rozložte je na plech potřený olejem a do krusty jemně zatlačte zbylé nahrubo nasekané kešú. Pečte v troubě 12–15 minut dozlatova. Podávejte s bramborovými pusinkami (recept) a wasabi majonézou.
NĚCO NAVÍC
Bělomasou rybu vybírejte podle nabídky. Měla by mít pevné maso a filet pak minimum kostí. Nechte si poradit, parádu udělá i treska, ale pro slavnostní příležitost je vhodnější třeba platýs, kambala nebo mořský ďas.