Osmažené houby – všechny druhy jsou běžně k dostání na tržnicích nebo v supermarketech – s česnekem jsou opravdovou lahůdkou. Lístky polníčku jim dodají krásnou barvu a toust zažene první hlad.
Suroviny
lišky
300
g
čerstvé
žampiony
300
g
čerstvé
hlíva
300
g
čerstvá
polníček
200
g
petrželka
6
PL
nasekané lístky
máslo
80
g
česnek
3
stroužky
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení
toustový chléb
6
ks
1 Omyjte lístky polníčku a otrhejte kořínky. Houby omyjte, žampiony rozpulte, hlívu nakrájejte na větší kousky, velké lišky překrojte, malé ponechte vcelku.
2 Rozehřejte máslo a houby na něm zprudka osmahněte; měly by stačit zhruba dvě minuty. Chvíli před dokončením přidejte nasekaný česnek a lžíci petrželky. Dochuťte pepřem a solí.
3 Na suché pánvi opečte toustový chléb. Podávejte spolu s polníčkem a restovanými houbami. Ozdobte zbylou petrželkou.
Komentáře
03.09.2007 17:38
Apetit 10/05