Grilované houby s kozím sýrem

Grilované houby s kozím sýrem

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2257 kcal
Bílkoviny 165 g
Sacharidy 37 g
Tuky 155 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Super rychlá večeře ve stylu ,co dům dal‘!

Suroviny

žampiony 8 ks
velké, portobello
česnek 2 stroužky
najemno
kozí sýr 150 g
jemný
šunka 4 plátky
rozpůlené
olivový olej 2 PL
piniové oříšky 50 g
lehce opražené
petrželka 1 hrst
malá hrst, nahrubo
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení
chleba
krajíčky, možno nahradit vekou, k podávání
hlávkový salát
k servírování

1Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180 °C. Houby zbavte noh. Klobouky otřete kuchyňským papírem a položte na pečicí plech žebrovím vzhůru. Podle chuti a zvyku osolte, opepřete, posypte nasekaným česnekem i rozdrobeným sýrem a na každý položte polovinu plátku šunky.

2Zakápněte olejem, zakryjte alobalem a pečte deset minut. Po pěti minutách sejměte alobal.

3Až budou houby měkké a sýr se roztaví a začne bublat, posypte klobouky piniovými semínky a nasekanou petrželkou. Podávejte s opečenými krajíčky chleba nebo veky, případně i se zelenými salátovými listy.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/1

Apetit magazín

Chutné rizoto na oběd i na večeři
  • Jak na to

Chutné rizoto na oběd i na večeři

Risotto (rizoto) má původ v severní Itálii, je krémové a vařené ve vývaru. Postupem času recept procestoval celý svět a dostal mnoho podob. Některé jsou tomu původnímu na míle vzdálené, přesto jimi nepohrdneme. Pojďme se podívat, jakou...
K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít
  • Novinky a zajímavosti

K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít

Podzim je obdobím dýní. Nejenže jsou oblíbenou podzimní dekorací, a to zejména na Halloween, ale v kuchyni z nich můžete připravit spoustu výtečných pokrmů. Uvařit si můžete skvělou dýňovou polévku, omáčku, dýni lze zavařit nebo zapéct v...
5 tipů jak nejlépe uskladnit ořechy
  • Jak na to

5 tipů jak nejlépe uskladnit ořechy

Jádra suchých skořápkových plodů si při správném uskladnění zachovají svou chuť i barvu. Vyvarujte se plísni i žluknutí důkladným usušením, naložením do medu nebo vyzkoušejte zavaření jader v mikrovlnné troubě. ...
5 skvělých způsobů, jak dochutit dýni
  • Novinky a zajímavosti

5 skvělých způsobů, jak dochutit dýni

Dýně je opravdovou esencí podzimu. Jemná chuť její dužiny může v jídle působit někdy lehce nevýrazně. Čím ji doplnit, aby opravdu zazářila? ...

Obchod Apetit