Houby na slanině s kozím sýrem

Houby na slanině s kozím sýrem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Houby na slanině s kozím sýrem

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 632 kcal
Bílkoviny 35 g
Sacharidy 15 g
Tuky 44 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Po focení v redakci zmizelo půl obsahu pánve dřív, než se v jiném hrnci dovařily těstoviny. Ale díky tomu jsme zjistili, že s chlebem jsou tyhle houby nejlepší! 

Suroviny

máslo 1 PL
anglická slanina 50 g
nakrájená na nudličky + plátky na ozdobení
česnek 2 stroužky
na tenké plátky
lesní houby 400 g
sůl
pepř
čerstvě mletý
petrželka 1 hrst
+ na ozdobení
kozí sýr čerstvý 100 g
těstoviny
nejlépe domácí a čerstvé, nebo halušky nebo chleba k podávání 

1 V pánvi na másle opékejte slaninu nakrájenou na nudličky asi 5 minut dozlatova. Přidejte česnek, míchejte 20 sekund a přisypte houby. Osolte a opepřete a opékejte 3–4 minuty, aby houby zůstaly ještě pevné. Vmíchejte petrželku a stáhněte z ohně. Promíchejte s vařenými těstovinami a posypte rozdrobeným kozím sýrem. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/10

Apetit magazín

9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa
  • Lidé a jídlo

9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa

Horký čaj, svařený mošt, cappuccino… to jsou dobře známé, tradiční a oblíbené horké nápoje. Máte chuť zahřát se v mrazivé zimě něčím neotřelým? Co takhle salep, atole nebo sarabba? Seznamte se s méně známými nápoji, které se pijí v jiných...
10 nejšílenějších restaurací na světě
  • Novinky a zajímavosti

10 nejšílenějších restaurací na světě

Lidé obvykle chodí do restaurací proto, aby si odpočinuli, aby z obyčejného oběda nebo večeře udělali společenskou záležitost. Někteří restauratéři ovšem nepojali svou restauraci jako příjemné a osvobozující místo, kde se lidé mohou dobře...
17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří
  • Jak na to

17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří

Správná omáčka promění obyčejnou rybu v delikatesu jako z nejlepší restaurace. Přitom vám obvykle nezabere víc jak pár minut času. Vyzkoušejte naše omáčky, které se prakticky nedají pokazit a hodí se k různým druhům rybího masa. Teplé nebo...
5 jídel, díky kterým si zamilujete žlutý hrách
  • Suroviny

5 jídel, díky kterým si zamilujete žlutý hrách

Sušený žlutý hrách patří mezi luštěninami k Popelkám. Kdysi významná surovina se dnes ocitla na okraji zájmu, přitom je levný, vydatný a svou jemnou chutí i krémovou strukturou zazáří v mnoha pokrmech. Dejte mu šanci, pochutnáte si. ...
5 kroků, jak připravovat luštěniny
  • Novinky a zajímavosti

5 kroků, jak připravovat luštěniny

Správná příprava luštěnin není obtížná. Pro jejich dobrou stravitelnost je důležité, abyste je dostatečně namáčeli a dlouho vařili. Sestavili jsme 5 přehledných kroků, které vás přípravou luštěnin názorně provedou. ...

Obchod Apetit