Osmažené houby – všechny druhy jsou běžně k dostání na tržnicích nebo v supermarketech – s česnekem jsou opravdovou lahůdkou. Lístky polníčku jim dodají krásnou barvu a toust zažene první hlad.
Suroviny
lišky
300
g
čerstvé
žampiony
300
g
čerstvé
hlíva
300
g
čerstvá
polníček
200
g
petrželka
6
PL
nasekané lístky
máslo
80
g
česnek
3
stroužky
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení
toustový chléb
6
ks
Postup
1
Omyjte lístky polníčku a otrhejte kořínky. Houby omyjte, žampiony rozpulte, hlívu nakrájejte na větší kousky, velké lišky překrojte, malé ponechte vcelku.
2
Rozehřejte máslo a houby na něm zprudka osmahněte; měly by stačit zhruba dvě minuty. Chvíli před dokončením přidejte nasekaný česnek a lžíci petrželky. Dochuťte pepřem a solí.
3
Na suché pánvi opečte toustový chléb. Podávejte spolu s polníčkem a restovanými houbami. Ozdobte zbylou petrželkou.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Tousty jsou také teplé jídlo! Vyměňte šunku a sýr za moderní směsi a nevšední kombinace chutí(47 receptů )
- Křupavé tousty: Jak vzniklo celosvětově oblíbené snídaňové pečivo?(29 receptů )
- Když houby nerostou: 50 receptů se žampiony, hlívou, shiitake, jidášovým uchem a s dalšími houbami, které koupíte v obchodě(50 receptů )
Komentáře