Restované houby s polníčkem a toustem

Restované houby s polníčkem a toustem

Hodnocení receptu
Průměr: 4.7 ()
Do 10 minut 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2575 kcal
Bílkoviny 78 g
Cukr 358 g
Tuky 84 g
Vláknina 42 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Osmažené houby – všechny druhy jsou běžně k dostání na tržnicích nebo v supermarketech – s česnekem jsou opravdovou lahůdkou. Lístky polníčku jim dodají krásnou barvu a toust zažene první hlad.

Suroviny

lišky 300 g
čerstvé
žampiony 300 g
čerstvé
hlíva 300 g
čerstvá
polníček 200 g
petrželka 6 PL
nasekané lístky
máslo 80 g
česnek 3 stroužky
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení
toustový chléb 6
1. Omyjte lístky polníčku a otrhejte kořínky. Houby omyjte, žampiony rozpulte, hlívu nakrájejte na větší kousky, velké lišky překrojte, malé ponechte vcelku.

2. Rozehřejte máslo a houby na něm zprudka osmahněte; měly by stačit zhruba dvě minuty. Chvíli před dokončením přidejte nasekaný česnek a lžíci petrželky. Dochuťte pepřem a solí.

3. Na suché pánvi opečte toustový chléb. Podávejte spolu s polníčkem a restovanými houbami. Ozdobte zbylou petrželkou.

Obchod Apetit