Po focení v redakci zmizelo půl obsahu pánve dřív, než se v jiném hrnci dovařily těstoviny. Ale díky tomu jsme zjistili, že s chlebem jsou tyhle houby nejlepší!
Suroviny
máslo
1
PL
anglická slanina
50
g
nakrájená na nudličky + plátky na ozdobení
česnek
2
stroužky
na tenké plátky
lesní houby
400
g
sůl
pepř
čerstvě mletý
petrželka
1
hrst
+ na ozdobení
kozí sýr čerstvý
100
g
těstoviny
nejlépe domácí a čerstvé, nebo halušky nebo chleba k podávání
Postup
1
V pánvi na másle opékejte slaninu nakrájenou na nudličky asi 5 minut dozlatova.
2
Přidejte česnek, míchejte 20 sekund a přisypte houby. Osolte a opepřete a opékejte 3–4 minuty, aby houby zůstaly ještě pevné.
3
Vmíchejte petrželku a stáhněte z ohně. Promíchejte s vařenými těstovinami a posypte rozdrobeným kozím sýrem.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Nejlepší těstoviny a omáčky: 55 ověřených receptů(55 receptů)
- Lišky v kuchyni 7x jinak(11 receptů)