0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Restované houby s polníčkem a toustem

Restované houby s polníčkem a toustem

4.7 / 5. Počet hodnocení: 7
Do 10 minut Snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2575 kcal
Bílkoviny 78 g
Sacharidy 358 g
Tuky 84 g
Vláknina 42 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Osmažené houby – všechny druhy jsou běžně k dostání na tržnicích nebo v supermarketech – s česnekem jsou opravdovou lahůdkou. Lístky polníčku jim dodají krásnou barvu a toust zažene první hlad.

Suroviny

lišky 300 g
čerstvé
žampiony 300 g
čerstvé
hlíva 300 g
čerstvá
polníček 200 g
petrželka 6 PL
nasekané lístky
máslo 80 g
česnek 3 stroužky
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení
toustový chléb 6 ks

1 Omyjte lístky polníčku a otrhejte kořínky. Houby omyjte, žampiony rozpulte, hlívu nakrájejte na větší kousky, velké lišky překrojte, malé ponechte vcelku.

2 Rozehřejte máslo a houby na něm zprudka osmahněte; měly by stačit zhruba dvě minuty. Chvíli před dokončením přidejte nasekaný česnek a lžíci petrželky. Dochuťte pepřem a solí.

3 Na suché pánvi opečte toustový chléb. Podávejte spolu s polníčkem a restovanými houbami. Ozdobte zbylou petrželkou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/10

Komentáře

Obchod Apetit