Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Smažené houby s česnekovou majonézou

Smažené houby s česnekovou majonézou

4.5/5 Počet hodnocení: 8
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4130 kcal
Bílkoviny 104 g
Sacharidy 67 g
Tuky 369 g
Vláknina 21 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Skvělá chuťovka!

Suroviny

vejce 2 ks
rozšlehaná
rozmixované
petrželka 1 svazek
strouhaný
lesní houby 6 ks
větší kloboučky
sůl mořská
nejlépe vločková
olivový olej
na smažení
k podávání
Na majonézu
hořčice dijonská 1 PL
česnek 2 stroužek
drcené
chilli sušené 1 špetka
sůl ½ ČL
olivový olej 80 ml
slunečnicový olej 200 ml

Postup

1

Na majonézu v robotu prošlehejte žloutky, hořčici, česnek, chilli a sůl. Smíchejte oba oleje a přidávejte je za stálého šlehání do žloutkové směsi – nejdříve po kapkách a další přilijte, až se předchozí kapka vstřebá. Jakmile začne směs houstnout, začněte olej přilévat tenkým pramínkem. Nakonec zašlehejte citronovou šťávu a dochuťte.

2

Strouhanku promíchejte s najemno nasekanou petrželkou a s parmazánem.

3

Houby nakrájejte na 1cm silné plátky a obalte je v mouce, vejcích a v ochucené strouhance. Smažte je ve vyšší vrstvě oleje po každé straně asi 3 minuty dozlatova. Nechte okapat na papírových utěrkách.

4

Podávejte horké, posypané vločkovou solí, s česnekovou majonézou a dílky citronu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/9

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...