Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Houby na slanině s kozím sýrem
Houby na slanině s kozím sýrem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Houby na slanině s kozím sýrem

4.8/5 Počet hodnocení: 18
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 632 kcal
Bílkoviny 35 g
Sacharidy 15 g
Tuky 44 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Po focení v redakci zmizelo půl obsahu pánve dřív, než se v jiném hrnci dovařily těstoviny. Ale díky tomu jsme zjistili, že s chlebem jsou tyhle houby nejlepší! 

Suroviny

nakrájená na nudličky + plátky na ozdobení
česnek 2 stroužky
na tenké plátky
lesní houby 400 g
sůl
pepř
čerstvě mletý
petrželka 1 hrst
+ na ozdobení
těstoviny
nejlépe domácí a čerstvé, nebo halušky nebo chleba k podávání 

Postup

1

V pánvi na másle opékejte slaninu nakrájenou na nudličky asi 5 minut dozlatova.

2

Přidejte česnek, míchejte 20 sekund a přisypte houby. Osolte a opepřete a opékejte 3–4 minuty, aby houby zůstaly ještě pevné.

3

Vmíchejte petrželku a stáhněte z ohně. Promíchejte s vařenými těstovinami a posypte rozdrobeným kozím sýrem. 

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/10

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...