0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Houby na slanině s kozím sýrem

Houby na slanině s kozím sýrem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Houby na slanině s kozím sýrem

5 / 5. Počet hodnocení: 2
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 632 kcal
Bílkoviny 35 g
Sacharidy 15 g
Tuky 44 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Po focení v redakci zmizelo půl obsahu pánve dřív, než se v jiném hrnci dovařily těstoviny. Ale díky tomu jsme zjistili, že s chlebem jsou tyhle houby nejlepší! 

Suroviny

máslo 1 PL
anglická slanina 50 g
nakrájená na nudličky + plátky na ozdobení
česnek 2 stroužky
na tenké plátky
lesní houby 400 g
sůl
pepř
čerstvě mletý
petrželka 1 hrst
+ na ozdobení
kozí sýr čerstvý 100 g
těstoviny
nejlépe domácí a čerstvé, nebo halušky nebo chleba k podávání 

Postup

1

V pánvi na másle opékejte slaninu nakrájenou na nudličky asi 5 minut dozlatova.

2

Přidejte česnek, míchejte 20 sekund a přisypte houby. Osolte a opepřete a opékejte 3–4 minuty, aby houby zůstaly ještě pevné.

3

Vmíchejte petrželku a stáhněte z ohně. Promíchejte s vařenými těstovinami a posypte rozdrobeným kozím sýrem. 

Související články

KVÍZ: Jak dobří jste houbaři?
  • Kvízy

KVÍZ: Jak dobří jste houbaři?

Je pro vás houbaření příjemnou letní relaxací? V tom případě se určitě vyznáte v tom, jaké houby končí ve vašem košíku. U některých si ale nemusíte být jisti. Zkuste otestovat své znalosti a přesvěčte se, jaké houbařské úrovně dosahujete....

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/10

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit