Osmažené houby – všechny druhy jsou běžně k dostání na tržnicích nebo v supermarketech – s česnekem jsou opravdovou lahůdkou. Lístky polníčku jim dodají krásnou barvu a toust zažene první hlad.
1 Omyjte lístky polníčku a otrhejte kořínky. Houby omyjte, žampiony rozpulte, hlívu nakrájejte na větší kousky, velké lišky překrojte, malé ponechte vcelku.
2 Rozehřejte máslo a houby na něm zprudka osmahněte; měly by stačit zhruba dvě minuty. Chvíli před dokončením přidejte nasekaný česnek a lžíci petrželky. Dochuťte pepřem a solí.
3 Na suché pánvi opečte toustový chléb. Podávejte spolu s polníčkem a restovanými houbami. Ozdobte zbylou petrželkou.
Komentáře
Anonym
03.09.2007 17:38
Apetit 10/05