0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Grilované houby s kozím sýrem

Grilované houby s kozím sýrem

Zatím nehodnoceno
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2257 kcal
Bílkoviny 165 g
Sacharidy 37 g
Tuky 155 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Super rychlá večeře ve stylu ,co dům dal‘!

Suroviny

žampiony 8 ks
velké, portobello
česnek 2 stroužky
najemno
kozí sýr 150 g
jemný
šunka 4 plátky
rozpůlené
olivový olej 2 PL
piniové oříšky 50 g
lehce opražené
petrželka 1 hrst
malá hrst, nahrubo
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení
chleba
krajíčky, možno nahradit vekou, k podávání
hlávkový salát
k servírování

1Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180 °C. Houby zbavte noh. Klobouky otřete kuchyňským papírem a položte na pečicí plech žebrovím vzhůru. Podle chuti a zvyku osolte, opepřete, posypte nasekaným česnekem i rozdrobeným sýrem a na každý položte polovinu plátku šunky.

2Zakápněte olejem, zakryjte alobalem a pečte deset minut. Po pěti minutách sejměte alobal.

3Až budou houby měkké a sýr se roztaví a začne bublat, posypte klobouky piniovými semínky a nasekanou petrželkou. Podávejte s opečenými krajíčky chleba nebo veky, případně i se zelenými salátovými listy.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/1

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit