Skvělá chuťovka!
Suroviny
Postup
Na majonézu v robotu prošlehejte žloutky, hořčici, česnek, chilli a sůl. Smíchejte oba oleje a přidávejte je za stálého šlehání do žloutkové směsi – nejdříve po kapkách a další přilijte, až se předchozí kapka vstřebá. Jakmile začne směs houstnout, začněte olej přilévat tenkým pramínkem. Nakonec zašlehejte citronovou šťávu a dochuťte.
Strouhanku promíchejte s najemno nasekanou petrželkou a s parmazánem.
Houby nakrájejte na 1cm silné plátky a obalte je v mouce, vejcích a v ochucené strouhance. Smažte je ve vyšší vrstvě oleje po každé straně asi 3 minuty dozlatova. Nechte okapat na papírových utěrkách.
Podávejte horké, posypané vločkovou solí, s česnekovou majonézou a dílky citronu.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Co s plným košíkem hub? Vyberte si ze 45 skvělých houbových receptů od zapečených palačinek s houbami po slaný koláč(47 receptů )
- Do hodiny na stole: Nejlepší recepty pro rychlou rodinnou večeři(30 receptů )
- Česnek v tradiční kuchyni: 60 ověřených receptů od nejlepší pomazánky po omáčku(60 receptů )
- Týdenní úsporná kuchařka 2. díl: Palačinky trochu jinak i fazolové placičky(9 receptů )