Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Smažené houby s česnekovou majonézou

Smažené houby s česnekovou majonézou

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (3)
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4130 kcal
Bílkoviny 104 g
Sacharidy 67 g
Tuky 369 g
Vláknina 21 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Skvělá chuťovka!

Suroviny

mouka pšeničná hladká
na obal
vejce 2 ks
rozšlehaná
pečivo 80 g
rozmixované
petrželka 1 svazek
parmazán 2 PL
strouhaný
lesní houby 6 ks
větší kloboučky
sůl mořská
nejlépe vločková
olivový olej
na smažení
citron
k podávání
Na majonézu
žloutek 2 ks
hořčice dijonská 1 PL
česnek 2 stroužek
drcené
chilli sušené 1 špetka
sůl 0.5 ČL
olivový olej 80 ml
slunečnicový olej 200 ml
citronová štáva 1 PL

1 Na majonézu v robotu prošlehejte žloutky, hořčici, česnek, chilli a sůl. Smíchejte oba oleje a přidávejte je za stálého šlehání do žloutkové směsi – nejdříve po kapkách a další přilijte, až se předchozí kapka vstřebá. Jakmile začne směs houstnout, začněte olej přilévat tenkým pramínkem. Nakonec zašlehejte citronovou šťávu a dochuťte. 

2 Strouhanku promíchejte s najemno nasekanou petrželkou a s parmazánem. 

3 Houby nakrájejte na 1cm silné plátky a obalte je v mouce, vejcích a v ochucené strouhance. Smažte je ve vyšší vrstvě oleje po každé straně asi 3 minuty dozlatova. Nechte okapat na papírových utěrkách. 

4 Podávejte horké, posypané vločkovou solí, s česnekovou majonézou a dílky citronu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/9

Apetit magazín

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?
  • Novinky a zajímavosti

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?

Döner kebab je pokrm původem z Turecka, který si zamiloval téměř celý svět. I u nás se těší velké popularitě, a to nejen v čase oběda či večeře. Je také oblíbenou noční svačinou po cestě z večírku. Víte, jak se k nám kebab dostal a kde si...
Komerční sdělení
Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!
  • Koktejl

Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!

Poctivé džemy, které vznikly z čerstvého ovoce uzrálého v nedotknuté přírodě Tyrolských Alp, anebo třeba omáčka z nejchutnějších brusinek světa. Taky jste právě dostali chuť osladit si život? My vás nalákáme ještě víc... ...

Obchod Apetit